Articolul precedentDouă fire în priză
  Articolul următorAz utolsó őrváltás

  Angajamentul care contează

  Rut a răspuns: „Nu sta de mine să te las, și să mă întorc de la tine! Încotro vei merge tu voi merge și eu, unde vei locui tu, voi locui și eu; poporul tău va fi poporul meu, și Dumnezeul tău va fi Dumnezeul meu”. (Rut 1:16)

  Mulți comentatori biblici consideră că acest verset este unul dintre cele mai importante versete din biblie, prezentând cel mai sincer și profund angajament scris vreodată în Biblie. Acest angajament a fost făcut la o primă vedere între Rut și Naomi, două femei văduve care se jură că vor rămâne împreună până la sfârșit. Însă dacă este să privim puțin mai atent la juruința lui Rut vom observa că juruința ei a fost făcută invocând numele lui Dumnezeu, Dumnezeul lui Naomi pe care ea îl acceptă ca și Dumnezeu al ei. Prin cuvintele din următorul verset „Facă-mi Domnul ce o vrea, dar nimic nu mă v-a despărți de tine decât moartea”, ea face un angajament față de Dumnezeu jurând că va rămâne cu Naomi, că va îmbrăca o identitate nou, o naționalitate nouă și o religie nouă. Acest angajament este făcut între ea și Dumnezeu, în care Rut declară faptul că ea Îl alege pe El, identitatea Lui, naționalitatea Lui și religia Lui.

  Și noi trăim în această lume care arată foarte asemănător cu această țară a Moabului. O țară care era un „no bueno” pentru copiii lui Dumnezeu, unde imoralitatea sexuală, crimele și alte abuzuri erau la loc de cinste. O țară și o poveste care nu se termină cu „…și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți…” ci se termină cu „Elimelec, bărbatul Naomei, a murit. Mahlon și Chilion au murit și ei, și Naomi a rămas fără cei doi fii ai ei și fără bărbat”. (v.3, 5) Știm tot din Biblie că la fel se va întâmpla și cu această lume, ca și cu țara Moabului (Is. 15:1-9), însă diferența pentru noi o va face următorul lucru: cu cine anume am făcut angajamentul? Istoria lui Rut se termină cu prezența onorifică în genealogia lui Isus Hristos. Istoria ta cum se va termina?

  Csiki Csaba Ioan, Conferința Transilvania de Sud – pastor stagiar

  Caută podcastul Devoționale pentru Exploratori în aplicația ta de podcast.

  Angajamentul care contează - Devotional explo. Rut a răspuns: „Nu sta de mine să te las, și să mă întorc de la tine! Încotro vei merge tu voi merge și eu, unde vei locui tu, voi locui și eu; poporul tău va fi poporul meu, și Dumnezeul tău va fi Dumnezeul meu". (Rut 1:16)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Credința instrument al cunoașterii

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Cât mai sus

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Fii înțelept!

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...