Articolul precedentDoi poli
  Articolul următorSátán eszközei

  Timbrul

  Rut a răspuns: „Nu sta de mine să te las, și să mă întorc de la tine! Încotro vei merge tu voi merge și eu, unde vei locui tu, voi locui și eu; poporul tău va fi poporul meu, și Dumnezeul tău va fi Dumnezeul meu”. (Rut 1:16)

  La 1 Ianuarie 1913 se deschide în America serviciul de coletărie al poștei de stat (sunt acceptate colete peste 2 kg dar nu mai mult de 23 kg). Această decizie a oferit americanilor acces la tot felul de bunuri și servicii, însă a avut și rezultate neprevăzute.

  Pentru că între 1913 și 1915 regulile erau neclare cu privire la conținutul pachetelor iar o călătorie cu trenul era foarte scumpă, părinții au ales să-și trimită copiii prin poștă. Apar în ziarele vremii copii trimiși chiar 1200 km, cu timbrul prins de haină și care din fericire au ajuns cu bine la destinație. 

  Cel mai cunoscut exemplu este al micuței May Pierstorff, în vârsta de 4 ani, care a fost trimisă de părinți pe data de 19 februarie 1914 cu poșta la bunici aproximativ 120 de km pentru 53 cenți. Aflând aceasta, directorul serviciul de mesagerie a interzis imediat angajaților să mai accepte ființe umane. 

  La fel ca May și noi călătorim prin lume având atașat un timbru: viața oferită de Dumnezeu, și o destinație: veșnicia. 

  Rut este un astfel de exemplu; o tânără din Moab, atrasă de Dumnezeul evreilor și care alege să plece din țara ei, de lângă rude, obiceiuri, și să meargă în Israel. Naomi stăruie de ea să se întoarcă, să rămână în Moab. Dar răspunsul ei din versetul de astăzi ne arată cât de hotărâtă e să meargă în Israel, la acel Dumnezeu deosebit pe care l-a cunoscut. Rut a ales și a păstrat destinația corectă indiferent ce spuneau sau făceau alții.

  Fiecare avem un timbru și o destinație: veșnicia. Însă din nefericire putem fi influențați de cei din jur să ne îndreptăm spre altele ce par mai populare, mai ușor atins.

  Nu-ți schimba destinația. Uită-te cine a plătit călătoria și mergi hotărât spre cer. Arată-le celor din jur care este destinația ta. Și Dumnezeu te va purta pe mâini ca tu să ajungi în siguranță acasă.

  Dragoș Apostol, Conferința Moldova – Pastor

  Caută podcastul Devoționale pentru Exploratori în aplicația ta de podcast.

  Timbrul - Devotional explo. Rut a răspuns: „Nu sta de mine să te las, și să mă întorc de la tine! Încotro vei merge tu voi merge și eu, unde vei locui tu, voi locui și eu; poporul tău va fi poporul meu, și Dumnezeul tău va fi Dumnezeul meu". (Rut 1:16)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  În vârf

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...