Articolul precedentSistem audio mono
  Articolul următorAz illési prófécia

  „Dulcea” răzbunare

  Să nu te răzbuni, și să nu ții necaz pe copiii poporului tău. Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți. Eu sunt Domnul. (Levitic 19:18)

  Hai să fim onești! Versetul de astăzi ne pune în mare dificultate! De acord cu iubirea aproapelui, dar cum ți se pare îndemnul de a-ți reprima dorința de răzbunare? Și aici trebuie să fii cinstit. Vorbim despre realitate nu despre „cum ar trebui să fie!” Reglarea conturilor e momentul pe care majoritatea îl așteaptă cu sufletul la gură. Pentru mulți „dulcea răzbunare” a devenit un scop al vieții! Mai mult, atunci când vine vorba de înfăptuirea dreptății, omul e gata să calce orice în picioare!

  Abraham Lincoln, pe când era avocat, a întâlnit un om cu sânge răzbunător. Acesta a insistat să cheme în instanță pe cineva care îi datora 2,5 dolari (bineînțeles, valoarea dolarului era ceva mai mare în anii 1850). Lincoln a încercat să îl descurajeze în acest demers, dar glasul răzbunării era prea puternic! Atunci, Lincoln s-a învoit să îl reprezinte pe reclamant în instanță pentru o sumă „modică” de 10 dolari! Din acești 10 dolari, Lincoln i-a oferit 5 pârâtului. Acuzatul a recunoscut imediat datoria și a plătit-o, rămânând însă cu jumătate din cei 5 dolari primiți! Fascinant este faptul că reclamantul a fost foarte satisfăcut de înapoierea banilor, neștiind că datoria a fost plătită chiar din banii lui!

  Am văzut cum arată realitatea. Cumva, răzbunarea e dulce, dar pe buzunarul tău, pe cheltuiala ta! Cum ar trebui să fie? Deloc complicat! În loc să cauți cu orice preț dreptatea ta (care te va costa mai mult decât prejudiciul adus împotriva ta!), urmează-L pe Isus pe calea iubirii de oameni. Fizic, nu te va costa nimic! Ba, chiar, te vei putea bucura de viață fără a fi urmărit mereu de veninul răzbunării, care te face să bați pasul pe loc! Spiritual, vei fi un om împlinit și…poate îl vei câștiga pe adversarul tău! „Răzbunarea” cu adevărat dulce este iubirea dezinteresată, nu uita!


  Adrian Dorgo, Director Asociat Conferință – Conferința Transilvania de Nord

  „Dulcea” răzbunare - Devotional explo. Să nu te răzbuni, și să nu ții necaz pe copiii poporului tău. Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți. Eu sunt Domnul. (Levitic 19:18)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Binecuvântat prin mustrare!

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Se...

  Cearta

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Unul...

  La furat

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Iubirea...

  Cum să trăiești o viață din ce în ce mai fericită?

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Nu...

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...