Articolul precedentBilet la clasa a doua
  Articolul următorVálaszadásra készen

  Când nu știi ce să faci

  Nimeni nu va putea să stea împotriva ta, cât vei trăi. Eu voi fi cu tine, cum am fost cu Moise; nu te voi lăsa, nici nu te voi părăsi. (Iosua 1:5)

  Ce se va întâmpla cu noi, mamă? a întrebat Charles. Cum vom trăi fără tata?

  Băiețelului în vârstă de 10 ani îi venea greu să înghită mâncarea pe care mama lui i-o pusese în față. El continua să privească peste masă la scaunul gol al tatălui său. Cu toate că tatăl său era un om bun și amabil, el fusese dus la închisoare. Singura lui crimă era sărăcia. El ajunsese la închisoare pentru neplata datoriilor.

  Crezi că vom ajunge să cerșim? a întrebat Charles.

  Doamna Dickens l-a îmbrățișat strâns și a încercat să nu lase să se vadă propria neliniște. Dumnezeu ne va ajuta, o să fie bine! Trebuie să avem credință în făgăduințele lui!

  Sigur mama avea dreptate. Dumnezeu i-a ajutat. Mai întâi au dus la casa de amanet câteva piese din gospodărie, spre a obține bani pentru hrană. Apoi a venit ziua când a trebuit să vândă toate cele 10 cărți ale lui Charles. Mai târziu, scriind despre această experiență, a spus: „Credeam că mi se rupe inima”.

  Când n-a mai rămas nimic de vânzare, Charles s-a dus să caute de lucru. El a obținut o slujbă într-o fabrică de ghete. Munca era grea și orele foarte lungi. Magazia unde lucra era murdară și plină de șobolani. Dar, cu cei 1,50 $ pe săptămână pe care-i câștiga, a fost în stare să întrețină familia până ce tatăl său a fost eliberat.

  După ce tatăl s-a întors în cămin, lucrurile au mers mai bine. Băiatul a mers la școală, apoi a obținut o slujbă ca ajutor de avocat, iar în cursul serilor a început să scrie istorioare.

  Cu toate că în curând a început să se descurce mai bine financiar, el nu a uitat niciodată acele zile de sărăcie și nici cum Dumnezeu a ajutat familia lui. Acele experiențe i-au fost de folos în a scrie o mulțime de povestiri care au devenit foarte apreciate. 

  După Biblie și lucrările lui W. Shakespeare, cărțile lui Charles Dickens sunt cel mai bine vândute cărți din lume. 

  Dumnezeu și-a ținut promisiunea. El a răspuns nevoilor familiei Dickens cu mulți ani în urmă. Și am certitudinea că o va face și pentru tine!


  Lizica și Olivian Huean, Pastor – Conferința Moldova

  Când nu știi ce să faci - Devotional explo. Nimeni nu va putea să stea împotriva ta, cât vei trăi. Eu voi fi cu tine, cum am fost cu Moise; nu te voi lăsa, nici nu te voi părăsi. (Iosua 1:5)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Când lupți alături de Dumnezeul nevăzut

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...