Articolul precedentNota 2
  Articolul următorA tévedhetetlen vezető

  Ștafeta

  Nimeni nu va putea să stea împotriva ta, cât vei trăi. Eu voi fi cu tine, cum am fost cu Moise; nu te voi lăsa, nici nu te voi părăsi. (Iosua 1:5)

  Un preot a fost mutat într-o parohie nouă. După ce a fost prezentat ca fiind noul păstor al turmei din acel loc, a ținut o cuvântare scurtă, vrând să dea loc întrebărilor și răspunsurilor publice. A încercat să încurajeze oamenii prezenți la închinare să își spună păsurile, așteptările și proiectele de viitor…să spună ceva, pentru că atmosfera devenea apăsătoare în lipsa întrebărilor mult așteptate. Când a văzut că nimeni nu intră în dialog cu el, preotul s-a pregătit să-și încheie mica intervenție nereușită, când a observat o mână ridicată. O fetiță de vreo opt anișori s-a ridicat și a întrebat în inocența ei dacă se vor schimba curând preoții și dacă va veni înapoi preotul în locul căruia a venit el.

  O altă întâmplare asemănătoare mi-a povestit-o soția unui pastor despre cum au fost primiți într-un district nou. Oamenii le spuneau „Bun venit!” cu ochii plini de lacrimi din cauza plecării pastorului de până atunci. Așa a ajuns Iosua la conducerea poporului Israel care încă plângea pe Moise. Domnul îi face o promisiune scumpă: “Voi fi cu tine cum am fost cu Moise!” 

  Atâtea minuni s-au întâmplat în timpul fostului conducător, încât poporul se întreba dacă Domnul va fi cu Iosua la fel cum a fost și cu Moise. Dar Iordanul urma să se despice la fel cum s-a despicat Marea Roșie și Ierihonul urma să se prăbușească miraculos, pentru că așa știe Domnul să-Și păstreze promisiunile față de cei care se încred în El.

  Poate aștepți ca și în viața ta să se întâmple lucruri minunate asemenea celor despre care citești în Scriptură. Domnul îți promite astăzi că va fi cu tine așa cum a fost cu marii oameni din istoria biblică. Domnul nu te va lăsa și nu te va părăsi. Mergi cu El!


  Ioan Indricău, Master Ghid – Conferința Banat

  Ștafeta - Devotional explo. Nimeni nu va putea să stea împotriva ta, cât vei trăi. Eu voi fi cu tine, cum am fost cu Moise; nu te voi lăsa, nici nu te voi părăsi. (Iosua 1:5)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Când lupți alături de Dumnezeul nevăzut

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...