Când Dumnezeu promite

Nimeni nu va putea să stea împotriva ta, cât vei trăi. Eu voi fi cu tine, cum am fost cu Moise; nu te voi lăsa, nici nu te voi părăsi. (Iosua 1:5)

Când mă gândesc la Moise, îmi imaginez un om puternic, cu părul alb și barba lungă. Cu siguranță, nu-i lipsește toiagul, prin care Dumnezeu a intervenit în istoria lui și a poporului Israel. De Moise se leagă marile evenimente din istoria evreilor, de aceea el este considerat un erou al credinței. Cât de fascinantă este istoria biblică a lui Moise. Dar…

Amintește-ți că înainte de a deveni faimos, prin actele credinței sale, Moise a trecut prin copilăria furibundă a acelor vremuri. Imediat după naștere a fost așezat într-un coșuleț și pus pe râul Nil. Mama a fost nevoită să facă asta ca viața lui să fie salvată. Pe apele râului, singura ocrotire în fața pericolelor a rămas mâna nevăzută a lui Dumnezeu.

Îți imaginezi, că Dumnezeu poate abandona un copilaș? Gândește-te bine, la cât de profund vorbește Dumnezeu. Pentru Iosua, istoria lui Moise era bine cunoscută. A slujit alături de el, și nu cred că Moise nu i-a povestit cum a fost salvat de Dumnezeu în copilărie. Moise a avut parte de mic, de intervenția lui Dumnezeu în viața lui. Dar mai important pentru Moise a fost să păstreze în memorie momentul acela. 

Într-un mod similar, Iosua urma să conducă poporul. Pentru el intervenția lui Dumnezeu era crucială. Avea în memorie experiența lui Moise. Și știi cât de mult s-a bazat Iosua pe Dumnezeu în viața lui.

Primești în dar o nouă zi. Sunt convins că ai auzit de experiența lui Moise. De lucrarea lui Iosua. Astăzi poți păși în teritoriul zilei cu încredere. Cum a ocrotit Dumnezeu pe Moise, pe Iosua îți va ocroti și viața ta. Ce mai aștepți? Roagă-te și cere împlinirea făgăduinței lui Dumnezeu în viața ta.


Doru Parascineț, Director Tineret Conferință – Conferința Transilvania de Nord

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor