Articolul precedentDouă laturi ale acoperișului
  Articolul următorEgyetlen biztonságunk

  Devotament orb!

  Rut a răspuns: „Nu sta de mine să te las, și să mă întorc de la tine! Încotro vei merge tu voi merge și eu, unde vei locui tu, voi locui și eu; poporul tău va fi poporul meu, și Dumnezeul tău va fi Dumnezeul meu”. (Rut 1:16)

  Unul dintre cele mai curajoase angajamente din Biblie este cel al moabitei Rut. Nu cu foarte mulți ani înainte, un alt moabit (Barac) a plătit scump pentru blestemarea poporului Israel a Dumnezeului lui. E impresionant cum oameni aparținând aceluiași context cultural, social și religios se poziționează în termeni atât de diferiți față de același lucru. Aș numi aceasta, surpriza plăcută a vieții!

  Tânăra Rut este doar un pion pe marea tablă a suferinței familiei lui Elimelec. Acesta, alături de familie lasă în urmă tihna casei și pleacă în necunoscut în căutare de pâine! El moare, iar după o vreme mor și băieții lui, căsătoriți între timp în Moab. Rămân în urmă trei femei îndoliate. Devotamentul ține cât există speranță. Dar când nu mai este nicio speranță, totul se destramă. Orpa, una din nurorile lui Naomi se încadrează în tiparul standard – părăsește barca! Dar Rut? Ea de ce nu pleacă să-și refacă viața?

  Unul dintre cei mai apreciați sportivi este Gianluigi Buffon. Anul 2006 a fost fantastic pentru el…până la un punct. A devenit campion al Italiei cu echipa Juventus Torino și campion mondial cu echipa Italiei. Din cauza unor probleme de corupție, titlurile naționale din 2005 și 2006 au fost retrase, iar echipa Juventus retrogradată. Majoritatea vedetelor au plecat în căutarea gloriei la alte echipe. Buffon a rămas! Un campion mondial într-o ligă inferioară? De ce? Motivul este unul care iese din tiparul convențional: „nu am putut să părăsesc o doamnă la greu”, a spus el – porecla echipei Juventus este „Bătrâna Doamnă”.

  Rut, o străină din Moab, repară istoria stricată de Barac și se împotrivește trendului căruia îi cade victimă Orpa, cumnata ei. Secretul? Îl sugerează concluzia.

  Dacă ești o persoană „plăcută” (așa se traduce numele lui Naomi) nu vei rămâne singur! Iar dacă ceva i se întâmplă unei persoane dragi, niciodată nu o vei trăda! Rut se leagă de Dumnezeu prin Naomi. Bunătatea lui Naomi și frumusețea de caracter a lui Rut înving tiparele. 

  Tu vei sta alături de Mine?

  Adrian Dorgo, Conferința Transilvania de Nord – Director Asociat Conferință

  Caută podcastul Devoționale pentru Exploratori în aplicația ta de podcast.

  Devotament orb! - Devotional explo. Rut a răspuns: „Nu sta de mine să te las, și să mă întorc de la tine! Încotro vei merge tu voi merge și eu, unde vei locui tu, voi locui și eu; poporul tău va fi poporul meu, și Dumnezeul tău va fi Dumnezeul meu". (Rut 1:16)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Credința instrument al cunoașterii

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Cât mai sus

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Fii înțelept!

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...