Domnul este cu tine

  Îngerul Domnului i S-a arătat, și i-a zis: „Domnul este cu tine, viteazule!” (Judecători 6:12)

  Oricare ar fi vârsta ta şi oricum ai arăta, chiar dacă ai fi cel mai mic în familia ta, aşa cum era protagonistul întâmplării ce urmează acestui text biblic, în timp ce citeşti aceste rânduri te rog să închizi ochii şi să faci un exerciţiu simplu de imaginaţie: gândeşte-te la o problemă pe care o ai acum, prima care îţi vine în minte. Acum, imaginează-ţi că orice problemă este, de la şcoală sau de acasă, din viaţa ta personală sau legată de cei din jurul tău, tu poţi să o rezolvi pentru că tu eşti un „viteaz”. Şi chiar eşti un „viteaz”! Eşti unul dintre „viteji” pentru că, alături de alţi copii ca tine, ai ales să fii un serv al Său, ai ales să iubeşti pe oameni şi ai ales să ocroteşti natura. Nu au fost uşoare aceste alegeri şi nu este întotdeauna uşor să le respecţi.

  Eşti viteaz pentru că Dumnezeu îţi spune acest lucru. El a fost întotdeauna alături de copiii Lui. Acest lucru este dovedit şi de întâmplarea cu Ghedeon. Ghedeon a ascultat de Dumnezeu şi Dumnezeu care-l iubea, i-a dat izbândă. Şi tu eşti iubit de Dumnezeu. Fii gata să acţionezi întotdeauna ca un copil al Său când te afli între oameni sau în mijlocul naturii. Nu te nelinişti pentru „bătăliile” vieţii pentru că El va merge înaintea ta şi alături de tine. Dumnezeu te va înconjura cu dragostea Sa şi cu bunătatea Sa. Tot El îţi va oferi răspunsuri întrebărilor şi frământărilor tale. Îndrăzneşte şi vorbeşte cu El! Spune-I ce te frământă, ce te nelinişteşte, apoi, aşteaptă răspunsul Său. Dumnezeu îţi va răspunde şi răspunsul va sosi exact atunci când vei avea nevoie de el. Tu trebuie doar să fii atent la mesajul Său. El îţi va vorbi prin Biblie, prin natură sau / şi prin oameni.

  Te invit să faci un exerciţiu de imaginaţie în fiecare dimineaţă, imediat ce te trezeşti şi, după ce vorbeşti cu Isus, spune-I: pentru Tine Doamne, sunt: „Gata oricând!”

  Marius Dorcea, Conferința Muntenia – Mentor

  Caută podcastul Devoționale pentru Exploratori în aplicația ta de podcast.

  Domnul este cu tine - Devotional explo. Îngerul Domnului i S-a arătat, și i-a zis: „Domnul este cu tine, viteazule!” (Judecători 6:12)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Când lupți alături de Dumnezeul nevăzut

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...