Dumnezeu nu renunță

Chiar dacă ai fi risipit până la cealaltă margine a cerului, chiar și de acolo te va strânge Domnul, Dumnezeul tău, și acolo Se va duce să te caute. (Deuteronom 30:4)

Ți se întâmplă și ție să gândești: „Știu sigur că aici l-am pus” în timp ce cauți printr-un sertar, sau orice alt loc din casă un anumit lucru? Ce faci dacă nu-l găsești acolo unde știi că l-ai pus? Îți spun ce fac eu când mi se întâmplă așa. Mai verific odată în același loc, și încă odată, și încă odată, pentru că știu sigur că acolo trebuie să fie. Apoi încep să caut și în altă parte. Desigur, în funcție de valoarea obiectului renunț mai ușor sau mai greu la căutarea mea. 

Iată însă cum procedează Dumnezeu cu noi. El știe foarte bine unde trebuie să fim pentru că El ne-a așezat în locul cel mai potrivit pentru noi. Însă noi de cele mai multe ori întoarcem spatele și plecăm, lăsând locul nostru gol. Uităm că în nici un loc nu ne va fi mai bine decât acolo unde ne-a așezat El. 

Făgăduința care ne oferă speranță și la care ar trebui să apelăm ori de câte ori simțim că ne-am îndepărtat o găsim în acest minunat verset!

Când Dumnezeu spune că ne caută, El dorește să nu existe nici o îndoială în mintea noastră că va căuta peste tot și nu va rata nici un colțișor. Ne va căuta chiar și ‘la cealaltă margine a cerului’, loc în care știe sigur că nu avem cum să fim. 

Ce Dumnezeu minunat avem!


Diana Belean, Ghid – Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor