Rob în libertate

  Rut a răspuns: „Nu sta de mine să te las, și să mă întorc de la tine! Încotro vei merge tu voi merge și eu, unde vei locui tu, voi locui și eu; poporul tău va fi poporul meu, și Dumnezeul tău va fi Dumnezeul meu”. (Rut 1:16)

  Pe vremea când albii mai foloseau încă persoanele de culoare ca sclavi, un om foarte bogat se hotărî să facă un gest nobil. Era stăpânul unei mari averi, avea mult pământ și un număr impresionant de sclavi. Între aceștia era însă unul pe nume Johnny, care-l slujise toată viața cu credincioșie și se dovedise un om harnic și de încredere. Acum ajunsese în vârstă, și stăpânul său se gândi că merită să-i redea libertatea, pentru a se bucura de timpul rămas.

  Îl cheamă și, bătându-l pe umăr, îi spuse:

  – Johnny, m-ai slujit toată viața cu credincioșie. A venit timpul să te bucuri de libertate.

  I-a pus în mână un teanc de bancnote, adăugând:

  – Din acest moment, ești un om liber.

  Omul l-a privit cu recunoștință și i-a spus:

  – Vă mulțumesc, domnule. Dar eu îmi doresc să rămân. Ați fost un stăpân bun și, dacă până acum v-am slujit din datorie sau pentru că eram obligat, de acum vă voi sluji de bunăvoie, ca om liber. Vă rog să-mi permiteți să rămân pe moșia dumneavoastră și să vă slujesc în continuare!

  La fel a făcut și Naomi cu cele două nurori ale ei. După ce și-a pierdut cei doi fii, și pe bărbatul său, a hotărât să se întoarcă în țara Moabului pentru că aflase că Domnul certase pe poporul Său și-i dăduse pâine. Pe când au ieșit din locul în care locuiau, Naomi le-a zis celor două nurori să se întoarcă fiecare la casele mamelor lor. Orpa și-a sărutat soacra și a plecat, dar Rut s-a ținut după ea și Naomi a luat-o cu ea. Au mers împreună până ce au ajuns la Betleem.

  La fel cum Johnny nu și-a lăsat stăpânul și nici Rut nu a lăsat-o pe Naomi, nici Domnul nu ne va lăsa pe noi.

  „Nu vă mai numesc robi…, ci prieteni”, ne-a spus Mântuitorul (Ioan 15:15). Ești dispus să slujești de bunăvoie sau să te raportezi la El ca la un Stăpân aspru și-l slujești din datorie? Cum este slujirea ta: ca a unui rob sau ca a unui prieten credincios?

  Ingrid Tăutan, Conferința Banat – Ghid Asistent

  Caută podcastul Devoționale pentru Exploratori în aplicația ta de podcast.

  Rob în libertate - Devotional explo. Rut a răspuns: „Nu sta de mine să te las, și să mă întorc de la tine! Încotro vei merge tu voi merge și eu, unde vei locui tu, voi locui și eu; poporul tău va fi poporul meu, și Dumnezeul tău va fi Dumnezeul meu". (Rut 1:16)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  În vârf

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...