Articolul precedentSecundul
  Articolul următorÖnvizsgáló kérdések

  Viteazule, Domnul este cu tine!

  Îngerul Domnului i S-a arătat, și i-a zis: „Domnul este cu tine, viteazule!” (Judecători 6:12)

  Fiecare dintre noi are niște talente pe care Dumnezeu le-a pus în noi. Dumnezeu are un plan cu viața fiecăruia. Pe fiecare el vrea să îl transforme într-un om care să aducă bucurie și liniște pe fețele celor din jur.

  Un tânăr misionar, numit H. Jackson a primit o mașină pentru a-l ajuta în munca pe care o depunea. Mașina îi era de un real folos, doar că avea o singură problemă. Nu pornea decât dacă era ajutată. El a dezvoltat un adevărat sistem prin care se lupta cu această problemă. Dimineața când pleca de acasă, chema copii de la școala lângă care locuia pentru a împinge mașina și de fiecare dată când trebuia să oprească, o făcea doar în pantă, pentru ca atunci când va trebui să o pornească din nou să se folosească de pantă. 

  Atunci când niște probleme de sănătate i-au cerut acestuia să plece din acest loc, un alt misionar a venit pentru a continua lucrarea de acolo. Când era gata să plece, el i-a explicat noului misionar toată strategia pe care el o folosea pentru a face ca mașina să pornească. Atunci noul misionar a deschis capota mașinii, și a întrebat: „De ce te-ai chinuit domnule Jackson? Problema e la acest fir desprins.” A fixat bine firul și când a rotit de cheie, motorul a început să se rotească. Misionarul Jackson timp de doi ani a folosit strategia lui pentru a se putea folosi de mașină. Puterea de a porni singură era acolo, trebuia doar conectată.

  Același lucru ni se întâmplă și nouă, mie și ție. Avem o mulțime de lucruri pe care le putem face, lucruri prin care îi ajutăm pe cei de lângă noi, și prin care îl facem bucuros pe Dumnezeu. Dar de foarte multe ori ne e frică să facem acele lucruri. De fiecare dată când îți vei putea folosi talentul pentru a face o bucurie cuiva nu uita de mașina misionarului Jackson care avea nevoie de curent. La fel și tu ai nevoie de o putere, pe care Dumnezeu asemenea lui Ghedeon vrea să ți-o ofere. Domnul e cu tine, viteazule!

  Adrian Pașca, Conferința Transilvania de Nord – Ghid

  Caută podcastul Devoționale pentru Exploratori în aplicația ta de podcast.

  Viteazule, Domnul este cu tine! - Devotional explo. Îngerul Domnului i S-a arătat, și i-a zis: „Domnul este cu tine, viteazule!” (Judecători 6:12)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Soluția salvatoare

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...