Articolul precedentRol secundar
  Articolul următorErkölcsi függetlenség

  Domnul este cu tine, viteazule! 1

  Îngerul Domnului i S-a arătat, și i-a zis: „Domnul este cu tine, viteazule!” (Judecători 6:12)

  Când citim despre eroii credinței din Sfânta Scriptură, suntem cuprinși de admirație și de multe ori o dorință străfulgeră ființa noastră de a fi și noi niște eroi ai lui Dumnezeu. Este frumos să avem în fața noastră astfel de modele. Vă încurajez să le studiați viața de credință, să vă gândiți la experiența lor și să îi luați ca modele de viețuire.

  Astăzi îl vom avea în fața noastră pe Ghedeon. Cine a fost el? De ce este trecut în lista din Evrei 11, cu eroii credinței? Deși nu a fost un om fără defecte și greșeli, Dumnezeu a putut să lucreze prin el. Care au fost calitățile lui? De l-a ales Dumnezeu să elibereze poporul din mâna lui Madian? Spiritul Profetic îl descrie în felul următor:

  „Ghedeon era fiul lui Ioas, din seminția lui Manase. Familia din care făcea parte nu avea un loc de frunte în cadrul seminției, dar se deosebea prin curaj și cinste […] Numele acestuia ajunsese un prilej de groază pentru năvălitori[…] În timp ce lucra în taină și liniște, Ghedeon se gândea cu tristețe la starea lui Israel și plănuia în mintea lui cum s-ar putea frânge jugul asupritorului.” P.P. 546.

  „…Ghedeon a dat fuga în cortul lui și, din rezervele lui sărăcăcioase, a pregătit un ied și azimi pe care le-a dus și I le-a pus înainte…”A.Î.114

  Din aceste pasaje observăm în primul rând interesul său pentru cauza lui Dumnezeu și dedicarea sa și a fraților săi până la jertfirea supremă. Era un timp de criză în Israel, dar acest tânăr nu s-a lăsat descurajat, nici influențat de spiritul vremii. Și-a dedicat viața cauzei lui Dumnezeu, trăind principiile Sale. Acest interes și dedicare au fost apreciate și onorate de Dumnezeu!

  Astăzi trăim timpuri speciale. Este un timp de criză în lume și în Biserica lui Dumnezeu. Vrei să fii un Ghedeon pentru aceste timpuri? Dacă îți dorești din toată inima, Domnul Isus îți spune și ție astăzi: „Domnul este cu tine, viteazule!”

  Lazăr Andrei Valentin, Conferința Oltenia – Pastor

  Caută podcastul Devoționale pentru Exploratori în aplicația ta de podcast.

  Domnul este cu tine, viteazule! 1 - Devotional explo. Îngerul Domnului i S-a arătat, și i-a zis: „Domnul este cu tine, viteazule!” (Judecători 6:12)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Când lupți alături de Dumnezeul nevăzut

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...