Articolul precedentPrimul om
  Articolul următorŐrködjünk és imádkozzunk!

  Fericirea este o alegere

  Îngerul Domnului i S-a arătat, și i-a zis: „Domnul este cu tine, viteazule!” (Judecători 6:12)

  Dumnezeu încredințase lui Ghedeon o lucrare foarte importantă pentru poporul lui Israel. Deși el nu se credea în stare, spunând că este sărac și că este cel mai mic din familia tatălui său, un înger trimis de Dumnezeu, îl încurajează și îl asigură de susținerea de care dispune în lucrarea pe care o avea de făcut.

  În toate luptele, întâmplările, discuțiile pe care le-a avut Ghedeon, s-a lăsat condus de Dumnezeu. Ghedeon a îndeplinit cele două misiuni – întoarcerea poporul Israel la închinarea adevăratului Dumnezeu și izbăvirea de dușmani – cum nu și-a putut imagina înainte. La final este răsplătit de popor, iar în Judecători 8:32 spune: „Și Ghedeon, fiul lui Ioas, a murit după o bătrânețe fericită…” Oare ar mai fi avut parte de fericire sau chiar de o bătrânețe dacă Ghedeon nu se încredea în Dumnezeu?

  Cu siguranță Ghedeon a fost fericit și mulțumit și în timpul lucrării pe care a avut-o, căci Dumnezeu îi era alături așa cum îi promisese, nu doar la bătrânețe.

  Ca și cu Ghedeon, Dumnezeu îți promite azi, că indiferent prin ce vei trece, El este alături de tine și te susține.

  Ooo, ce motiv de bucurie!

  „Domnul este cu tine, viteazule!”


  Emima Bucur, Mentor – Conferința Muntenia

  Fericirea este o alegere - Devotional explo. Îngerul Domnului i S-a arătat, și i-a zis: „Domnul este cu tine, viteazule!" (Judecători 6:12)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Soluția salvatoare

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...