Articolul precedentGemenii
  Articolul următorA szükséges felkészülés

  Hai… că se poate!

  Nimeni nu va putea să stea împotriva ta, cât vei trăi. Eu voi fi cu tine, cum am fost cu Moise; nu te voi lăsa, nici nu te voi părăsi. (Iosua 1:5)

  Mintea noastră este un loc în care Dumnezeu așază gânduri, vise și idealuri, pe care dorește să le transformăm în experiențe reale. Atunci când le primim suntem entuziasmați și nerăbdători să le realizăm. Dar întotdeauna, diferite temeri legate de eventuale piedici care ar face dificilă sau chiar imposibilă realizarea lor, ne știrbesc entuziasmul și curajul, atât de mult încât adesea amânăm sau chiar renunțăm să le mai luăm în calcul.

  Pe la mijlocul anilor `60, micuța clădire a Bisericii Adventiste din localitatea mea natală, Glodeanu-Sărat, județul Buzău, devenea tot mai neîncăpătoare pentru numărul în continuă creștere al credincioșilor. Dorința de a avea o nouă construcție mai mare, se lovea de interdicțiile și amenințările regimului de conducere din acea vreme.

  Însă prin înțelepciunea și curajul oferit de Dumnezeu, credincioșii au găsit cea mai bună soluție pentru a realiza o nouă construcție. Fără să dărâme clădirea cea mică, pentru că nu aveau voie, au clădit noua biserică, împrejmuind-o și acoperind-o pe cea veche, aceasta din urmă rămânând în interiorul celei mari, astfel putând fi dărâmată fără probleme după aceea.

  În felul acesta a apărut prima construcție cu etaj din acea zonă, în condițiile în care nici măcar școala nu avea etaj.

  Întreabă-i pe cei care au trăit în acele vremuri, dacă dorești să înțelegi mai bine cât era de greu să realizezi asemenea planuri.

  Atunci când planul omului se aliază cu planul lui Dumnezeu, chiar dacă vor exista piedici, în cele din urmă, planul va fi realizat cu succes.

  Când Dumnezeu îl provoacă pe Iosua să preia conducerea poporului Israel, pe lângă asigurarea reușitei, îi oferă și exemplul atât de elocvent al lui Moise.

  Și astăzi El procedează la fel. Rămâne doar ca noi să acceptăm provocarea Lui. 

  Identifică provocarea de astăzi pentru tine, și dă-i `nainte!


  Plătică Bogdan, Conducător de Zona – Conferința Muntenia

  Hai... că se poate! - Devotional explo. Nimeni nu va putea să stea împotriva ta, cât vei trăi. Eu voi fi cu tine, cum am fost cu Moise; nu te voi lăsa, nici nu te voi părăsi. (Iosua 1:5)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Soluția salvatoare

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...