Domnul este cu tine

  Îngerul Domnului i S-a arătat, și i-a zis: „Domnul este cu tine, viteazule!” (Judecători 6:12)

  Oricare ar fi vârsta ta şi oricum ai arăta, chiar dacă ai fi cel mai mic în familia ta, aşa cum era protagonistul întâmplării ce urmează acestui text biblic, în timp ce citeşti aceste rânduri te rog să închizi ochii şi să faci un exerciţiu simplu de imaginaţie: gândeşte-te la o problemă pe care o ai acum, prima care îţi vine în minte. Acum, imaginează-ţi că orice problemă este, de la şcoală sau de acasă, din viaţa ta personală sau legată de cei din jurul tău, tu poţi să o rezolvi pentru că tu eşti un „viteaz”. Şi chiar eşti un „viteaz”! Eşti unul dintre „viteji” pentru că, alături de alţi copii ca tine, ai ales să fii un serv al Său, ai ales să iubeşti pe oameni şi ai ales să ocroteşti natura. Nu au fost uşoare aceste alegeri şi nu este întotdeauna uşor să le respecţi.

  Eşti viteaz pentru că Dumnezeu îţi spune acest lucru. El a fost întotdeauna alături de copiii Lui. Acest lucru este dovedit şi de întâmplarea cu Ghedeon. Ghedeon a ascultat de Dumnezeu şi Dumnezeu care-l iubea, i-a dat izbândă. Şi tu eşti iubit de Dumnezeu. Fii gata să acţionezi întotdeauna ca un copil al Său când te afli între oameni sau în mijlocul naturii. Nu te nelinişti pentru „bătăliile” vieţii pentru că El va merge înaintea ta şi alături de tine. Dumnezeu te va înconjura cu dragostea Sa şi cu bunătatea Sa. Tot El îţi va oferi răspunsuri întrebărilor şi frământărilor tale. Îndrăzneşte şi vorbeşte cu El! Spune-I ce te frământă, ce te nelinişteşte, apoi, aşteaptă răspunsul Său. Dumnezeu îţi va răspunde şi răspunsul va sosi exact atunci când vei avea nevoie de el. Tu trebuie doar să fii atent la mesajul Său. El îţi va vorbi prin Biblie, prin natură sau / şi prin oameni.

  Te invit să faci un exerciţiu de imaginaţie în fiecare dimineaţă, imediat ce te trezeşti şi, după ce vorbeşti cu Isus, spune-I: pentru Tine Doamne, sunt: „Gata oricând!”

  Marius Dorcea, Conferința Muntenia – Mentor

  Caută podcastul Devoționale pentru Exploratori în aplicația ta de podcast.

  Domnul este cu tine - Devotional explo. Îngerul Domnului i S-a arătat, și i-a zis: „Domnul este cu tine, viteazule!” (Judecători 6:12)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Soluția salvatoare

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...