Articolul precedentPrimul război mondial
  Articolul următorBoldogok, akik vigyáznak

  Atât de important

  Chiar dacă ai fi risipit până la cealaltă margine a cerului, chiar și de acolo te va strânge Domnul, Dumnezeul tău, și acolo Se va duce să te caute. (Deuteronom 30:4)

  Cunoști, desigur, expresia „în al nouălea cer”. În vechime, filosofii, poeții și teologii credeau că în alcătuirea înaltului celest apar mai multe bolte, iar cu cât ești mai sus, ești mai fericit. Toma d’Aquino vorbește despre „doar” șapte ceruri, însă Dante este cel care lansează și face… „virală” spusa așa cum o cunoaștem. Astăzi este ziua prăjiturilor de ciocolată. Simți cum te înalți? Dacă nu, e bine! Rămâi fericit acolo unde ești, dentiștii și doctorii au oricum destulă treabă și fără să te aibă pe tine de pacient. Există o măsură în toate, evident…

  Iată însă că Biblia ne oferă, prin versetul de astăzi, o altă perspectivă, cumva bidimensională a cerului, vorbind „doar” despre marginile lui, nu și înălțime. Oricum ar fi, Dumnezeu este acolo, pregătit de intervenție și gata, clipă de clipă, să nu te piardă din ochi. Probabil ai trecut printr-o experiență destul de comună copilăriei, aceea în care, în mulțime sau într-un loc necunoscut, te pierzi și te simți dezorientat… Cu siguranță părinții tăi te caută, așa cum au făcut Maria și Iosif. Isus însă era în Casa Tatălui, în cea mai deplină siguranță. Dacă sădești în inima ta gândul veșniciei și dorința de a fi cu Isus, având certitudinea că, fie că ești pierdut sau „risipit”, rămânând credincios, vei avea parte de intervenția Lui. Pentru că este Domnul Dumnezeul TĂU!


  Ureche Dinu, Ghid – Conferința Transilvania de Nord

  Atât de important - Devotional explo. Chiar dacă ai fi risipit până la cealaltă margine a cerului, chiar și de acolo te va strânge Domnul, Dumnezeul tău, și acolo Se va duce să te caute. (Deuteronom 30:4)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Credința instrument al cunoașterii

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Cât mai sus

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Fii înțelept!

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...