Articolul precedentUniforma
  Articolul următorEgy jobb és nemesebb út

  Binecuvântarea 1

  Domnul să te binecuvânteze, și să te păzească! Domnul să facă să lumineze Fața Lui peste tine, și să Se îndure de tine! Domnul să-Și înalțe Fața peste tine, și-să-ți dea pacea! (Numeri 6:24-26)

  La hotarele țării promise, Dumnezeu a vorbit lui Moise. Printre sfaturile pe care i le-a dat a fost și cel de a binecuvânta pe copiii lui Israel printr-o formulă specială. În decursul timpului aceste cuvinte au fost folosite în cadrul cununiilor religioase la ceremonia de binecuvântare a familiilor nou formate.

  Frânturi din această binecuvântare mai sunt folosite. De exemplu: când cineva face un bine unui credincios, încă am auzit aceste cuvinte: „Domnul să te binecuvânteze!” Când plecam într-o călătorie, mama zicea: „Domnul să te păzească!” Celui care este în necaz sau în durere i se spune: „Domnul Să Se îndure de tine!” Ca instructori explo, cui și când ar trebui să spunem aceste cuvinte? „Cui?” Oricui, mare sau mic, tânăr sau vârstnic. Doar când lucrurile merg: „ca pe roate?” E bine când exploratorul se străduiește să facă totul bine să-i spunem: „Domnul să te binecuvânteze!” Când exploratorul are traseu de făcut să-i spunem: „Domnul să te păzească!” Când exploratorul a dat de necaz sau sufere să-i spunem: „Domnul Să Se îndure de tine!” Exploratorului neliniștit, năzdrăvan, războinic, să-i spunem: „Domnul Să-Și înalțe Fața peste tine și să-ți dea pacea!” Bine ar fi dacă în fiecare dimineață am prezenta grupa în rugăciune înaintea Domnului în acest fel: „Doamne, binecuvântează și păzește grupa mea, luminează Fața Ta peste ea, îndură-Te de cei ce o formează, înalță-Ți Fața peste fiecare și pacea Ta să fie în inimile noastre ale tuturor! Amin!


  Moroșanu Ionel, Master Ghid – Conferința Oltenia

  Binecuvântarea 1 - Devotional explo. Domnul să te binecuvânteze, și să te păzească! Domnul să facă să lumineze Fața Lui peste tine, și să Se îndure de tine! Domnul să-Și înalțe Fața peste tine, și-să-ți dea pacea! (Numeri 6:24-26)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii smart!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Casa lui David

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Floare de colț

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Urmașii

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...