Articolul precedentPrimul rege al lui Israel
  Articolul următorKeressétek az Urat!

  Dumnezeu nu renunță

  Chiar dacă ai fi risipit până la cealaltă margine a cerului, chiar și de acolo te va strânge Domnul, Dumnezeul tău, și acolo Se va duce să te caute. (Deuteronom 30:4)

  Ți se întâmplă și ție să gândești: „Știu sigur că aici l-am pus” în timp ce cauți printr-un sertar, sau orice alt loc din casă un anumit lucru? Ce faci dacă nu-l găsești acolo unde știi că l-ai pus? Îți spun ce fac eu când mi se întâmplă așa. Mai verific odată în același loc, și încă odată, și încă odată, pentru că știu sigur că acolo trebuie să fie. Apoi încep să caut și în altă parte. Desigur, în funcție de valoarea obiectului renunț mai ușor sau mai greu la căutarea mea. 

  Iată însă cum procedează Dumnezeu cu noi. El știe foarte bine unde trebuie să fim pentru că El ne-a așezat în locul cel mai potrivit pentru noi. Însă noi de cele mai multe ori întoarcem spatele și plecăm, lăsând locul nostru gol. Uităm că în nici un loc nu ne va fi mai bine decât acolo unde ne-a așezat El. 

  Făgăduința care ne oferă speranță și la care ar trebui să apelăm ori de câte ori simțim că ne-am îndepărtat o găsim în acest minunat verset!

  Când Dumnezeu spune că ne caută, El dorește să nu existe nici o îndoială în mintea noastră că va căuta peste tot și nu va rata nici un colțișor. Ne va căuta chiar și ‘la cealaltă margine a cerului’, loc în care știe sigur că nu avem cum să fim. 

  Ce Dumnezeu minunat avem!


  Diana Belean, Ghid – Conferința Banat

  Dumnezeu nu renunță - Devotional explo. Chiar dacă ai fi risipit până la cealaltă margine a cerului, chiar și de acolo te va strânge Domnul, Dumnezeul tău, și acolo Se va duce să te caute. (Deuteronom 30:4)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  În vârf

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...