Articolul precedentDublu sens
  Articolul următorMindvégig állhatatosan

  Ce ne leagă?

  Rut a răspuns: „Nu sta de mine să te las, și să mă întorc de la tine! Încotro vei merge tu voi merge și eu, unde vei locui tu, voi locui și eu; poporul tău va fi poporul meu, și Dumnezeul tău va fi Dumnezeul meu”. (Rut 1:16)

  Anii 2000, înainte de Hristos. Păstorul Magnus își mână turma pe pajiștile ținutului Magnesia, nordul Greciei. Cuiele din sandale și vârful metalic al toiagului său se lipesc strașnic de o stâncă pe care dorea să se odihnească. 

  Anii 1000, înainte de Hristos. Popoarele vikinge încep să atace arhipelagul britanic chiar și când acesta se afla la adăpostul ceții sau norilor. Purtau la bordul navelor un obiect secret și straniu – o așchie de rocă. 

  Anii 800 înainte de Hristos. China deschide comerțul pe rute îndrăznețe, căci la bordul navelor dețineau o nouă unealtă, rotundă, ce conținea un ac negru cu comportament ciudat. 

  De aici înainte, secolele care au urmat nu mai aduceau nimic nou până prin anii 1820, când Hans Christian Oersted începe să se delecteze cu tainele magnetismul. 

  Având în vedere că Rut 1:16 este un dialog între soacră și noră, ne putem întreba cum s-a întrebat probabil și Magnus sau vikingii: „de unde atracția aceasta”? 

  Ce unea inimile lui Rut și a soacrei sale? Ce-i atrage pe oameni unii către alții? Ce anume leagă inimile în strânse iubiri și prietenii eterne?

  Forța de atracție a Stâncii!

  Nițu Daniel, Conferința Muntenia – Conducător de zonă

  Caută podcastul Devoționale pentru Exploratori în aplicația ta de podcast.

  Ce ne leagă? - Devotional explo. Rut a răspuns: „Nu sta de mine să te las, și să mă întorc de la tine! Încotro vei merge tu voi merge și eu, unde vei locui tu, voi locui și eu; poporul tău va fi poporul meu, și Dumnezeul tău va fi Dumnezeul meu". (Rut 1:16)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Credința instrument al cunoașterii

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Cât mai sus

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Fii înțelept!

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Publicate astăzi

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!