Articolul precedentNota 2
  Articolul următorA tévedhetetlen vezető

  Ștafeta

  Nimeni nu va putea să stea împotriva ta, cât vei trăi. Eu voi fi cu tine, cum am fost cu Moise; nu te voi lăsa, nici nu te voi părăsi. (Iosua 1:5)

  Un preot a fost mutat într-o parohie nouă. După ce a fost prezentat ca fiind noul păstor al turmei din acel loc, a ținut o cuvântare scurtă, vrând să dea loc întrebărilor și răspunsurilor publice. A încercat să încurajeze oamenii prezenți la închinare să își spună păsurile, așteptările și proiectele de viitor…să spună ceva, pentru că atmosfera devenea apăsătoare în lipsa întrebărilor mult așteptate. Când a văzut că nimeni nu intră în dialog cu el, preotul s-a pregătit să-și încheie mica intervenție nereușită, când a observat o mână ridicată. O fetiță de vreo opt anișori s-a ridicat și a întrebat în inocența ei dacă se vor schimba curând preoții și dacă va veni înapoi preotul în locul căruia a venit el.

  O altă întâmplare asemănătoare mi-a povestit-o soția unui pastor despre cum au fost primiți într-un district nou. Oamenii le spuneau „Bun venit!” cu ochii plini de lacrimi din cauza plecării pastorului de până atunci. Așa a ajuns Iosua la conducerea poporului Israel care încă plângea pe Moise. Domnul îi face o promisiune scumpă: “Voi fi cu tine cum am fost cu Moise!” 

  Atâtea minuni s-au întâmplat în timpul fostului conducător, încât poporul se întreba dacă Domnul va fi cu Iosua la fel cum a fost și cu Moise. Dar Iordanul urma să se despice la fel cum s-a despicat Marea Roșie și Ierihonul urma să se prăbușească miraculos, pentru că așa știe Domnul să-Și păstreze promisiunile față de cei care se încred în El.

  Poate aștepți ca și în viața ta să se întâmple lucruri minunate asemenea celor despre care citești în Scriptură. Domnul îți promite astăzi că va fi cu tine așa cum a fost cu marii oameni din istoria biblică. Domnul nu te va lăsa și nu te va părăsi. Mergi cu El!


  Ioan Indricău, Master Ghid – Conferința Banat

  Ștafeta - Devotional explo. Nimeni nu va putea să stea împotriva ta, cât vei trăi. Eu voi fi cu tine, cum am fost cu Moise; nu te voi lăsa, nici nu te voi părăsi. (Iosua 1:5)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Soluția salvatoare

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...