Articolul precedentCu două fețe
  Articolul următorLegyetek készen!

  Roagă-te!

  Îngerul Domnului i S-a arătat, și i-a zis: „Domnul este cu tine, viteazule!” (Judecători 6:12)

  Televizorul ne învață chiar din copilărie prin desene animate și prin filme despre oameni cu puteri supranaturale, SUPER EROI, cu tot felul de super puteri care pot rezolva multe probleme și care pot salva lumea. 

  Sunt convins că și tu ți-ai fi dorit de multe ori să ai cel puțin o super putere. Nu știu dacă știi, dar cele mai mari super puteri sunt la îndemâna noastră. Trebuie doar să le cerem. 

  Ghedeon era un om fricos și laș. Era ascuns în vie și bătea grâul în teasc. Și totuși Domnul îl numește viteaz. 

  Era el un om viteaz? Nu! Dar Domnul știa ce putea deveni dacă va face ceea ce El îi va cere.

  „Tabăra lui Madian, Amalec şi toţi fiii răsăritului erau răspândiți în vale, ca o mulțime de lăcuste, şi cămilele lor erau fără număr, ca nisipul de pe marginea mării.”

  Oare poți învinge o armată așa de mare? Cu siguranță că nu. Îți trebuie mulți soldați, multe arme, sau poate super puteri. Iar Domnul îi cere lui Ghedeon cel fricos să meargă la război împotriva acestei mari armate cu 300 de oameni care erau înarmați cu o trompetă, o făclie și un ulcior. Cum să te lupți cu aceste lucruri împotriva unei armate care nici măcar nu se putea număra. Practic este imposibil. Nici dacă vin să te ajute SpiderMan, Batman, Superman, cei 4 fantastici sau toți super eroii care sunt în imaginația noastră, nu vor reuși să învingă o armată așa de numeroasă. Și totuși Ghedeon reușește să îi bată cu doar 300 de oameni. 

  Ce aveau în comun acești 300 de oameni, și de unde au avut atât de multă putere? 

  Cred că ai ghicit, de la Domnul. Cei 300 de soldați ai lui Ghedeon se încredeau în Domnul, iar Domnul le-a dat izbândă în lupta cu Madianții și armata lor cea numeroasă. 

  În viață ne confruntăm zi de zi cu tot felul de probleme. Acasă, la școală, la joacă, pe stradă.
  Oare cum putem să le facem față dacă nu avem super puteri? 

  Cred că deja știi răspunsul. Rugându-ne, iar Domnul va veni în ajutorul nostru. 

  Te invit să te bucuri de această putere pe care o are rugăciunea. 

  Roagă-te în fiecare zi!

  Ciprian Tautan, Conferința Banat – Conducător de Zona

  Caută podcastul Devoționale pentru Exploratori în aplicația ta de podcast.

  Roagă-te! - Devotional explo. Îngerul Domnului i S-a arătat, și i-a zis: „Domnul este cu tine, viteazule!” (Judecători 6:12)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Când lupți alături de Dumnezeul nevăzut

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...