Articolul precedentGemenii
  Articolul următorA szükséges felkészülés

  Hai… că se poate!

  Nimeni nu va putea să stea împotriva ta, cât vei trăi. Eu voi fi cu tine, cum am fost cu Moise; nu te voi lăsa, nici nu te voi părăsi. (Iosua 1:5)

  Mintea noastră este un loc în care Dumnezeu așază gânduri, vise și idealuri, pe care dorește să le transformăm în experiențe reale. Atunci când le primim suntem entuziasmați și nerăbdători să le realizăm. Dar întotdeauna, diferite temeri legate de eventuale piedici care ar face dificilă sau chiar imposibilă realizarea lor, ne știrbesc entuziasmul și curajul, atât de mult încât adesea amânăm sau chiar renunțăm să le mai luăm în calcul.

  Pe la mijlocul anilor `60, micuța clădire a Bisericii Adventiste din localitatea mea natală, Glodeanu-Sărat, județul Buzău, devenea tot mai neîncăpătoare pentru numărul în continuă creștere al credincioșilor. Dorința de a avea o nouă construcție mai mare, se lovea de interdicțiile și amenințările regimului de conducere din acea vreme.

  Însă prin înțelepciunea și curajul oferit de Dumnezeu, credincioșii au găsit cea mai bună soluție pentru a realiza o nouă construcție. Fără să dărâme clădirea cea mică, pentru că nu aveau voie, au clădit noua biserică, împrejmuind-o și acoperind-o pe cea veche, aceasta din urmă rămânând în interiorul celei mari, astfel putând fi dărâmată fără probleme după aceea.

  În felul acesta a apărut prima construcție cu etaj din acea zonă, în condițiile în care nici măcar școala nu avea etaj.

  Întreabă-i pe cei care au trăit în acele vremuri, dacă dorești să înțelegi mai bine cât era de greu să realizezi asemenea planuri.

  Atunci când planul omului se aliază cu planul lui Dumnezeu, chiar dacă vor exista piedici, în cele din urmă, planul va fi realizat cu succes.

  Când Dumnezeu îl provoacă pe Iosua să preia conducerea poporului Israel, pe lângă asigurarea reușitei, îi oferă și exemplul atât de elocvent al lui Moise.

  Și astăzi El procedează la fel. Rămâne doar ca noi să acceptăm provocarea Lui. 

  Identifică provocarea de astăzi pentru tine, și dă-i `nainte!


  Plătică Bogdan, Conducător de Zona – Conferința Muntenia

  Hai... că se poate! - Devotional explo. Nimeni nu va putea să stea împotriva ta, cât vei trăi. Eu voi fi cu tine, cum am fost cu Moise; nu te voi lăsa, nici nu te voi părăsi. (Iosua 1:5)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Când lupți alături de Dumnezeul nevăzut

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...