Să fii ca un termostat!

  Nimeni nu va putea să stea împotriva ta, cât vei trăi. Eu voi fi cu tine, cum am fost cu Moise; nu te voi lăsa, nici nu te voi părăsi. (Iosua 1:5)

  Un termometru și un termostat au în comun un lucru: ambele dispozitive măsoară temperatura! 
  Termometrele pot fi diferite în funcție de domeniul de utilizare: sunt termometre de cameră, medicale, de bucătărie și de multe alte feluri.

  Termostatele sunt și ele diferite: sunt unele termostate care comandă aparate electrocasnice, altele care comandă instalații industriale, altele care comandă sistemul de încălzire al casei.

  Știți care este diferența între un termometru și un termostat?

  Un termometru va măsura temperatura și atât! Dacă este prea cald sau prea rece, el îți va spune lucrul acesta și gata! Nu va face nimic să corecteze lucrurile. Un termostat, pe de altă parte, va măsura temperatura și dacă va constata abateri, va cere sistemului de încălzire (sau de răcire) să rezolve situația.

  Unii oameni sunt ca termometrul: văd că nu este bine, văd că lucrurile degenerează, dar, neștiind ce să facă, vor suferi și vor merge mai departe așa.

  Un creștin ar trebui să fie ca un termostat: atunci când lucrurile nu merg bine, va cere lui Dumnezeu să reașeze lucrurile la locul lor. Un termostat ca să poată funcționa, trebuie să fie conectat la un aparat de încălzire sau de răcire. La fel, un credincios, trebuie să fie conectat la Dumnezeu. Și lucrul acesta este simplu, pentru că, în textul de astăzi, El va fi cu tine și nu te va părăsi!!


  Tucmeanu Viorel Adrian, Master Ghid – Conferința Oltenia

  Să fii ca un termostat! - Devotional explo. Nimeni nu va putea să stea împotriva ta, cât vei trăi. Eu voi fi cu tine, cum am fost cu Moise; nu te voi lăsa, nici nu te voi părăsi. (Iosua 1:5)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Tu alegi!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Fii smart!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Casa lui David

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Floare de colț

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...