Articolul precedentPrima jucărie
  Articolul următorA szántóföld: egész világunk

  Răzbunare sau iertare

  Să nu te răzbuni, și să nu ții necaz pe copiii poporului tău. Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți. Eu sunt Domnul. (Levitic 19:18)

  Răzbunarea este arma p.. (celui lipsit de înțelepciune). Așa se spune. Cred că această zicală este foarte adevărată și am să-ți dau în continuare câteva motive pentru care cred asta.

  Mai întâi, pentru că cel care se răzbună nu se consideră capabil să câștige altfel, nu are soluții concrete și este preocupat mai mult de obsesia lui decât de a găsi o soluție concretă pentru o problemă.

  Apoi, el se lasă stăpânit de sentimente și gânduri negative până când acestea ajung să-i determine și să-i conducă acțiunile. Cel care se răzbună are iluzia că este stăpân pe sine dar de fapt ura și furia sunt cele care îl conduc.

  Cel care se răzbună are tendința de a crede că răzbunarea îl va face să se simtă mai bine, dar răzbunarea nu ajută niciodată sufletul cuiva să fie mai liniștit. Dimpotrivă, când cineva se răzbună are emoții și mai negative decât dacă ar alege un alt mod de acțiune.

  În final, răzbunarea îl împiedică pe individ să evolueze, să învețe din propriile experiențe, iar cei care se răzbună sunt în general mai nefericiți decât alții. Spre deosebire de răzbunare, iertarea poate face pe cineva să fie împăcat cu ceilalți și cu sine, îl poate face mai fericit și mai bun.

  Așa că, dacă astăzi îți vine să te răzbuni pe cineva, adu-ți aminte că răzbunarea nu este cea mai bună armă, dar iertarea este pace pentru suflet.


  Dorin Cristea, Director Tineret Conferință – Conferința Moldova

  Răzbunare sau iertare - Devotional explo. Să nu te răzbuni, și să nu ții necaz pe copiii poporului tău. Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți. Eu sunt Domnul. (Levitic 19:18)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Când lupți alături de Dumnezeul nevăzut

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...