Articolul precedentBilet la clasa a doua
  Articolul următorVálaszadásra készen

  Când nu știi ce să faci

  Nimeni nu va putea să stea împotriva ta, cât vei trăi. Eu voi fi cu tine, cum am fost cu Moise; nu te voi lăsa, nici nu te voi părăsi. (Iosua 1:5)

  Ce se va întâmpla cu noi, mamă? a întrebat Charles. Cum vom trăi fără tata?

  Băiețelului în vârstă de 10 ani îi venea greu să înghită mâncarea pe care mama lui i-o pusese în față. El continua să privească peste masă la scaunul gol al tatălui său. Cu toate că tatăl său era un om bun și amabil, el fusese dus la închisoare. Singura lui crimă era sărăcia. El ajunsese la închisoare pentru neplata datoriilor.

  Crezi că vom ajunge să cerșim? a întrebat Charles.

  Doamna Dickens l-a îmbrățișat strâns și a încercat să nu lase să se vadă propria neliniște. Dumnezeu ne va ajuta, o să fie bine! Trebuie să avem credință în făgăduințele lui!

  Sigur mama avea dreptate. Dumnezeu i-a ajutat. Mai întâi au dus la casa de amanet câteva piese din gospodărie, spre a obține bani pentru hrană. Apoi a venit ziua când a trebuit să vândă toate cele 10 cărți ale lui Charles. Mai târziu, scriind despre această experiență, a spus: „Credeam că mi se rupe inima”.

  Când n-a mai rămas nimic de vânzare, Charles s-a dus să caute de lucru. El a obținut o slujbă într-o fabrică de ghete. Munca era grea și orele foarte lungi. Magazia unde lucra era murdară și plină de șobolani. Dar, cu cei 1,50 $ pe săptămână pe care-i câștiga, a fost în stare să întrețină familia până ce tatăl său a fost eliberat.

  După ce tatăl s-a întors în cămin, lucrurile au mers mai bine. Băiatul a mers la școală, apoi a obținut o slujbă ca ajutor de avocat, iar în cursul serilor a început să scrie istorioare.

  Cu toate că în curând a început să se descurce mai bine financiar, el nu a uitat niciodată acele zile de sărăcie și nici cum Dumnezeu a ajutat familia lui. Acele experiențe i-au fost de folos în a scrie o mulțime de povestiri care au devenit foarte apreciate. 

  După Biblie și lucrările lui W. Shakespeare, cărțile lui Charles Dickens sunt cel mai bine vândute cărți din lume. 

  Dumnezeu și-a ținut promisiunea. El a răspuns nevoilor familiei Dickens cu mulți ani în urmă. Și am certitudinea că o va face și pentru tine!


  Lizica și Olivian Huean, Pastor – Conferința Moldova

  Când nu știi ce să faci - Devotional explo. Nimeni nu va putea să stea împotriva ta, cât vei trăi. Eu voi fi cu tine, cum am fost cu Moise; nu te voi lăsa, nici nu te voi părăsi. (Iosua 1:5)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Soluția salvatoare

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...