Articolul precedentPrimul zbor
  Articolul următorÖnhitt, gondtalan késlekedés

  Când te-ai pierdut ultima dată?

  Chiar dacă ai fi risipit până la cealaltă margine a cerului, chiar și de acolo te va strânge Domnul, Dumnezeul tău, și acolo Se va duce să te caute. (Deuteronom 30:4)

  Cu siguranță, te-ai pierdut măcar o dată în viață. Poate te-ai pierdut de părinți încercând să explorezi ce e în jur sau poate ai ratat niște semne sau indicii în drumeție și te-ai rătăcit împreună cu grupa sau singur.

  Știi ce trebuie să faci dacă te pierzi? „Manualul exploratorului” oferă câteva reguli utile nu doar pentru situațiile în care ne pierdem în mod fizic, ci și pentru cazul în care ne pierdem din punct de vedere spiritual, adică ne îndepărtăm atât de mult de Dumnezeu încât nu Îl mai zărim în viața noastră. Iată câteva dintre aceste reguli:

  1. Roagă-te! Dacă vorbești cu Dumnezeu, te vei simți în siguranță. Desigur, știi că vei fi căutat de părinți sau instructori, dar este mai important să te lași condus de Dumnezeu, indiferent dacă ești pierdut din punct de vedere fizic ori spiritual. 

  2. Nu te agita, fii calm și gândește-te la ce ai de făcut! Satana vrea să ne stresăm, să ne speriem la gândul că nu vom fi găsiți. Dar avem promisiunea că Domnul ne va căuta „până la cealaltă margine a cerului”, dacă va fi nevoie.

  3. Amintește-ți cum ai ajuns acolo, încearcă să ajungi într-un loc înalt de unde să ai o imagine de ansamblu a drumului parcurs sau să te întorci în ultimul loc în care ai certitudinea că te aflai pe drumul cel bun. O analiză a deciziilor greșite care te-au condus unde ești acum te ajută să te întorci pe drumul cel bun și să rămâi pe el.

  4. Fii atent la zgomote, poate auzi un glas care te strigă. Și Domnul își strigă copiii în timp ce-i caută. Citește Biblia pentru a auzi glasul Său și ascultă-ți conștiința.

  Când ne pierdem, să nu uităm că suntem iubiți de cei dragi, de prieteni, dar mai mult decât atât că Domnul este Păstorul nostru cel bun. El ne va răspunde, dacă Îi cerem ajutorul; ne va căuta, ne va ierta, ne va vindeca rănile și ne va purta pe brațe până în Staulul ceresc. 

  Singura problemă este că, pentru a-I cere ajutorul, trebuie mai întâi să realizăm că fără El suntem pierduți. Tu când te-ai pierdut ultima dată?


  Andreea Strâmbu, Conducător de Zona – Conferința Muntenia

  Când te-ai pierdut ultima dată? - Devotional explo. Chiar dacă ai fi risipit până la cealaltă margine a cerului, chiar și de acolo te va strânge Domnul, Dumnezeul tău, și acolo Se va duce să te caute. (Deuteronom 30:4)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  La plecare și la venire

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Protecție Divină

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Domnul este Păstorul meu

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Neîncetat

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Publicate astăzi

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...