Să fii ca un termostat!

Nimeni nu va putea să stea împotriva ta, cât vei trăi. Eu voi fi cu tine, cum am fost cu Moise; nu te voi lăsa, nici nu te voi părăsi. (Iosua 1:5)

Un termometru și un termostat au în comun un lucru: ambele dispozitive măsoară temperatura! 
Termometrele pot fi diferite în funcție de domeniul de utilizare: sunt termometre de cameră, medicale, de bucătărie și de multe alte feluri.

Termostatele sunt și ele diferite: sunt unele termostate care comandă aparate electrocasnice, altele care comandă instalații industriale, altele care comandă sistemul de încălzire al casei.

Știți care este diferența între un termometru și un termostat?

Un termometru va măsura temperatura și atât! Dacă este prea cald sau prea rece, el îți va spune lucrul acesta și gata! Nu va face nimic să corecteze lucrurile. Un termostat, pe de altă parte, va măsura temperatura și dacă va constata abateri, va cere sistemului de încălzire (sau de răcire) să rezolve situația.

Unii oameni sunt ca termometrul: văd că nu este bine, văd că lucrurile degenerează, dar, neștiind ce să facă, vor suferi și vor merge mai departe așa.

Un creștin ar trebui să fie ca un termostat: atunci când lucrurile nu merg bine, va cere lui Dumnezeu să reașeze lucrurile la locul lor. Un termostat ca să poată funcționa, trebuie să fie conectat la un aparat de încălzire sau de răcire. La fel, un credincios, trebuie să fie conectat la Dumnezeu. Și lucrul acesta este simplu, pentru că, în textul de astăzi, El va fi cu tine și nu te va părăsi!!


Tucmeanu Viorel Adrian, Master Ghid – Conferința Oltenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video