Articolul precedentBicicleta
  Articolul următorKiálljuk-e a próbát?

  Când Dumnezeu promite

  Nimeni nu va putea să stea împotriva ta, cât vei trăi. Eu voi fi cu tine, cum am fost cu Moise; nu te voi lăsa, nici nu te voi părăsi. (Iosua 1:5)

  Când mă gândesc la Moise, îmi imaginez un om puternic, cu părul alb și barba lungă. Cu siguranță, nu-i lipsește toiagul, prin care Dumnezeu a intervenit în istoria lui și a poporului Israel. De Moise se leagă marile evenimente din istoria evreilor, de aceea el este considerat un erou al credinței. Cât de fascinantă este istoria biblică a lui Moise. Dar…

  Amintește-ți că înainte de a deveni faimos, prin actele credinței sale, Moise a trecut prin copilăria furibundă a acelor vremuri. Imediat după naștere a fost așezat într-un coșuleț și pus pe râul Nil. Mama a fost nevoită să facă asta ca viața lui să fie salvată. Pe apele râului, singura ocrotire în fața pericolelor a rămas mâna nevăzută a lui Dumnezeu.

  Îți imaginezi, că Dumnezeu poate abandona un copilaș? Gândește-te bine, la cât de profund vorbește Dumnezeu. Pentru Iosua, istoria lui Moise era bine cunoscută. A slujit alături de el, și nu cred că Moise nu i-a povestit cum a fost salvat de Dumnezeu în copilărie. Moise a avut parte de mic, de intervenția lui Dumnezeu în viața lui. Dar mai important pentru Moise a fost să păstreze în memorie momentul acela. 

  Într-un mod similar, Iosua urma să conducă poporul. Pentru el intervenția lui Dumnezeu era crucială. Avea în memorie experiența lui Moise. Și știi cât de mult s-a bazat Iosua pe Dumnezeu în viața lui.

  Primești în dar o nouă zi. Sunt convins că ai auzit de experiența lui Moise. De lucrarea lui Iosua. Astăzi poți păși în teritoriul zilei cu încredere. Cum a ocrotit Dumnezeu pe Moise, pe Iosua îți va ocroti și viața ta. Ce mai aștepți? Roagă-te și cere împlinirea făgăduinței lui Dumnezeu în viața ta.


  Doru Parascineț, Director Tineret Conferință – Conferința Transilvania de Nord

  Când Dumnezeu promite - Devotional explo. Nimeni nu va putea să stea împotriva ta, cât vei trăi. Eu voi fi cu tine, cum am fost cu Moise; nu te voi lăsa, nici nu te voi părăsi. (Iosua 1:5)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Când lupți alături de Dumnezeul nevăzut

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...