Articolul precedentRol secundar
  Articolul următorErkölcsi függetlenség

  Domnul este cu tine, viteazule! 1

  Îngerul Domnului i S-a arătat, și i-a zis: „Domnul este cu tine, viteazule!” (Judecători 6:12)

  Când citim despre eroii credinței din Sfânta Scriptură, suntem cuprinși de admirație și de multe ori o dorință străfulgeră ființa noastră de a fi și noi niște eroi ai lui Dumnezeu. Este frumos să avem în fața noastră astfel de modele. Vă încurajez să le studiați viața de credință, să vă gândiți la experiența lor și să îi luați ca modele de viețuire.

  Astăzi îl vom avea în fața noastră pe Ghedeon. Cine a fost el? De ce este trecut în lista din Evrei 11, cu eroii credinței? Deși nu a fost un om fără defecte și greșeli, Dumnezeu a putut să lucreze prin el. Care au fost calitățile lui? De l-a ales Dumnezeu să elibereze poporul din mâna lui Madian? Spiritul Profetic îl descrie în felul următor:

  „Ghedeon era fiul lui Ioas, din seminția lui Manase. Familia din care făcea parte nu avea un loc de frunte în cadrul seminției, dar se deosebea prin curaj și cinste […] Numele acestuia ajunsese un prilej de groază pentru năvălitori[…] În timp ce lucra în taină și liniște, Ghedeon se gândea cu tristețe la starea lui Israel și plănuia în mintea lui cum s-ar putea frânge jugul asupritorului.” P.P. 546.

  „…Ghedeon a dat fuga în cortul lui și, din rezervele lui sărăcăcioase, a pregătit un ied și azimi pe care le-a dus și I le-a pus înainte…”A.Î.114

  Din aceste pasaje observăm în primul rând interesul său pentru cauza lui Dumnezeu și dedicarea sa și a fraților săi până la jertfirea supremă. Era un timp de criză în Israel, dar acest tânăr nu s-a lăsat descurajat, nici influențat de spiritul vremii. Și-a dedicat viața cauzei lui Dumnezeu, trăind principiile Sale. Acest interes și dedicare au fost apreciate și onorate de Dumnezeu!

  Astăzi trăim timpuri speciale. Este un timp de criză în lume și în Biserica lui Dumnezeu. Vrei să fii un Ghedeon pentru aceste timpuri? Dacă îți dorești din toată inima, Domnul Isus îți spune și ție astăzi: „Domnul este cu tine, viteazule!”

  Lazăr Andrei Valentin, Conferința Oltenia – Pastor

  Caută podcastul Devoționale pentru Exploratori în aplicația ta de podcast.

  Domnul este cu tine, viteazule! 1 - Devotional explo. Îngerul Domnului i S-a arătat, și i-a zis: „Domnul este cu tine, viteazule!” (Judecători 6:12)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Nu te teme

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  În vârf

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...