Articolul precedentA doua poruncă
  Articolul următorVizsgáljátok meg szíveteket!

  Hristos este cu mine

  Îngerul Domnului i S-a arătat, și i-a zis: „Domnul este cu tine, viteazule!” (Judecători 6:12)

  Ghedeon s-a întâlnit cu o ființă divină, cu Îngerul Domnului, menționat de 7 ori în relatare. Acesta este un termen interschimbabil cu Domnul, intervenind de 3 ori în dialogul acesta (în versetul 14, 16, 18). El este a doua persoană a Dumnezeirii, Domnul Isus. Cu El oricine devine viteaz.

  În evanghelia lui Ioan capitolul 15:5 Domnul Isus spune: „despărțiți de Mine, nu puteţi face nimic.” Apostolul Pavel declară în epistola către Filipeni 4:13 „Pot totul în Hristos, care mă întăreşte.” Iar în epistola către Romani 8:31 „Deci, ce vom zice noi în faţa tuturor acestor lucruri? Dacă Dumnezeu este pentru noi, cine va fi împotriva noastră?”

  Merită să observăm că, în general, atunci când Dumnezeu se arată oamenilor spre a le da o solie din cer, sau, spre a-i chema la o lucrare, El cheamă pe acei care sunt ocupaţi, poate cu obişnuitele lor lucrări de toate zilele, ca păstorii care păzesc turmele lor, sau apostolii la pescuit.

  Când Napoleon și-a pierdut puterea și a ajuns în robia englezilor, pe insula Sf. Elena, a scris următoarele:

  – „Este ceva, care necondiționat dovedește că Hristos este Dumnezeu. Cândva, eu însumi înflăcăram mulțimile care, dacă era nevoie mergeau și la moarte pentru mine. Dar pentru aceasta era nevoie de prezența mea și puterea privirii mele. Cum dispăream din fața lor, imediat pierea și influența mea. Nu am reușit să predau nici unuia dintre generalii mei această putere și nici nu sunt în stare să rămân în inima lor pe veci. Aceasta este soarta fiecărui om mare, așa a fost Alexandru Macedon, Iulius Caesar și Attila Hunul. Suntem uitați și numele nostru rămâne doar în istorie și în cărțile școlarilor. De aceea este a diferență enormă între domnia mea și împărăția lui Hristos, care este vestită și iubită în lumea întreagă. Oare a murit Hristos? Mai degrabă putem să spunem, că trăiește, pentru veșnicie, pentru că și astăzi ne poate însufleții!” Așa este, Hristos este și cu tine, iar tu să fii un viteaz al Său.

  Szász-Cserei Géza, Conferința Transilvania de Sud – Pastor

  Caută podcastul Devoționale pentru Exploratori în aplicația ta de podcast.

  Hristos este cu mine - Devotional explo. Îngerul Domnului i S-a arătat, și i-a zis: „Domnul este cu tine, viteazule!” (Judecători 6:12)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Nu te teme

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  În vârf

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...