Articolul precedentPrimul pas al tău
  Articolul următorEl kell nyernünk a mennyet

  „Căutați-Mă, și veți trăi!”

  Chiar dacă ai fi risipit până la cealaltă margine a cerului, chiar și de acolo te va strânge Domnul, Dumnezeul tău, și acolo Se va duce să te caute. (Deuteronom 30:4)

  Noi nu trebuie să-l căutăm pe Dumnezeu pentru că s-a rătăcit sau se joacă de-a v-ați ascunselea cu noi, ci pentru că El a spus: „Căutați-Mă, și veți trăi!”(Amos 5:4). Domnul este prezent peste tot, vede și aude tot, dar cu toate acestea doar oamenii care Îl caută cu seriozitate Îl găsesc.

  Erasmus, unul dintre oamenii de valoare ai secolului al XVI-lea, a relatat o întâmplare la care a fost martor în timpul unei furtuni. Vasul cu pânze cu care călătorea eșuase. Când valurile violente au lovit corabia și ea a început să se rupă, chiar și marinarii au intrat în panică. „Dintre noi toți, cea mai liniștită părea o tânără femeie ce ținea în brațe un copil pe care îl mângâia. Ea era singura care nu plângea și nu striga. Nu făcea nimic altceva decât că se ruga încet, în taină, în timp ce ținea copilul strâns în brațe. Ea nu cerea nicio favoare excepțională ci doar se încredința în totalitate lui Dumnezeu. Când corabia a început să se scufunde, tânăra mamă a fost așezată pe o scândură, a primit o verga (bară de lemn sau de metal care susține pânzele corabiei) pe care să o folosească ca vâslă și a fost trimisă pe valuri. Trebuia să vâslească cu o mână, în vreme ce cu cealaltă ținea copilul. Puțini se gândeau că va supraviețui valurilor care loveau cu putere, aproape de neînvins. Dar credința și calmul i-au fost de mare folos. Femeia și copilul ei au fost primii care au atins malul.”

  Aurul se purifică prin foc, iar când Dumnezeu dorește să ne purifice folosește focul încercărilor. Dacă treci prin încercări, nu dispera. Vremurile grele îți întăresc caracterul și îți adâncesc credința. Dacă astăzi treci prin foc, mâna lui Dumnezeu este pe butonul „termostatului”, iar El știe care e „temperatura” potrivită pentru a înlătura impuritățile ce-l împiedică pe tânărul extraordinar din tine să iasă la iveală.


  Andrada Sîngeorzan, Mentor Școala Liderilor – Conferința Transilvania de Sud

  „Căutați-Mă, și veți trăi!” - Devotional explo. Chiar dacă ai fi risipit până la cealaltă margine a cerului, chiar și de acolo te va strânge Domnul, Dumnezeul tău, și acolo Se va duce să te caute. (Deuteronom 30:4)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii smart!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Casa lui David

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Floare de colț

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Urmașii

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...