Să fii ca un termostat!

  Nimeni nu va putea să stea împotriva ta, cât vei trăi. Eu voi fi cu tine, cum am fost cu Moise; nu te voi lăsa, nici nu te voi părăsi. (Iosua 1:5)

  Un termometru și un termostat au în comun un lucru: ambele dispozitive măsoară temperatura! 
  Termometrele pot fi diferite în funcție de domeniul de utilizare: sunt termometre de cameră, medicale, de bucătărie și de multe alte feluri.

  Termostatele sunt și ele diferite: sunt unele termostate care comandă aparate electrocasnice, altele care comandă instalații industriale, altele care comandă sistemul de încălzire al casei.

  Știți care este diferența între un termometru și un termostat?

  Un termometru va măsura temperatura și atât! Dacă este prea cald sau prea rece, el îți va spune lucrul acesta și gata! Nu va face nimic să corecteze lucrurile. Un termostat, pe de altă parte, va măsura temperatura și dacă va constata abateri, va cere sistemului de încălzire (sau de răcire) să rezolve situația.

  Unii oameni sunt ca termometrul: văd că nu este bine, văd că lucrurile degenerează, dar, neștiind ce să facă, vor suferi și vor merge mai departe așa.

  Un creștin ar trebui să fie ca un termostat: atunci când lucrurile nu merg bine, va cere lui Dumnezeu să reașeze lucrurile la locul lor. Un termostat ca să poată funcționa, trebuie să fie conectat la un aparat de încălzire sau de răcire. La fel, un credincios, trebuie să fie conectat la Dumnezeu. Și lucrul acesta este simplu, pentru că, în textul de astăzi, El va fi cu tine și nu te va părăsi!!


  Tucmeanu Viorel Adrian, Master Ghid – Conferința Oltenia

  Să fii ca un termostat! - Devotional explo. Nimeni nu va putea să stea împotriva ta, cât vei trăi. Eu voi fi cu tine, cum am fost cu Moise; nu te voi lăsa, nici nu te voi părăsi. (Iosua 1:5)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Credința instrument al cunoașterii

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Cât mai sus

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Fii înțelept!

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...