Articolul precedentDe unul singur
  Articolul următorAmikor felhangzik a hangos kiáltás

  Binecuvântarea 2

  Domnul să te binecuvânteze, și să te păzească! Domnul să facă să lumineze Fața Lui peste tine, și să Se îndure de tine! Domnul să-Și înalțe Fața peste tine, și-să-ți dea pacea! (Numeri 6:24-26)

  Tocmai ai citit una dintre cele mai vechi poezii din Biblie. Aceasta este o rugăciune de binecuvântare rostită de Aron iar apoi timp de mii de ani, de către urmașii lui, preoții. Obiceiul nu a fost întrerupt niciodată, dar a fost adaptat iar în timpurile noastre părinții israelieni sunt cei care își binecuvântează copiii. Astfel, în fiecare vineri seară, tatăl sau ambii părinți pun mâinile pe capul copiilor și rostesc „binecuvântarea preoțească”. Nici creștinii nu au uitat această frumoasă rugăciune de binecuvântare, ci au inclus-o în imnuri, în predici și în mesaje de încurajare. 

  În mare parte această binecuvântare este ușor de înțeles: binecuvântare, ocrotire și pace sunt termeni cunoscuți. Dar, ce înseamnă „lumina Feței Domnului”? Imaginează-te în fața unui profesor care tocmai a descoperit că ai venit la școală cu tema nefăcută. Ești stânjenit și temător: oare ce va spune și ce va face profesorul? Te va certa? Va scrie un mesaj părinților? Îți va da o temă suplimentară sau îți va scădea câteva puncte din nota la test? Ei bine, cum te-ai simți dacă profesorul s-ar uita la tine cu o față luminoasă și ți-ar zâmbi părintește? Nu-i așa că ai fi surprins? Cu siguranță că ai respira ușurat, iar inima ți s-ar umple de recunoștință în timp ce îți promiți că nu vei mai veni cu tema nefăcută. 

  Aceasta este imaginea creată de binecuvântarea preoțească. Deși suntem păcătoși și nu merităm, Dumnezeu se uită la noi cu o Fața luminoasă, plină de iubire și de compasiune. Această binecuvântare nu este condiționată de faptele sau de atitudinea noastră, ci este inspirată de caracterul și de iubirea lui Dumnezeu. Astfel binecuvântarea se revarsă asupra noastră ca un dar, nu ca un premiu pe care l-am câștigat, însă ne inspiră să privim la Fața lui Isus Hristos și să-L urmăm.


  Cristian Modan, Master Ghid – Conferința Muntenia

  Binecuvântarea 2 - Devotional explo. Domnul să te binecuvânteze, și să te păzească! Domnul să facă să lumineze Fața Lui peste tine, și să Se îndure de tine! Domnul să-Și înalțe Fața peste tine, și-să-ți dea pacea! (Numeri 6:24-26)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  O binecuvântare veșnică

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...