Articolul precedentLocul doi pe podium
  Articolul următorAz igazság, amely megelégít

  Eu voi fi cu tine

  Nimeni nu va putea să stea împotriva ta, cât vei trăi. Eu voi fi cu tine, cum am fost cu Moise; nu te voi lăsa, nici nu te voi părăsi. (Iosua 1:5)

  Dumnezeu i-a dat lui Iosua această făgăduință direct, făcând referire atât la persoana proprie, cât și la atribuțiile sale în conducerea poporului Israel. 

  Dacă ți-ar vorbi Dumnezeu direct la vârsta tinereții și ți-ar spune aceeași făgăduință, cum ai privi viața de acum încolo? Nu-i așa că ai fi în stare să îți faci planuri mărețe pentru succesul în această viață – studii, carieră, bunuri materiale? Nu-i așa că ai fi sigur că vei avea toți banii de care ai nevoie, tot timpul pe care ți-l dorești și toată puterea pentru a schimba lumea în care trăiești? 

  Cum am fost cu Moise: l-a salvat de la moarte când s-a născut; i-a creat contextul de studii superioare la cele mai înalte niveluri de educație ale Egiptului; l-a educat apoi direct, în pustie, tot atâta timp cât a fost în Egipt; iar după ce l-a pregătit bine, l-a trimis la acțiune. 

  Ce mi-a atras atenția la educația lui Moise este lecția dependenței de Dumnezeu. De la statutul de moștenitor al tronului Egiptului, Dumnezeu l-a luat de acolo și l-a condus într-o școală a umilinței, în care depindea material de socrul său. După ce a avut la discreție tot ceea ce își dorea, Dumnezeu l-a luat și l-a învățat dependența; pentru ca de acolo să poată merge la acțiune cu puterea lui Dumnezeu, nu cu puterea pe care i-o conferea statutul pe care îl avea în Egipt. 

  Dumnezeu i-a dat această făgăduință lui Iosua pentru că și el a ales dependența, pe care a exersat-o în ciuda opiniilor celorlalți când au vizitat Canaanul. Iosua a ales atunci să depindă de Dumnezeu, chiar dacă în Canaan erau uriași, chiar dacă frații lui din popor s-au speriat, chiar dacă poporului i s-a spulberat pe loc speranța cuceririi țării făgăduinței. Acum, când a preluat conducerea poporului, Iosua a manifestat din nou dependența față de Dumnezeu, iar El i-a acordat sprijinul complet. 

  Te invit ca, indiferent de statutul pe care îl vei avea în viață, în ciuda prosperității de care vei avea parte – dependența de Dumnezeu să fie alegerea ta zilnică.


  Daniela Dorcea, Colaborator – Conferința Muntenia

  Eu voi fi cu tine - Devotional explo. Nimeni nu va putea să stea împotriva ta, cât vei trăi. Eu voi fi cu tine, cum am fost cu Moise; nu te voi lăsa, nici nu te voi părăsi. (Iosua 1:5)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Soluția salvatoare

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mai încearcă odată!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mai bun ca GPS-ul

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...