Articolul precedentPerechi celebre
  Articolul următorA megmérettetés ideje

  Cicatricile Iubirii

  Nimeni nu va putea să stea împotriva ta, cât vei trăi. Eu voi fi cu tine, cum am fost cu Moise; nu te voi lăsa, nici nu te voi părăsi. (Iosua 1:5)

  Dumnezeu nu i-a făgăduit lui Iosua mai mult decât promite astăzi creștinului. Dar nici mai puțin. Dumnezeu spune „nu te voi lăsa”, adică nu își va retrage mâna de la tine și nici nu va renunța la tine.

  Într-o zi însorită de vară, un băiețel s-a hotărât să înoate în lacul din spatele casei sale. Dornic să facă o baie în apa rece, nu a mai avut timp să observe că, în timp ce el înota spre mijlocul lacului, un aligator venea spre țărm. În tot acest timp, mama, care privea îngrozită pe fereastră ce se întâmplă, a ieșit rapid afară și a început să îl strige pe băiat, spunându-i să se întoarcă. Acesta a ascultat-o, dar a fost prea târziu. Chiar în momentul în care mama lui l-a prins de mâini pentru a-l scoate din apă, crocodilul l-a apucat de picior. Între cei doi a început o adevărată bătălie. Fiecare trăgea tot mai tare într-o anumită direcție. Un fermier aflat în apropiere a auzit gălăgia, s-a apropiat și a împușcat aligatorul. După o spitalizare îndelungată, băiețelul a început să-și revină. Picioarele sale erau pline de cicatrici făcute de animalul feroce, iar pe mâini avea urmele unor răni adânci făcute de unghiile mamei în efortul ei de a-și salva fiul. Un reporter care l-a intervievat pe băiat l-a întrebat dacă vrea să își arate rănile. Băiatul i-a arătat rănile de la picioare, dar cu o deosebită mândrie, i-a spus reporterului: „Dar privește la mâinile mele. Am răni adânci și aici. Le am ca semn că mama nu m-a lăsat să mor.”

  Și în viața noastră se dă o luptă continuă. Pe de-o parte e Dumnezeu, care ne trage cu putere spre El, iar pe cealaltă parte e Satana, care încearcă și el să ne câștige. Depinde de noi cine va ieși învingător. Dumnezeu făgăduiește că nu ne va duce într-o situație ca apoi să ne părăsească; El ne va duce cu bine până la capăt. Orice om care îl are pe Dumnezeu alături poate birui.


  Andrada Sîngeorzan, Mentor Școala Liderilor – Conferința Transilvania de Sud

  Cicatricile Iubirii - Devotional explo. Nimeni nu va putea să stea împotriva ta, cât vei trăi. Eu voi fi cu tine, cum am fost cu Moise; nu te voi lăsa, nici nu te voi părăsi. (Iosua 1:5)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Soluția salvatoare

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...