Articolul precedentCamera Single
  Articolul următorJézus legyen a középpontban!

  Răzbunarea ideală

  Să nu te răzbuni, și să nu ții necaz pe copiii poporului tău. Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți. Eu sunt Domnul. (Levitic 19:18)

  Se pare că răzbunarea este unul dintre cele mai puternice instincte ale naturii umane. Îți dorești ca cel care ți-a făcut un rău să sufere așa cum ai suferit tu, să experimenteze și el durerea. Deși necazul lui nu poate să-ți vindece rana din sufletul tău.

  Dar îndemnul divin este să nu te răzbuni, ci să biruiești răul prin bine. 

  Într-o provincie din Nordul Iranului, într-o încăierare dintre doi tineri, unul dintre ei, un tânăr de doar 18 ani, este înjunghiat mortal. Legea islamică permite răzbunarea de tip ”ochi pentru ochi și dinte pentru dinte”, iar cel vinovat este condamnat la moarte prin spânzurătoare. Mai mult, familia victimei participă la execuție și unul dintre ei împinge scaunul pe care se află condamnatul.

  Chiar înainte de momentul execuției, mama tânărului înjunghiat s-a apropiat de ucigașul fiului ei și i-a dat o palmă. Apoi a declarat că s-a hotărât să-l ierte. Uimirea a fost și mai mare când chiar tatăl victimei a ridicat ștreangul de pe gâtul criminalului, a cărui viață a fost astfel cruțată.

  Ulterior într-un interviu, femeia a declarat: ”În tot acest timp cât am urât m-am simțit ca un om mort. Acum sunt liniștită, împăcată, toată ura a dispărut din sufletul meu.”

  Acea femeie a arătat că nu este nici o răzbunare atât de completă ca iertarea. Căci în actul răzbunării nu suntem cu nimic mai buni decât ceilalți, dar atunci când iertăm devenim noi înșine mai buni, oferind aceeași șansă și celui care a fost răutăcios cu noi. 

  Fiți deci înțelepți și biruiți răul prin bine!


  Suciu Iuliana, Instructor explo – Conferința Banat

  Răzbunarea ideală - Devotional explo. Să nu te răzbuni, și să nu ții necaz pe copiii poporului tău. Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți. Eu sunt Domnul. (Levitic 19:18)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Dăinuie veșnic

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dumnezeu pentru o zi

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Fără retușuri

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Publicate astăzi

  Dăinuie veșnic

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!