Articolul precedentA doua poruncă
  Articolul următorVizsgáljátok meg szíveteket!

  Hristos este cu mine

  Îngerul Domnului i S-a arătat, și i-a zis: „Domnul este cu tine, viteazule!” (Judecători 6:12)

  Ghedeon s-a întâlnit cu o ființă divină, cu Îngerul Domnului, menționat de 7 ori în relatare. Acesta este un termen interschimbabil cu Domnul, intervenind de 3 ori în dialogul acesta (în versetul 14, 16, 18). El este a doua persoană a Dumnezeirii, Domnul Isus. Cu El oricine devine viteaz.

  În evanghelia lui Ioan capitolul 15:5 Domnul Isus spune: „despărțiți de Mine, nu puteţi face nimic.” Apostolul Pavel declară în epistola către Filipeni 4:13 „Pot totul în Hristos, care mă întăreşte.” Iar în epistola către Romani 8:31 „Deci, ce vom zice noi în faţa tuturor acestor lucruri? Dacă Dumnezeu este pentru noi, cine va fi împotriva noastră?”

  Merită să observăm că, în general, atunci când Dumnezeu se arată oamenilor spre a le da o solie din cer, sau, spre a-i chema la o lucrare, El cheamă pe acei care sunt ocupaţi, poate cu obişnuitele lor lucrări de toate zilele, ca păstorii care păzesc turmele lor, sau apostolii la pescuit.

  Când Napoleon și-a pierdut puterea și a ajuns în robia englezilor, pe insula Sf. Elena, a scris următoarele:

  – „Este ceva, care necondiționat dovedește că Hristos este Dumnezeu. Cândva, eu însumi înflăcăram mulțimile care, dacă era nevoie mergeau și la moarte pentru mine. Dar pentru aceasta era nevoie de prezența mea și puterea privirii mele. Cum dispăream din fața lor, imediat pierea și influența mea. Nu am reușit să predau nici unuia dintre generalii mei această putere și nici nu sunt în stare să rămân în inima lor pe veci. Aceasta este soarta fiecărui om mare, așa a fost Alexandru Macedon, Iulius Caesar și Attila Hunul. Suntem uitați și numele nostru rămâne doar în istorie și în cărțile școlarilor. De aceea este a diferență enormă între domnia mea și împărăția lui Hristos, care este vestită și iubită în lumea întreagă. Oare a murit Hristos? Mai degrabă putem să spunem, că trăiește, pentru veșnicie, pentru că și astăzi ne poate însufleții!” Așa este, Hristos este și cu tine, iar tu să fii un viteaz al Său.

  Szász-Cserei Géza, Conferința Transilvania de Sud – Pastor

  Caută podcastul Devoționale pentru Exploratori în aplicația ta de podcast.

  Hristos este cu mine - Devotional explo. Îngerul Domnului i S-a arătat, și i-a zis: „Domnul este cu tine, viteazule!” (Judecători 6:12)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Când lupți alături de Dumnezeul nevăzut

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...