Articolul precedentPrimul cuvânt rostit
  Articolul următorValódi és hamis ébredés

  Uniți spre casă!

  Chiar dacă ai fi risipit până la cealaltă margine a cerului, chiar și de acolo te va strânge Domnul, Dumnezeul tău, și acolo Se va duce să te caute. (Deuteronom 30:4)

  Uniți spre casă, Astăzi este o zi mare pentru poporul român, Ziua Unirii Principatelor Române. Unire care s-a realizat prin munca și dăruirea multor patrioți dornici de o țară din care să facă parte toate provinciile românești. Românii care erau plecați la studii în marile capitale ale Europei, s-au întors în țară, unde au format Mișcarea Pașoptistă care a luptat pentru împlinirea dorinței de veacuri a românilor. Proces care a început din anii 1831-1832 prin adoptarea Regulamentelor Organice care stipulau necesitatea unificării politice, iar în anii următori sau făcut pași importanți pentru realizarea acestui deziderat.

  Astfel a fost posibilă alegerea Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, ca Domn al Moldovei la 5 Ianuarie și la 24 Ianuarie ca Domn al Tării Românești. De reținut este faptul că deși inițial o parte a Marilor Puteri sau opus acestei uniri, determinarea și devotamentul românilor din acea vreme a făcut posibilă consolidarea ei. Dumnezeu în textul de astăzi ne aduce în atenție, o promisiune importantă pe care a făcut-o poporului Israel în vechime , că indiferent unde s-ar afla fiecare copil al Său, Domnul însuși se va duce să îl caute și să îl aducă înapoi, doar ei să dorească să se întoarcă la Domnul cu toată inima.

  Acest mesaj este valabil și pentru noi astăzi. Așa cum românii sau unit cu mic și mare și au făcut Unirea, evreii sau întors în Israel și au reconstruit țara, la fel și noi trebuie să ne dorim să venim lângă Isus indiferent unde vom fi, și la Revenirea Sa pe norii cerului Să plecăm spre Patria Cerească. Dacă și tu își dorești patria cerească, mergi de pe acum pe drumul care te duce spre ea!


  Burtican George, Ghid Asistent – Conferința Oltenia

  Uniți spre casă! - Devotional explo. Chiar dacă ai fi risipit până la cealaltă margine a cerului, chiar și de acolo te va strânge Domnul, Dumnezeul tău, și acolo Se va duce să te caute. (Deuteronom 30:4)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  O binecuvântare veșnică

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...