Un puzzle complet

Chiar dacă ai fi risipit până la cealaltă margine a cerului, chiar și de acolo te va strânge Domnul, Dumnezeul tău, și acolo Se va duce să te caute. (Deuteronom 30:4)

Știai că azi e ziua puzzle-urilor ? Cred că fiecare dintre noi s-a chinuit sau pur și simplu din pasiune și talent a avut de a face cu rezolvarea unui puzzle. 

Există mai multe tipuri de a ne imagina un puzzle. Plecând de la un simplu joc pe un carton cu piese de la mărimi foarte mici sau la un puzzle compus din câteva piese, până la domenii complexe cum ar fi viața unui om. Și aș putea să vă dau un exemplu din familia mea. După ce m-am căsătorit împreună cu Simina soția mea, am plănuit ca ,,puzzle-ul familiei’’ noastre să fie compus din două piese…mai târziu le-am dat numele de Ianis și Anelisse. Astăzi după 9 ani de zile suntem siguri că puzzle-ul nostru este complet. 

Un alt domeniu în care se caută găsirea și potrivirea pieselor dintr-un puzzle, se regăsește în anii unui tânăr ca tine. Deseori suntem în dificultatea de a găsi piesele potrivite pentru o imagine perfecta. Mai ai de lucrat la imaginea ta, sau la înălțimea dorită, sau poate la greutate și așa mai departe.

Cel mai important puzzle însă este cel pe care Dumnezeu ni l-a oferit iar noi avem o viață la dispoziție să-l completăm. Ceea ce este minunat este că Dumnezeu este dispus să ne găsească oriunde am fi nu doar în lumea aceasta ci și în dificultățile noastre prin viață ca să ne îndrume în completarea puzzle-ului. Te invit chiar acum să te pui pe treabă adunând încet piesele și potrivindu-le pentru că va veni o vreme când vei dori să le aduni și nu le vei mai găsi. 

Câteva piese care nu ar trebui să lipsească din puzzle ar fi rugăciunea, o cântare pe care să o ai în inimă zilnic, un verset de pe care să-l ții minte, o faptă bună pentru cei nevoiași. 

Mult succes alături de Isus, oriunde ai fi!


Daniel Daniluc, Pastor – Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor