Articolul precedentPrimul zbor
  Articolul următorÖnhitt, gondtalan késlekedés

  Când te-ai pierdut ultima dată?

  Chiar dacă ai fi risipit până la cealaltă margine a cerului, chiar și de acolo te va strânge Domnul, Dumnezeul tău, și acolo Se va duce să te caute. (Deuteronom 30:4)

  Cu siguranță, te-ai pierdut măcar o dată în viață. Poate te-ai pierdut de părinți încercând să explorezi ce e în jur sau poate ai ratat niște semne sau indicii în drumeție și te-ai rătăcit împreună cu grupa sau singur.

  Știi ce trebuie să faci dacă te pierzi? „Manualul exploratorului” oferă câteva reguli utile nu doar pentru situațiile în care ne pierdem în mod fizic, ci și pentru cazul în care ne pierdem din punct de vedere spiritual, adică ne îndepărtăm atât de mult de Dumnezeu încât nu Îl mai zărim în viața noastră. Iată câteva dintre aceste reguli:

  1. Roagă-te! Dacă vorbești cu Dumnezeu, te vei simți în siguranță. Desigur, știi că vei fi căutat de părinți sau instructori, dar este mai important să te lași condus de Dumnezeu, indiferent dacă ești pierdut din punct de vedere fizic ori spiritual. 

  2. Nu te agita, fii calm și gândește-te la ce ai de făcut! Satana vrea să ne stresăm, să ne speriem la gândul că nu vom fi găsiți. Dar avem promisiunea că Domnul ne va căuta „până la cealaltă margine a cerului”, dacă va fi nevoie.

  3. Amintește-ți cum ai ajuns acolo, încearcă să ajungi într-un loc înalt de unde să ai o imagine de ansamblu a drumului parcurs sau să te întorci în ultimul loc în care ai certitudinea că te aflai pe drumul cel bun. O analiză a deciziilor greșite care te-au condus unde ești acum te ajută să te întorci pe drumul cel bun și să rămâi pe el.

  4. Fii atent la zgomote, poate auzi un glas care te strigă. Și Domnul își strigă copiii în timp ce-i caută. Citește Biblia pentru a auzi glasul Său și ascultă-ți conștiința.

  Când ne pierdem, să nu uităm că suntem iubiți de cei dragi, de prieteni, dar mai mult decât atât că Domnul este Păstorul nostru cel bun. El ne va răspunde, dacă Îi cerem ajutorul; ne va căuta, ne va ierta, ne va vindeca rănile și ne va purta pe brațe până în Staulul ceresc. 

  Singura problemă este că, pentru a-I cere ajutorul, trebuie mai întâi să realizăm că fără El suntem pierduți. Tu când te-ai pierdut ultima dată?


  Andreea Strâmbu, Conducător de Zona – Conferința Muntenia

  Când te-ai pierdut ultima dată? - Devotional explo. Chiar dacă ai fi risipit până la cealaltă margine a cerului, chiar și de acolo te va strânge Domnul, Dumnezeul tău, și acolo Se va duce să te caute. (Deuteronom 30:4)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  O binecuvântare veșnică

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...