Ce alegi când dai de greu?

  Rut a răspuns: „Nu sta de mine să te las, și să mă întorc de la tine! Încotro vei merge tu voi merge și eu, unde vei locui tu, voi locui și eu; poporul tău va fi poporul meu, și Dumnezeul tău va fi Dumnezeul meu”. (Rut 1:16)

  Rut, un alt erou al credinței. Ea a fost atât de onorată de Dumnezeu încât, deși nu a făcut parte din poporul Israel, a făcut parte din genealogia Domnului Isus. De origine madianită, Rut s-a distins prin credincioșie, sacrificiu și dedicare pentru cauza lui Dumnezeu!

  De fiecare dată când citesc viața ei, mă întreb: cum a reușit să dezvolte o relație personală cu Dumnezeu atât de puternică, încât nimic nu a mai clintit-o, nici măcar insistențele soacrei ei de a se întoarce la dumnezeii ei?

  Ce putem să învățăm din viața ei? Experiența de viață a lui Rut ne învață că, indiferent din ce mediu provine cineva, poate să ocupe un loc de onoare în lucrarea și poporul lui Dumnezeu! Aici este loc pentru oricine, indiferent de vârstă, naționalitate, clasă socială sau pregătire.

  O altă lecție pe care o putem desprinde este cea a gestionării încercărilor din viață. Conform Bibliei, noi suntem administratori înaintea lui Dumnezeu. Prin urmare va veni un timp, la judecată, când va trebui să dăm socoteală de felul în care ne-am administrat viața cu tot ce cuprinde ea: timpul pe care îl avem, talentele noastre, binecuvântările primite ș.a.m.d. Se aplică oare acest lucru și în dreptul încercările din viața noastră? Va trebui să fim buni administratori și în acest aspect? Cu siguranță da! În acest domeniu putem să învățăm de la mulți eroi ai credinței, iar Rut se află pe această listă!

  Fiecare dintre noi trecem prin crize în această viață, așa cum a trecut și Rut. În astfel de momente, de cele mai multe ori luăm decizii având în vedere în primul rând binele nostru, fără să ținem cont de Dumnezeu. În schimb Rut a avut puterea să meargă în direcția unde era Dumnezeu, deși aparent nu avea nici un viitor pe acea cale. În felul acesta, ea a căutat mai întâi Împărăția Cerului, iar toate celelalte lucruri i s-au dat pe deasupra! Rugăciunea mea pentru voi, este să reușiți să gestionați încercările din viața voastră, în așa fel încât să puneți Împărăția lui Dumnezeu pe primul loc! Amin.

  Lazăr Andrei Valentin, Conferința Oltenia – Pastor

  Caută podcastul Devoționale pentru Exploratori în aplicația ta de podcast.

  Ce alegi când dai de greu? - Devotional explo. Rut a răspuns: „Nu sta de mine să te las, și să mă întorc de la tine! Încotro vei merge tu voi merge și eu, unde vei locui tu, voi locui și eu; poporul tău va fi poporul meu, și Dumnezeul tău va fi Dumnezeul meu". (Rut 1:16)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Tu alegi!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Fii smart!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Casa lui David

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Floare de colț

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...