Articolul precedentDouă fețe ale medaliei
  Articolul următorNe kételkedjünk!

  Surprins de o altă perspectivă

  Îngerul Domnului i S-a arătat, și i-a zis: „Domnul este cu tine, viteazule!” (Judecători 6:12)

  Erau zile grele pentru israelți. Ca unii care aveau nevoie de hrană, în fiecare an trudeau din greu pentru însămânțarea și îngrijirea culturilor. Însă de prea puține ori aveau parte și de roadele mult așteptate. Madianiții, asemenea unei mulțimi de lăcuste invadau din nou și din nou țara, distrugând roadele mult așteptate. În urma lor mai rămâneau doar lipsuri, foamete și strigăte lăuntrice de disperare. Și nu se întrezărea nici o schimbare…

  Era din nou vremea treieratului grâului. După ce a strâns spicele în snopi, Ghedeon le-a coborât în teasc pentru a treiera grâul. Poate că te întrebi: dar de ce în teasc? Știam că teascul este folosit pentru stoarcerea strugurilor… Ai dreptate. Așa este. Și pe atunci teascul era locul în care erau storși strugurii. De fapt, teascul era o groapă în mijlocul viei unde erau puși strugurii pentru ca apoi să fie călcați în picioare… Aici coborâse Ghedeon, ca într-o ascunzătoare, pentru a treiera grâul, plănuind ca mai apoi să îl ascundă… De cine? Știi bine. De madianiți! Pentru că aceasta era singura soluție pe care o întrezărea. Eliberarea de sub dominația lor era un vis prea frumos…

  În timp ce dădea zori pentru a termina cât mai repede treaba, pentru a ști hrana pusă la adăpost, o voce îl face să tresară:

  – Domnul este cu tine, viteazule!

  În mod sigur, o furtună de întrebări a cuprins mintea lui Ghedeon: Cu cine vorbești? Care viteaz? Despre mine este vorba? Cum adică, „Domnul este cu mine”? Păi, dacă Domnul este cu noi, unde sunt minunile de altă dată? De ce nu suntem eliberați de sub dominația madianiților? De ce suntem lăsați să trăim în această stare mizerabilă…???

  Doar câteva cuvinte… Continuau să răsune asemenea unui ecou în mintea omului ascuns în teasc: Viteazule… Domnul este cu tine… Cuvinte care prezentau o altă realitate decât cea percepută de Ghedeon.

  Lecția? E simplă. Lasă-l pe Dumnezeu să-ți spună cum stau lucrurile. Chiar și cu privire la tine!

  Iulian Condrachi, Conferința Moldova – Pastor

  Caută podcastul Devoționale pentru Exploratori în aplicația ta de podcast.

  Surprins de o altă perspectivă - Devotional explo. Îngerul Domnului i S-a arătat, și i-a zis: „Domnul este cu tine, viteazule!” (Judecători 6:12)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Soluția salvatoare

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...