Articolul precedentPrimul om
  Articolul următorŐrködjünk és imádkozzunk!

  Fericirea este o alegere

  Îngerul Domnului i S-a arătat, și i-a zis: „Domnul este cu tine, viteazule!” (Judecători 6:12)

  Dumnezeu încredințase lui Ghedeon o lucrare foarte importantă pentru poporul lui Israel. Deși el nu se credea în stare, spunând că este sărac și că este cel mai mic din familia tatălui său, un înger trimis de Dumnezeu, îl încurajează și îl asigură de susținerea de care dispune în lucrarea pe care o avea de făcut.

  În toate luptele, întâmplările, discuțiile pe care le-a avut Ghedeon, s-a lăsat condus de Dumnezeu. Ghedeon a îndeplinit cele două misiuni – întoarcerea poporul Israel la închinarea adevăratului Dumnezeu și izbăvirea de dușmani – cum nu și-a putut imagina înainte. La final este răsplătit de popor, iar în Judecători 8:32 spune: „Și Ghedeon, fiul lui Ioas, a murit după o bătrânețe fericită…” Oare ar mai fi avut parte de fericire sau chiar de o bătrânețe dacă Ghedeon nu se încredea în Dumnezeu?

  Cu siguranță Ghedeon a fost fericit și mulțumit și în timpul lucrării pe care a avut-o, căci Dumnezeu îi era alături așa cum îi promisese, nu doar la bătrânețe.

  Ca și cu Ghedeon, Dumnezeu îți promite azi, că indiferent prin ce vei trece, El este alături de tine și te susține.

  Ooo, ce motiv de bucurie!

  „Domnul este cu tine, viteazule!”


  Emima Bucur, Mentor – Conferința Muntenia

  Fericirea este o alegere - Devotional explo. Îngerul Domnului i S-a arătat, și i-a zis: „Domnul este cu tine, viteazule!" (Judecători 6:12)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Când lupți alături de Dumnezeul nevăzut

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...