Articolul precedentPrimul pas pe lună
  Articolul următorAz egyház nem bukik el

  Fata Lui sa lumineze peste tine

  Domnul să te binecuvânteze, și să te păzească! Domnul să facă să lumineze Fața Lui peste tine, și să Se îndure de tine! Domnul să-Și înalțe Fața peste tine, și-să-ți dea pacea! (Numeri 6:24-26)

  Îmi aduc aminte de prima dată când am condus un camion. Aveam 7 ani. Era un camion Tatra militar. Acum 40 de ani, mult mai multe lucruri erau posibile. Nu te speria însă, nu am condus singur, ci mai degrabă în brațele tatălui, dar pentru 5 minute eu am manevrat volanul. Mi s-a părut greu, volanul era mare și greu de învârtit mai ales în curbe, dar în ziua aceea am devenit erou printre colegii de joacă. Tot atunci am învățat că nu e greu să conduci, când altcineva schimbă vitezele, se ocupă de pedale, și la nevoie corectează și volanul.

  Azi este despre a sta de vorbă cu Dumnezeu, despre a sta de vorbă despre Dumnezeu, Sabatul fiind și despre rugăciune, iar cuvintele versetelor de astăzi sunt o rugăciune predată de Dumnezeu pentru a fi rostită de noi pentru alții. Citește versetele încă odată acordând o atenție deosebită cuvintelor. 

  Atât în Vechiul Testament cât și în Noul Testament, Dumnezeu își ia timp pentru a ne învăța rugăciuni, pentru că pentru El, rugăciunile sunt reale. Au însemnătate. Pentru tine sunt? Vreau să îți dau câteva sfaturi pentru a te ajuta să devină și mai reale:

  1. Roagă-te regulat la Biserică sau la întâlnirile de Exploratori. În Biblie atunci când cineva se roagă în mod colectiv (reprezentând mulțimea), Dumnezeu răspunde. Roagă-te și tu în public pentru ceilalți.

  2. Tratează rugăciunea ca pe relație. Pentru Israel, locul Templului era adresa lui Dumnezeu. Deci puteau “trimite scrisori” acolo. Azi nu mai trimitem scrisori, ci postări, pe nori (cloud). Avem acces direct la tronul ceresc. Odată ce începem să vorbim cu Dumnezeu “conexiunea” poate fi menținută prin dialog zilnic. Nici nu ai nevoie de cartelă.

  3. Însoțește rugăciunea cu daruri (bani, daruri materiale, timp în slujire, etc.). Darurile pot fi legate de rugăciuni. Poți oferi un dar de mulțumire pentru o anumită binecuvântare, sau pentru a exprima pocăința. Atenție, darurile noastre, nu pot cumpăra mântuirea, ci sunt doar o exprimare a trăirii interioare. Tot ce dăm lui Dumnezeu vine de la El și nu cumpără nimic. 

  Important este însă să începi să “conduci”. Azi mă rog și eu pentru tine această rugăciune de binecuvântare. Mă voi bucura mult văzând cum fața Lui va lumina peste tine.


  Benjamin Stan, Director Exploratori – Uniunea de Conferințe

  Fata Lui sa lumineze peste tine - Devotional explo. Domnul să te binecuvânteze, și să te păzească! Domnul să facă să lumineze Fața Lui peste tine, și să Se îndure de tine! Domnul să-Și înalțe Fața peste tine, și-să-ți dea pacea! (Numeri 6:24-26)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Când lupți alături de Dumnezeul nevăzut

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...