Articolul precedentPrimul război mondial
  Articolul următorBoldogok, akik vigyáznak

  Atât de important

  Chiar dacă ai fi risipit până la cealaltă margine a cerului, chiar și de acolo te va strânge Domnul, Dumnezeul tău, și acolo Se va duce să te caute. (Deuteronom 30:4)

  Cunoști, desigur, expresia „în al nouălea cer”. În vechime, filosofii, poeții și teologii credeau că în alcătuirea înaltului celest apar mai multe bolte, iar cu cât ești mai sus, ești mai fericit. Toma d’Aquino vorbește despre „doar” șapte ceruri, însă Dante este cel care lansează și face… „virală” spusa așa cum o cunoaștem. Astăzi este ziua prăjiturilor de ciocolată. Simți cum te înalți? Dacă nu, e bine! Rămâi fericit acolo unde ești, dentiștii și doctorii au oricum destulă treabă și fără să te aibă pe tine de pacient. Există o măsură în toate, evident…

  Iată însă că Biblia ne oferă, prin versetul de astăzi, o altă perspectivă, cumva bidimensională a cerului, vorbind „doar” despre marginile lui, nu și înălțime. Oricum ar fi, Dumnezeu este acolo, pregătit de intervenție și gata, clipă de clipă, să nu te piardă din ochi. Probabil ai trecut printr-o experiență destul de comună copilăriei, aceea în care, în mulțime sau într-un loc necunoscut, te pierzi și te simți dezorientat… Cu siguranță părinții tăi te caută, așa cum au făcut Maria și Iosif. Isus însă era în Casa Tatălui, în cea mai deplină siguranță. Dacă sădești în inima ta gândul veșniciei și dorința de a fi cu Isus, având certitudinea că, fie că ești pierdut sau „risipit”, rămânând credincios, vei avea parte de intervenția Lui. Pentru că este Domnul Dumnezeul TĂU!


  Ureche Dinu, Ghid – Conferința Transilvania de Nord

  Atât de important - Devotional explo. Chiar dacă ai fi risipit până la cealaltă margine a cerului, chiar și de acolo te va strânge Domnul, Dumnezeul tău, și acolo Se va duce să te caute. (Deuteronom 30:4)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii smart!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Casa lui David

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Floare de colț

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Urmașii

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...