Articolul precedentPrima jucărie
  Articolul următorA szántóföld: egész világunk

  Răzbunare sau iertare

  Să nu te răzbuni, și să nu ții necaz pe copiii poporului tău. Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți. Eu sunt Domnul. (Levitic 19:18)

  Răzbunarea este arma p.. (celui lipsit de înțelepciune). Așa se spune. Cred că această zicală este foarte adevărată și am să-ți dau în continuare câteva motive pentru care cred asta.

  Mai întâi, pentru că cel care se răzbună nu se consideră capabil să câștige altfel, nu are soluții concrete și este preocupat mai mult de obsesia lui decât de a găsi o soluție concretă pentru o problemă.

  Apoi, el se lasă stăpânit de sentimente și gânduri negative până când acestea ajung să-i determine și să-i conducă acțiunile. Cel care se răzbună are iluzia că este stăpân pe sine dar de fapt ura și furia sunt cele care îl conduc.

  Cel care se răzbună are tendința de a crede că răzbunarea îl va face să se simtă mai bine, dar răzbunarea nu ajută niciodată sufletul cuiva să fie mai liniștit. Dimpotrivă, când cineva se răzbună are emoții și mai negative decât dacă ar alege un alt mod de acțiune.

  În final, răzbunarea îl împiedică pe individ să evolueze, să învețe din propriile experiențe, iar cei care se răzbună sunt în general mai nefericiți decât alții. Spre deosebire de răzbunare, iertarea poate face pe cineva să fie împăcat cu ceilalți și cu sine, îl poate face mai fericit și mai bun.

  Așa că, dacă astăzi îți vine să te răzbuni pe cineva, adu-ți aminte că răzbunarea nu este cea mai bună armă, dar iertarea este pace pentru suflet.


  Dorin Cristea, Director Tineret Conferință – Conferința Moldova

  Răzbunare sau iertare - Devotional explo. Să nu te răzbuni, și să nu ții necaz pe copiii poporului tău. Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți. Eu sunt Domnul. (Levitic 19:18)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Soluția salvatoare

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...