Cicatricile Iubirii

Nimeni nu va putea să stea împotriva ta, cât vei trăi. Eu voi fi cu tine, cum am fost cu Moise; nu te voi lăsa, nici nu te voi părăsi. (Iosua 1:5)

Dumnezeu nu i-a făgăduit lui Iosua mai mult decât promite astăzi creștinului. Dar nici mai puțin. Dumnezeu spune „nu te voi lăsa”, adică nu își va retrage mâna de la tine și nici nu va renunța la tine.

Într-o zi însorită de vară, un băiețel s-a hotărât să înoate în lacul din spatele casei sale. Dornic să facă o baie în apa rece, nu a mai avut timp să observe că, în timp ce el înota spre mijlocul lacului, un aligator venea spre țărm. În tot acest timp, mama, care privea îngrozită pe fereastră ce se întâmplă, a ieșit rapid afară și a început să îl strige pe băiat, spunându-i să se întoarcă. Acesta a ascultat-o, dar a fost prea târziu. Chiar în momentul în care mama lui l-a prins de mâini pentru a-l scoate din apă, crocodilul l-a apucat de picior. Între cei doi a început o adevărată bătălie. Fiecare trăgea tot mai tare într-o anumită direcție. Un fermier aflat în apropiere a auzit gălăgia, s-a apropiat și a împușcat aligatorul. După o spitalizare îndelungată, băiețelul a început să-și revină. Picioarele sale erau pline de cicatrici făcute de animalul feroce, iar pe mâini avea urmele unor răni adânci făcute de unghiile mamei în efortul ei de a-și salva fiul. Un reporter care l-a intervievat pe băiat l-a întrebat dacă vrea să își arate rănile. Băiatul i-a arătat rănile de la picioare, dar cu o deosebită mândrie, i-a spus reporterului: „Dar privește la mâinile mele. Am răni adânci și aici. Le am ca semn că mama nu m-a lăsat să mor.”

Și în viața noastră se dă o luptă continuă. Pe de-o parte e Dumnezeu, care ne trage cu putere spre El, iar pe cealaltă parte e Satana, care încearcă și el să ne câștige. Depinde de noi cine va ieși învingător. Dumnezeu făgăduiește că nu ne va duce într-o situație ca apoi să ne părăsească; El ne va duce cu bine până la capăt. Orice om care îl are pe Dumnezeu alături poate birui.


Andrada Sîngeorzan, Mentor Școala Liderilor – Conferința Transilvania de Sud

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor