Articolul precedentUniforma
  Articolul următorEgy jobb és nemesebb út

  Binecuvântarea 1

  Domnul să te binecuvânteze, și să te păzească! Domnul să facă să lumineze Fața Lui peste tine, și să Se îndure de tine! Domnul să-Și înalțe Fața peste tine, și-să-ți dea pacea! (Numeri 6:24-26)

  La hotarele țării promise, Dumnezeu a vorbit lui Moise. Printre sfaturile pe care i le-a dat a fost și cel de a binecuvânta pe copiii lui Israel printr-o formulă specială. În decursul timpului aceste cuvinte au fost folosite în cadrul cununiilor religioase la ceremonia de binecuvântare a familiilor nou formate.

  Frânturi din această binecuvântare mai sunt folosite. De exemplu: când cineva face un bine unui credincios, încă am auzit aceste cuvinte: „Domnul să te binecuvânteze!” Când plecam într-o călătorie, mama zicea: „Domnul să te păzească!” Celui care este în necaz sau în durere i se spune: „Domnul Să Se îndure de tine!” Ca instructori explo, cui și când ar trebui să spunem aceste cuvinte? „Cui?” Oricui, mare sau mic, tânăr sau vârstnic. Doar când lucrurile merg: „ca pe roate?” E bine când exploratorul se străduiește să facă totul bine să-i spunem: „Domnul să te binecuvânteze!” Când exploratorul are traseu de făcut să-i spunem: „Domnul să te păzească!” Când exploratorul a dat de necaz sau sufere să-i spunem: „Domnul Să Se îndure de tine!” Exploratorului neliniștit, năzdrăvan, războinic, să-i spunem: „Domnul Să-Și înalțe Fața peste tine și să-ți dea pacea!” Bine ar fi dacă în fiecare dimineață am prezenta grupa în rugăciune înaintea Domnului în acest fel: „Doamne, binecuvântează și păzește grupa mea, luminează Fața Ta peste ea, îndură-Te de cei ce o formează, înalță-Ți Fața peste fiecare și pacea Ta să fie în inimile noastre ale tuturor! Amin!


  Moroșanu Ionel, Master Ghid – Conferința Oltenia

  Binecuvântarea 1 - Devotional explo. Domnul să te binecuvânteze, și să te păzească! Domnul să facă să lumineze Fața Lui peste tine, și să Se îndure de tine! Domnul să-Și înalțe Fața peste tine, și-să-ți dea pacea! (Numeri 6:24-26)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Credința instrument al cunoașterii

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Cât mai sus

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Fii înțelept!

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...