Domnul este cu tine, viteazule! 1

Îngerul Domnului i S-a arătat, și i-a zis: „Domnul este cu tine, viteazule!” (Judecători 6:12)

Când citim despre eroii credinței din Sfânta Scriptură, suntem cuprinși de admirație și de multe ori o dorință străfulgeră ființa noastră de a fi și noi niște eroi ai lui Dumnezeu. Este frumos să avem în fața noastră astfel de modele. Vă încurajez să le studiați viața de credință, să vă gândiți la experiența lor și să îi luați ca modele de viețuire.

Astăzi îl vom avea în fața noastră pe Ghedeon. Cine a fost el? De ce este trecut în lista din Evrei 11, cu eroii credinței? Deși nu a fost un om fără defecte și greșeli, Dumnezeu a putut să lucreze prin el. Care au fost calitățile lui? De l-a ales Dumnezeu să elibereze poporul din mâna lui Madian? Spiritul Profetic îl descrie în felul următor:

„Ghedeon era fiul lui Ioas, din seminția lui Manase. Familia din care făcea parte nu avea un loc de frunte în cadrul seminției, dar se deosebea prin curaj și cinste […] Numele acestuia ajunsese un prilej de groază pentru năvălitori[…] În timp ce lucra în taină și liniște, Ghedeon se gândea cu tristețe la starea lui Israel și plănuia în mintea lui cum s-ar putea frânge jugul asupritorului.” P.P. 546.

„…Ghedeon a dat fuga în cortul lui și, din rezervele lui sărăcăcioase, a pregătit un ied și azimi pe care le-a dus și I le-a pus înainte…”A.Î.114

Din aceste pasaje observăm în primul rând interesul său pentru cauza lui Dumnezeu și dedicarea sa și a fraților săi până la jertfirea supremă. Era un timp de criză în Israel, dar acest tânăr nu s-a lăsat descurajat, nici influențat de spiritul vremii. Și-a dedicat viața cauzei lui Dumnezeu, trăind principiile Sale. Acest interes și dedicare au fost apreciate și onorate de Dumnezeu!

Astăzi trăim timpuri speciale. Este un timp de criză în lume și în Biserica lui Dumnezeu. Vrei să fii un Ghedeon pentru aceste timpuri? Dacă îți dorești din toată inima, Domnul Isus îți spune și ție astăzi: „Domnul este cu tine, viteazule!”

Lazăr Andrei Valentin, Conferința Oltenia – Pastor

Caută podcastul Devoționale pentru Exploratori în aplicația ta de podcast.

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor