Articolul precedentSecundul
  Articolul următorÖnvizsgáló kérdések

  Viteazule, Domnul este cu tine!

  Îngerul Domnului i S-a arătat, și i-a zis: „Domnul este cu tine, viteazule!” (Judecători 6:12)

  Fiecare dintre noi are niște talente pe care Dumnezeu le-a pus în noi. Dumnezeu are un plan cu viața fiecăruia. Pe fiecare el vrea să îl transforme într-un om care să aducă bucurie și liniște pe fețele celor din jur.

  Un tânăr misionar, numit H. Jackson a primit o mașină pentru a-l ajuta în munca pe care o depunea. Mașina îi era de un real folos, doar că avea o singură problemă. Nu pornea decât dacă era ajutată. El a dezvoltat un adevărat sistem prin care se lupta cu această problemă. Dimineața când pleca de acasă, chema copii de la școala lângă care locuia pentru a împinge mașina și de fiecare dată când trebuia să oprească, o făcea doar în pantă, pentru ca atunci când va trebui să o pornească din nou să se folosească de pantă. 

  Atunci când niște probleme de sănătate i-au cerut acestuia să plece din acest loc, un alt misionar a venit pentru a continua lucrarea de acolo. Când era gata să plece, el i-a explicat noului misionar toată strategia pe care el o folosea pentru a face ca mașina să pornească. Atunci noul misionar a deschis capota mașinii, și a întrebat: „De ce te-ai chinuit domnule Jackson? Problema e la acest fir desprins.” A fixat bine firul și când a rotit de cheie, motorul a început să se rotească. Misionarul Jackson timp de doi ani a folosit strategia lui pentru a se putea folosi de mașină. Puterea de a porni singură era acolo, trebuia doar conectată.

  Același lucru ni se întâmplă și nouă, mie și ție. Avem o mulțime de lucruri pe care le putem face, lucruri prin care îi ajutăm pe cei de lângă noi, și prin care îl facem bucuros pe Dumnezeu. Dar de foarte multe ori ne e frică să facem acele lucruri. De fiecare dată când îți vei putea folosi talentul pentru a face o bucurie cuiva nu uita de mașina misionarului Jackson care avea nevoie de curent. La fel și tu ai nevoie de o putere, pe care Dumnezeu asemenea lui Ghedeon vrea să ți-o ofere. Domnul e cu tine, viteazule!

  Adrian Pașca, Conferința Transilvania de Nord – Ghid

  Caută podcastul Devoționale pentru Exploratori în aplicația ta de podcast.

  Viteazule, Domnul este cu tine! - Devotional explo. Îngerul Domnului i S-a arătat, și i-a zis: „Domnul este cu tine, viteazule!” (Judecători 6:12)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Când lupți alături de Dumnezeul nevăzut

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...