Articolul precedentPrimul volum
  Articolul următorVallási türelmetlenség és üldözés

  Selfie

  Domnul să te binecuvânteze, și să te păzească! Domnul să facă să lumineze Fața Lui peste tine, și să Se îndure de tine! Domnul să-Și înalțe Fața peste tine, și-să-ți dea pacea! (Numeri 6:24-26)

  Într-o zi, în timp ce vizita, împreună cu părinții, grandiosul stadion al echipei FC Barcelona, Vova, un băiat ucrainean de 13 ani, a observat prin fereastra restaurantului din incintă pe faimosul fotbalist Lionel Mesi. Acesta servea masa împreună cu alți colegi de echipă. Copilul a rugat pe mama lui să-i facă o fotografie în așa fel încât să-l prindă în cadru și pe Lionel. A avut însă marea surpriză că în timp ce își căuta el poziția cea mai avantajoasă, fotbalistul a înțeles despre ce e vorba și a venit lângă băiat zicând cu zâmbetul pe buze ” nu te supăra, ai vrea să facem o fotografie împreună?”

  Copilul uimit de situație, a răspuns: ”sigur dacă așa doriți dumneavoastră!” Au zâmbit amândoi iar el s-a ales cu cea mai tare poză din acea călătorie.

  Uneori noi nici nu îndrăznim să ne imaginăm în compania unor peroane importante, cu atât mai puțin în apropierea lui Dumnezeu. Considerăm că ar fi imposibil ca El să accepte o fotografie cu noi. Dar în realitate Dumnezeul nostru își dorește foarte mult să ne fie alături în orice moment, indiferent dacă trecem prin situații plăcute sau mai puțin fericite. La orice oră El s-ar ridica de la masă pentru a veni lângă noi, dacă ar vedea măcar intenția de a-L primi lângă noi în fotografia unei zile.

  Vine Sabatul. Mâine sigur Îl vei întâlni la biserică sau la căpătâiul unui bolnav ori acasă la cineva în vârstă. Dacă vrei să ai o poză specială, fă un plan și mergi acolo unde știi că merge și El.

  Lui îi place foarte mult când cineva dă semne că L-a văzut și își dorește să aibă imaginea Lui ca amintire. Privește un selfie pe care l-ai făcut recent și imaginează-ți că, în spatele tău sau chiar lângă tine este și chipul lui Dumnezeu, îți zâmbește și te ține pe după umăr prietenește. Nu-i deloc ceva științifico-fantastic. El chiar stă mereu în apropierea noastră.


  Daniel Chirileanu, Pastor – Conferința Moldova

  Selfie - Devotional explo. Domnul să te binecuvânteze, și să te păzească! Domnul să facă să lumineze Fața Lui peste tine, și să Se îndure de tine! Domnul să-Și înalțe Fața peste tine, și-să-ți dea pacea! (Numeri 6:24-26)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Soluția salvatoare

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...