Articolul precedentPrimul rege al lui Israel
  Articolul următorKeressétek az Urat!

  Dumnezeu nu renunță

  Chiar dacă ai fi risipit până la cealaltă margine a cerului, chiar și de acolo te va strânge Domnul, Dumnezeul tău, și acolo Se va duce să te caute. (Deuteronom 30:4)

  Ți se întâmplă și ție să gândești: „Știu sigur că aici l-am pus” în timp ce cauți printr-un sertar, sau orice alt loc din casă un anumit lucru? Ce faci dacă nu-l găsești acolo unde știi că l-ai pus? Îți spun ce fac eu când mi se întâmplă așa. Mai verific odată în același loc, și încă odată, și încă odată, pentru că știu sigur că acolo trebuie să fie. Apoi încep să caut și în altă parte. Desigur, în funcție de valoarea obiectului renunț mai ușor sau mai greu la căutarea mea. 

  Iată însă cum procedează Dumnezeu cu noi. El știe foarte bine unde trebuie să fim pentru că El ne-a așezat în locul cel mai potrivit pentru noi. Însă noi de cele mai multe ori întoarcem spatele și plecăm, lăsând locul nostru gol. Uităm că în nici un loc nu ne va fi mai bine decât acolo unde ne-a așezat El. 

  Făgăduința care ne oferă speranță și la care ar trebui să apelăm ori de câte ori simțim că ne-am îndepărtat o găsim în acest minunat verset!

  Când Dumnezeu spune că ne caută, El dorește să nu existe nici o îndoială în mintea noastră că va căuta peste tot și nu va rata nici un colțișor. Ne va căuta chiar și ‘la cealaltă margine a cerului’, loc în care știe sigur că nu avem cum să fim. 

  Ce Dumnezeu minunat avem!


  Diana Belean, Ghid – Conferința Banat

  Dumnezeu nu renunță - Devotional explo. Chiar dacă ai fi risipit până la cealaltă margine a cerului, chiar și de acolo te va strânge Domnul, Dumnezeul tău, și acolo Se va duce să te caute. (Deuteronom 30:4)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Când lupți alături de Dumnezeul nevăzut

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...