Articolul precedentBicicleta
  Articolul următorKiálljuk-e a próbát?

  Când Dumnezeu promite

  Nimeni nu va putea să stea împotriva ta, cât vei trăi. Eu voi fi cu tine, cum am fost cu Moise; nu te voi lăsa, nici nu te voi părăsi. (Iosua 1:5)

  Când mă gândesc la Moise, îmi imaginez un om puternic, cu părul alb și barba lungă. Cu siguranță, nu-i lipsește toiagul, prin care Dumnezeu a intervenit în istoria lui și a poporului Israel. De Moise se leagă marile evenimente din istoria evreilor, de aceea el este considerat un erou al credinței. Cât de fascinantă este istoria biblică a lui Moise. Dar…

  Amintește-ți că înainte de a deveni faimos, prin actele credinței sale, Moise a trecut prin copilăria furibundă a acelor vremuri. Imediat după naștere a fost așezat într-un coșuleț și pus pe râul Nil. Mama a fost nevoită să facă asta ca viața lui să fie salvată. Pe apele râului, singura ocrotire în fața pericolelor a rămas mâna nevăzută a lui Dumnezeu.

  Îți imaginezi, că Dumnezeu poate abandona un copilaș? Gândește-te bine, la cât de profund vorbește Dumnezeu. Pentru Iosua, istoria lui Moise era bine cunoscută. A slujit alături de el, și nu cred că Moise nu i-a povestit cum a fost salvat de Dumnezeu în copilărie. Moise a avut parte de mic, de intervenția lui Dumnezeu în viața lui. Dar mai important pentru Moise a fost să păstreze în memorie momentul acela. 

  Într-un mod similar, Iosua urma să conducă poporul. Pentru el intervenția lui Dumnezeu era crucială. Avea în memorie experiența lui Moise. Și știi cât de mult s-a bazat Iosua pe Dumnezeu în viața lui.

  Primești în dar o nouă zi. Sunt convins că ai auzit de experiența lui Moise. De lucrarea lui Iosua. Astăzi poți păși în teritoriul zilei cu încredere. Cum a ocrotit Dumnezeu pe Moise, pe Iosua îți va ocroti și viața ta. Ce mai aștepți? Roagă-te și cere împlinirea făgăduinței lui Dumnezeu în viața ta.


  Doru Parascineț, Director Tineret Conferință – Conferința Transilvania de Nord

  Când Dumnezeu promite - Devotional explo. Nimeni nu va putea să stea împotriva ta, cât vei trăi. Eu voi fi cu tine, cum am fost cu Moise; nu te voi lăsa, nici nu te voi părăsi. (Iosua 1:5)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Soluția salvatoare

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...