Gata oricând

Rut a răspuns: „Nu sta de mine să te las, și să mă întorc de la tine! Încotro vei merge tu voi merge și eu, unde vei locui tu, voi locui și eu; poporul tău va fi poporul meu, și Dumnezeul tău va fi Dumnezeul meu”. (Rut 1:16)

Atunci când un explorator este investit el rostește un angajament care exprimă și disponibilitatea, dar și dorința lui de a se alinia cerințelor „asociației exploratori pentru viitor”.

Cu fiecare ocazie de întâlnire exploratorii se salută cu? 

Da, așa este;

„- Pentru Domnul
– Gata oricând.”

Acest salut este ca o reangajare a ceea ce a spus atunci când i-a fost așezată cravata galbenă în jurul gâtului.

Cele două evenimente le găsim și în relatarea cărții Rut.

Cu siguranță când Naomi a hotărât să plece în călătorie cu cele două nurori, au discutat și s-au pus de acord în planul pe care îl vor urma. Însă, la un moment dat, a fost nevoie de o reangajare în călătorie. Deși Orpa hotărăște să se despartă de Naomi și să se întoarcă la familia ei, Rut rămâne consecventă și se reangajează, spunând câteva replici clare și concise. Tradus pe limba exploratorismului, ea spune: „Gata oricând”.

În același fel, Dumnezeu dorește să ne angajăm în a călători cu El pe drumul acestei vieți și, mereu și mereu, să rostim: „Gata oricând”. 

Acest re-angajament este benefic, nu pentru El, ci pentru noi. Rostind și conștientizând importanța prezenței lui Dumnezeu în călătoria pe calea vieții, vom reuși să ne ducem la îndeplinire angajamentul făcut. 

Îți doresc astăzi călătorie plăcută cu El.

Emima Bucur, Conferința Muntenia – Mentor

Caută podcastul Devoționale pentru Exploratori în aplicația ta de podcast.

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor