Articolul precedentDouă laturi ale acoperișului
  Articolul următorEgyetlen biztonságunk

  Devotament orb!

  Rut a răspuns: „Nu sta de mine să te las, și să mă întorc de la tine! Încotro vei merge tu voi merge și eu, unde vei locui tu, voi locui și eu; poporul tău va fi poporul meu, și Dumnezeul tău va fi Dumnezeul meu”. (Rut 1:16)

  Unul dintre cele mai curajoase angajamente din Biblie este cel al moabitei Rut. Nu cu foarte mulți ani înainte, un alt moabit (Barac) a plătit scump pentru blestemarea poporului Israel a Dumnezeului lui. E impresionant cum oameni aparținând aceluiași context cultural, social și religios se poziționează în termeni atât de diferiți față de același lucru. Aș numi aceasta, surpriza plăcută a vieții!

  Tânăra Rut este doar un pion pe marea tablă a suferinței familiei lui Elimelec. Acesta, alături de familie lasă în urmă tihna casei și pleacă în necunoscut în căutare de pâine! El moare, iar după o vreme mor și băieții lui, căsătoriți între timp în Moab. Rămân în urmă trei femei îndoliate. Devotamentul ține cât există speranță. Dar când nu mai este nicio speranță, totul se destramă. Orpa, una din nurorile lui Naomi se încadrează în tiparul standard – părăsește barca! Dar Rut? Ea de ce nu pleacă să-și refacă viața?

  Unul dintre cei mai apreciați sportivi este Gianluigi Buffon. Anul 2006 a fost fantastic pentru el…până la un punct. A devenit campion al Italiei cu echipa Juventus Torino și campion mondial cu echipa Italiei. Din cauza unor probleme de corupție, titlurile naționale din 2005 și 2006 au fost retrase, iar echipa Juventus retrogradată. Majoritatea vedetelor au plecat în căutarea gloriei la alte echipe. Buffon a rămas! Un campion mondial într-o ligă inferioară? De ce? Motivul este unul care iese din tiparul convențional: „nu am putut să părăsesc o doamnă la greu”, a spus el – porecla echipei Juventus este „Bătrâna Doamnă”.

  Rut, o străină din Moab, repară istoria stricată de Barac și se împotrivește trendului căruia îi cade victimă Orpa, cumnata ei. Secretul? Îl sugerează concluzia.

  Dacă ești o persoană „plăcută” (așa se traduce numele lui Naomi) nu vei rămâne singur! Iar dacă ceva i se întâmplă unei persoane dragi, niciodată nu o vei trăda! Rut se leagă de Dumnezeu prin Naomi. Bunătatea lui Naomi și frumusețea de caracter a lui Rut înving tiparele. 

  Tu vei sta alături de Mine?

  Adrian Dorgo, Conferința Transilvania de Nord – Director Asociat Conferință

  Caută podcastul Devoționale pentru Exploratori în aplicația ta de podcast.

  Devotament orb! - Devotional explo. Rut a răspuns: „Nu sta de mine să te las, și să mă întorc de la tine! Încotro vei merge tu voi merge și eu, unde vei locui tu, voi locui și eu; poporul tău va fi poporul meu, și Dumnezeul tău va fi Dumnezeul meu". (Rut 1:16)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Tu alegi!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Fii smart!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Casa lui David

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Floare de colț

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...