Articolul precedentPerechi celebre
  Articolul următorA megmérettetés ideje

  Cicatricile Iubirii

  Nimeni nu va putea să stea împotriva ta, cât vei trăi. Eu voi fi cu tine, cum am fost cu Moise; nu te voi lăsa, nici nu te voi părăsi. (Iosua 1:5)

  Dumnezeu nu i-a făgăduit lui Iosua mai mult decât promite astăzi creștinului. Dar nici mai puțin. Dumnezeu spune „nu te voi lăsa”, adică nu își va retrage mâna de la tine și nici nu va renunța la tine.

  Într-o zi însorită de vară, un băiețel s-a hotărât să înoate în lacul din spatele casei sale. Dornic să facă o baie în apa rece, nu a mai avut timp să observe că, în timp ce el înota spre mijlocul lacului, un aligator venea spre țărm. În tot acest timp, mama, care privea îngrozită pe fereastră ce se întâmplă, a ieșit rapid afară și a început să îl strige pe băiat, spunându-i să se întoarcă. Acesta a ascultat-o, dar a fost prea târziu. Chiar în momentul în care mama lui l-a prins de mâini pentru a-l scoate din apă, crocodilul l-a apucat de picior. Între cei doi a început o adevărată bătălie. Fiecare trăgea tot mai tare într-o anumită direcție. Un fermier aflat în apropiere a auzit gălăgia, s-a apropiat și a împușcat aligatorul. După o spitalizare îndelungată, băiețelul a început să-și revină. Picioarele sale erau pline de cicatrici făcute de animalul feroce, iar pe mâini avea urmele unor răni adânci făcute de unghiile mamei în efortul ei de a-și salva fiul. Un reporter care l-a intervievat pe băiat l-a întrebat dacă vrea să își arate rănile. Băiatul i-a arătat rănile de la picioare, dar cu o deosebită mândrie, i-a spus reporterului: „Dar privește la mâinile mele. Am răni adânci și aici. Le am ca semn că mama nu m-a lăsat să mor.”

  Și în viața noastră se dă o luptă continuă. Pe de-o parte e Dumnezeu, care ne trage cu putere spre El, iar pe cealaltă parte e Satana, care încearcă și el să ne câștige. Depinde de noi cine va ieși învingător. Dumnezeu făgăduiește că nu ne va duce într-o situație ca apoi să ne părăsească; El ne va duce cu bine până la capăt. Orice om care îl are pe Dumnezeu alături poate birui.


  Andrada Sîngeorzan, Mentor Școala Liderilor – Conferința Transilvania de Sud

  Cicatricile Iubirii - Devotional explo. Nimeni nu va putea să stea împotriva ta, cât vei trăi. Eu voi fi cu tine, cum am fost cu Moise; nu te voi lăsa, nici nu te voi părăsi. (Iosua 1:5)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Când lupți alături de Dumnezeul nevăzut

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...