Articolul precedentMedic primar
  Articolul următorIsten megőrzi a hűségeseket

  Slujirea și binecuvântarea vin la pachet

  Domnul să te binecuvânteze, și să te păzească! Domnul să facă să lumineze Fața Lui peste tine, și să Se îndure de tine! Domnul să-Și înalțe Fața peste tine, și-să-ți dea pacea! (Numeri 6:24-26)

  Printre multe obiecte de ceramică, metal şi oase umane, în situl arheologic Ketef Hinnom din Ierusalim, în anul 1979, s-au găsit două suluri mici de argint. După forma literelor şi a scrisului s-a putut data cam din sec. al VII-lea î.Hr. Spre surprinderea specialiștilor, textul înscris era binecuvântarea preoțească din Numeri 6:24-26. Acesta este considerat cel mai vechi text cunoscut în prezent din Biblia ebraică, iar descoperirea a fost descrisă ca una dintre cele mai semnificative descoperiri făcute vreodată pentru studiile biblice și în favoarea istoricității Scripturii.

  Binecuvântarea preoțească se rostea de preoți într-un context special. Contextul din Numeri 6 descrie legea nazireatului urmată apoi de consacrarea totală a nazireului pentru o lucrare de slujire specială. Un astfel de om era pe deplin închinat lui Dumnezeu neavând voie să consume băuturi îmbătătoare. Slujirea nazireului trebuia să fie totală, publică şi de bunăvoie. Faptul că nazireul nu trebuia să-și tundă părul arată că identitatea lui nu putea fi ascunsă. Părul lui lung era un semn al consacrării cunoscut de toți cei din jur. Astfel, pe toată perioada nazireatului, viața lui trebuia să fie în armonie cu slujba nobilă pe care și-a asumat-o. Nimic nu putea fi ascuns.

  Este interesant că binecuvântarea aaronică pentru poporul lui Israel apare imediat după consacrarea nazireului. Binecuvântarea este consecința naturală a unei vieți închinate lui Dumnezeu. Pentru a avea parte de binecuvântare și pace trebuie să fim într-o relație strânsă cu Singurul care le poate oferi.

  În mod concret, să fii dedicat Domnului și să ai parte de binecuvântare înseamnă să pui în slujba lui Dumnezeu darurile pe care le ai. Nu ai vrea ca pentru un timp determinat să încerci și tu „o juruinţă de nazireat” pentru a face ceva oricât de mic pentru binele celor din jur? Să socotim slujirea ca pe un privilegiu pe care ni-l oferă Dumnezeu, nu ca pe un favor pe care i-L facem noi! Slujirea și binecuvântarea vin la pachet!


  Dobrin Alexandru, Pastor – Conferința Transilvania de Sud

  Slujirea și binecuvântarea vin la pachet - Devotional explo. Domnul să te binecuvânteze, și să te păzească! Domnul să facă să lumineze Fața Lui peste tine, și să Se îndure de tine! Domnul să-Și înalțe Fața peste tine, și-să-ți dea pacea! (Numeri 6:24-26)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Protecție Divină

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Domnul este Păstorul meu

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Neîncetat

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Nu ești singur!

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Publicate astăzi

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...

  Protecție Divină

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.