Articolul precedentPrimul pas pe lună
  Articolul următorAz egyház nem bukik el

  Fata Lui sa lumineze peste tine

  Domnul să te binecuvânteze, și să te păzească! Domnul să facă să lumineze Fața Lui peste tine, și să Se îndure de tine! Domnul să-Și înalțe Fața peste tine, și-să-ți dea pacea! (Numeri 6:24-26)

  Îmi aduc aminte de prima dată când am condus un camion. Aveam 7 ani. Era un camion Tatra militar. Acum 40 de ani, mult mai multe lucruri erau posibile. Nu te speria însă, nu am condus singur, ci mai degrabă în brațele tatălui, dar pentru 5 minute eu am manevrat volanul. Mi s-a părut greu, volanul era mare și greu de învârtit mai ales în curbe, dar în ziua aceea am devenit erou printre colegii de joacă. Tot atunci am învățat că nu e greu să conduci, când altcineva schimbă vitezele, se ocupă de pedale, și la nevoie corectează și volanul.

  Azi este despre a sta de vorbă cu Dumnezeu, despre a sta de vorbă despre Dumnezeu, Sabatul fiind și despre rugăciune, iar cuvintele versetelor de astăzi sunt o rugăciune predată de Dumnezeu pentru a fi rostită de noi pentru alții. Citește versetele încă odată acordând o atenție deosebită cuvintelor. 

  Atât în Vechiul Testament cât și în Noul Testament, Dumnezeu își ia timp pentru a ne învăța rugăciuni, pentru că pentru El, rugăciunile sunt reale. Au însemnătate. Pentru tine sunt? Vreau să îți dau câteva sfaturi pentru a te ajuta să devină și mai reale:

  1. Roagă-te regulat la Biserică sau la întâlnirile de Exploratori. În Biblie atunci când cineva se roagă în mod colectiv (reprezentând mulțimea), Dumnezeu răspunde. Roagă-te și tu în public pentru ceilalți.

  2. Tratează rugăciunea ca pe relație. Pentru Israel, locul Templului era adresa lui Dumnezeu. Deci puteau “trimite scrisori” acolo. Azi nu mai trimitem scrisori, ci postări, pe nori (cloud). Avem acces direct la tronul ceresc. Odată ce începem să vorbim cu Dumnezeu “conexiunea” poate fi menținută prin dialog zilnic. Nici nu ai nevoie de cartelă.

  3. Însoțește rugăciunea cu daruri (bani, daruri materiale, timp în slujire, etc.). Darurile pot fi legate de rugăciuni. Poți oferi un dar de mulțumire pentru o anumită binecuvântare, sau pentru a exprima pocăința. Atenție, darurile noastre, nu pot cumpăra mântuirea, ci sunt doar o exprimare a trăirii interioare. Tot ce dăm lui Dumnezeu vine de la El și nu cumpără nimic. 

  Important este însă să începi să “conduci”. Azi mă rog și eu pentru tine această rugăciune de binecuvântare. Mă voi bucura mult văzând cum fața Lui va lumina peste tine.


  Benjamin Stan, Director Exploratori – Uniunea de Conferințe

  Fata Lui sa lumineze peste tine - Devotional explo. Domnul să te binecuvânteze, și să te păzească! Domnul să facă să lumineze Fața Lui peste tine, și să Se îndure de tine! Domnul să-Și înalțe Fața peste tine, și-să-ți dea pacea! (Numeri 6:24-26)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Soluția salvatoare

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...