Articolul precedentDe unul singur
  Articolul următorAmikor felhangzik a hangos kiáltás

  Binecuvântarea 2

  Domnul să te binecuvânteze, și să te păzească! Domnul să facă să lumineze Fața Lui peste tine, și să Se îndure de tine! Domnul să-Și înalțe Fața peste tine, și-să-ți dea pacea! (Numeri 6:24-26)

  Tocmai ai citit una dintre cele mai vechi poezii din Biblie. Aceasta este o rugăciune de binecuvântare rostită de Aron iar apoi timp de mii de ani, de către urmașii lui, preoții. Obiceiul nu a fost întrerupt niciodată, dar a fost adaptat iar în timpurile noastre părinții israelieni sunt cei care își binecuvântează copiii. Astfel, în fiecare vineri seară, tatăl sau ambii părinți pun mâinile pe capul copiilor și rostesc „binecuvântarea preoțească”. Nici creștinii nu au uitat această frumoasă rugăciune de binecuvântare, ci au inclus-o în imnuri, în predici și în mesaje de încurajare. 

  În mare parte această binecuvântare este ușor de înțeles: binecuvântare, ocrotire și pace sunt termeni cunoscuți. Dar, ce înseamnă „lumina Feței Domnului”? Imaginează-te în fața unui profesor care tocmai a descoperit că ai venit la școală cu tema nefăcută. Ești stânjenit și temător: oare ce va spune și ce va face profesorul? Te va certa? Va scrie un mesaj părinților? Îți va da o temă suplimentară sau îți va scădea câteva puncte din nota la test? Ei bine, cum te-ai simți dacă profesorul s-ar uita la tine cu o față luminoasă și ți-ar zâmbi părintește? Nu-i așa că ai fi surprins? Cu siguranță că ai respira ușurat, iar inima ți s-ar umple de recunoștință în timp ce îți promiți că nu vei mai veni cu tema nefăcută. 

  Aceasta este imaginea creată de binecuvântarea preoțească. Deși suntem păcătoși și nu merităm, Dumnezeu se uită la noi cu o Fața luminoasă, plină de iubire și de compasiune. Această binecuvântare nu este condiționată de faptele sau de atitudinea noastră, ci este inspirată de caracterul și de iubirea lui Dumnezeu. Astfel binecuvântarea se revarsă asupra noastră ca un dar, nu ca un premiu pe care l-am câștigat, însă ne inspiră să privim la Fața lui Isus Hristos și să-L urmăm.


  Cristian Modan, Master Ghid – Conferința Muntenia

  Binecuvântarea 2 - Devotional explo. Domnul să te binecuvânteze, și să te păzească! Domnul să facă să lumineze Fața Lui peste tine, și să Se îndure de tine! Domnul să-Și înalțe Fața peste tine, și-să-ți dea pacea! (Numeri 6:24-26)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  La plecare și la venire

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Protecție Divină

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Domnul este Păstorul meu

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Neîncetat

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Publicate astăzi

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...