Articolul precedentLocul doi pe podium
  Articolul următorAz igazság, amely megelégít

  Eu voi fi cu tine

  Nimeni nu va putea să stea împotriva ta, cât vei trăi. Eu voi fi cu tine, cum am fost cu Moise; nu te voi lăsa, nici nu te voi părăsi. (Iosua 1:5)

  Dumnezeu i-a dat lui Iosua această făgăduință direct, făcând referire atât la persoana proprie, cât și la atribuțiile sale în conducerea poporului Israel. 

  Dacă ți-ar vorbi Dumnezeu direct la vârsta tinereții și ți-ar spune aceeași făgăduință, cum ai privi viața de acum încolo? Nu-i așa că ai fi în stare să îți faci planuri mărețe pentru succesul în această viață – studii, carieră, bunuri materiale? Nu-i așa că ai fi sigur că vei avea toți banii de care ai nevoie, tot timpul pe care ți-l dorești și toată puterea pentru a schimba lumea în care trăiești? 

  Cum am fost cu Moise: l-a salvat de la moarte când s-a născut; i-a creat contextul de studii superioare la cele mai înalte niveluri de educație ale Egiptului; l-a educat apoi direct, în pustie, tot atâta timp cât a fost în Egipt; iar după ce l-a pregătit bine, l-a trimis la acțiune. 

  Ce mi-a atras atenția la educația lui Moise este lecția dependenței de Dumnezeu. De la statutul de moștenitor al tronului Egiptului, Dumnezeu l-a luat de acolo și l-a condus într-o școală a umilinței, în care depindea material de socrul său. După ce a avut la discreție tot ceea ce își dorea, Dumnezeu l-a luat și l-a învățat dependența; pentru ca de acolo să poată merge la acțiune cu puterea lui Dumnezeu, nu cu puterea pe care i-o conferea statutul pe care îl avea în Egipt. 

  Dumnezeu i-a dat această făgăduință lui Iosua pentru că și el a ales dependența, pe care a exersat-o în ciuda opiniilor celorlalți când au vizitat Canaanul. Iosua a ales atunci să depindă de Dumnezeu, chiar dacă în Canaan erau uriași, chiar dacă frații lui din popor s-au speriat, chiar dacă poporului i s-a spulberat pe loc speranța cuceririi țării făgăduinței. Acum, când a preluat conducerea poporului, Iosua a manifestat din nou dependența față de Dumnezeu, iar El i-a acordat sprijinul complet. 

  Te invit ca, indiferent de statutul pe care îl vei avea în viață, în ciuda prosperității de care vei avea parte – dependența de Dumnezeu să fie alegerea ta zilnică.


  Daniela Dorcea, Colaborator – Conferința Muntenia

  Eu voi fi cu tine - Devotional explo. Nimeni nu va putea să stea împotriva ta, cât vei trăi. Eu voi fi cu tine, cum am fost cu Moise; nu te voi lăsa, nici nu te voi părăsi. (Iosua 1:5)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Când lupți alături de Dumnezeul nevăzut

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Biruința este a Domnului! 2

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Privește mai sus

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Un om obișnuit cu biruința

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...