Articolul precedentDublu sens
  Articolul următorMindvégig állhatatosan

  Ce ne leagă?

  Rut a răspuns: „Nu sta de mine să te las, și să mă întorc de la tine! Încotro vei merge tu voi merge și eu, unde vei locui tu, voi locui și eu; poporul tău va fi poporul meu, și Dumnezeul tău va fi Dumnezeul meu”. (Rut 1:16)

  Anii 2000, înainte de Hristos. Păstorul Magnus își mână turma pe pajiștile ținutului Magnesia, nordul Greciei. Cuiele din sandale și vârful metalic al toiagului său se lipesc strașnic de o stâncă pe care dorea să se odihnească. 

  Anii 1000, înainte de Hristos. Popoarele vikinge încep să atace arhipelagul britanic chiar și când acesta se afla la adăpostul ceții sau norilor. Purtau la bordul navelor un obiect secret și straniu – o așchie de rocă. 

  Anii 800 înainte de Hristos. China deschide comerțul pe rute îndrăznețe, căci la bordul navelor dețineau o nouă unealtă, rotundă, ce conținea un ac negru cu comportament ciudat. 

  De aici înainte, secolele care au urmat nu mai aduceau nimic nou până prin anii 1820, când Hans Christian Oersted începe să se delecteze cu tainele magnetismul. 

  Având în vedere că Rut 1:16 este un dialog între soacră și noră, ne putem întreba cum s-a întrebat probabil și Magnus sau vikingii: „de unde atracția aceasta”? 

  Ce unea inimile lui Rut și a soacrei sale? Ce-i atrage pe oameni unii către alții? Ce anume leagă inimile în strânse iubiri și prietenii eterne?

  Forța de atracție a Stâncii!

  Nițu Daniel, Conferința Muntenia – Conducător de zonă

  Caută podcastul Devoționale pentru Exploratori în aplicația ta de podcast.

  Ce ne leagă? - Devotional explo. Rut a răspuns: „Nu sta de mine să te las, și să mă întorc de la tine! Încotro vei merge tu voi merge și eu, unde vei locui tu, voi locui și eu; poporul tău va fi poporul meu, și Dumnezeul tău va fi Dumnezeul meu". (Rut 1:16)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Tu alegi!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Fii smart!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Casa lui David

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Floare de colț

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...