Articolul precedentPrimul ucenic chemat
  Articolul următorImádkozzunk egymásért!

  Un puzzle complet

  Chiar dacă ai fi risipit până la cealaltă margine a cerului, chiar și de acolo te va strânge Domnul, Dumnezeul tău, și acolo Se va duce să te caute. (Deuteronom 30:4)

  Știai că azi e ziua puzzle-urilor ? Cred că fiecare dintre noi s-a chinuit sau pur și simplu din pasiune și talent a avut de a face cu rezolvarea unui puzzle. 

  Există mai multe tipuri de a ne imagina un puzzle. Plecând de la un simplu joc pe un carton cu piese de la mărimi foarte mici sau la un puzzle compus din câteva piese, până la domenii complexe cum ar fi viața unui om. Și aș putea să vă dau un exemplu din familia mea. După ce m-am căsătorit împreună cu Simina soția mea, am plănuit ca ,,puzzle-ul familiei’’ noastre să fie compus din două piese…mai târziu le-am dat numele de Ianis și Anelisse. Astăzi după 9 ani de zile suntem siguri că puzzle-ul nostru este complet. 

  Un alt domeniu în care se caută găsirea și potrivirea pieselor dintr-un puzzle, se regăsește în anii unui tânăr ca tine. Deseori suntem în dificultatea de a găsi piesele potrivite pentru o imagine perfecta. Mai ai de lucrat la imaginea ta, sau la înălțimea dorită, sau poate la greutate și așa mai departe.

  Cel mai important puzzle însă este cel pe care Dumnezeu ni l-a oferit iar noi avem o viață la dispoziție să-l completăm. Ceea ce este minunat este că Dumnezeu este dispus să ne găsească oriunde am fi nu doar în lumea aceasta ci și în dificultățile noastre prin viață ca să ne îndrume în completarea puzzle-ului. Te invit chiar acum să te pui pe treabă adunând încet piesele și potrivindu-le pentru că va veni o vreme când vei dori să le aduni și nu le vei mai găsi. 

  Câteva piese care nu ar trebui să lipsească din puzzle ar fi rugăciunea, o cântare pe care să o ai în inimă zilnic, un verset de pe care să-l ții minte, o faptă bună pentru cei nevoiași. 

  Mult succes alături de Isus, oriunde ai fi!


  Daniel Daniluc, Pastor – Conferința Moldova

  Un puzzle complet - Devotional explo. Chiar dacă ai fi risipit până la cealaltă margine a cerului, chiar și de acolo te va strânge Domnul, Dumnezeul tău, și acolo Se va duce să te caute. (Deuteronom 30:4)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Soluția salvatoare

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mai încearcă odată!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...