Articolul precedentSecond hand
  Articolul următorVannak-e bálványaink?

  Domnul este cu tine, viteazule! 2

  Îngerul Domnului i S-a arătat, și i-a zis: „Domnul este cu tine, viteazule!” (Judecători 6:12)

  Ce gânduri îți vin în minte când citești acest verset? Înțelegi această făgăduință ca o încurajare ce ți se adresează în mod personal? Poate chiar acum te confrunți cu o provocare sau o problemă care depășește cu mult capacitatea ta de a o rezolva. Poate este chiar o consecință a neascultării de Legea lui Dumnezeu, așa cum s-a întâmplat în cazul israeliților care ajunseseră să fie asupriți de madianiți din cauza faptului că Îl uitaseră pe Dumnezeu. Însă pasajul biblic ne aduce vești bune: cu toate acestea, Domnul nu i-a părăsit pe israeliți, deși Îl supăraseră și I-au stârnit gelozia prin idolii lor.

  Tot așa, nu te-a părăsit nici pe tine acum. Domnul în îndurarea Lui ne ajută să depășim chiar și situațiile neplăcute și încurcate în care am intrat singuri, fără să cerem sfatul Lui. El ne poate scoate din orice împrejurare, oricât de dificilă sau încurcată și fără rezolvare ar părea. De aceea nu dispera!

  Întoarce-ți privirile și toată inima spre El, Eliberatorul, Cel Minunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, Părintele veșniciilor, Domn al păcii, Mesia cel Promis, Regele Universului, Prietenul tău. Cere-I iertare pentru greșelile din trecut și acceptă făgăduința care este încă valabilă și astăzi pentru tine.

  Fii gata să faci o reformă spirituală în viața ta, așa cum a făcut Ghedeon, consacră-te din nou și lasă rezultatele în seama Lui. Nu te teme de ce va urma, pentru că El e gata să îți ofere sfatul Său chiar acum, dacă I-l vei cere, bineînțeles. Fii tare, îmbărbătează-te, ridică-te și mergi înainte cu încredere, pentru că Domnul este cu tine viteazule!

  Olivia Stănescu, Conferința Muntenia – Master Ghid

  Caută podcastul Devoționale pentru Exploratori în aplicația ta de podcast.

  Domnul este cu tine, viteazule! 2 - Devotional explo. Îngerul Domnului i S-a arătat, și i-a zis: „Domnul este cu tine, viteazule!” (Judecători 6:12)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Soluția salvatoare

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...