Articolul precedentDouă emisfere ale gândirii
  Articolul următorKísértések álruhában

  Gata oricând

  Rut a răspuns: „Nu sta de mine să te las, și să mă întorc de la tine! Încotro vei merge tu voi merge și eu, unde vei locui tu, voi locui și eu; poporul tău va fi poporul meu, și Dumnezeul tău va fi Dumnezeul meu”. (Rut 1:16)

  Atunci când un explorator este investit el rostește un angajament care exprimă și disponibilitatea, dar și dorința lui de a se alinia cerințelor „asociației exploratori pentru viitor”.

  Cu fiecare ocazie de întâlnire exploratorii se salută cu? 

  Da, așa este;

  „- Pentru Domnul
  – Gata oricând.”

  Acest salut este ca o reangajare a ceea ce a spus atunci când i-a fost așezată cravata galbenă în jurul gâtului.

  Cele două evenimente le găsim și în relatarea cărții Rut.

  Cu siguranță când Naomi a hotărât să plece în călătorie cu cele două nurori, au discutat și s-au pus de acord în planul pe care îl vor urma. Însă, la un moment dat, a fost nevoie de o reangajare în călătorie. Deși Orpa hotărăște să se despartă de Naomi și să se întoarcă la familia ei, Rut rămâne consecventă și se reangajează, spunând câteva replici clare și concise. Tradus pe limba exploratorismului, ea spune: „Gata oricând”.

  În același fel, Dumnezeu dorește să ne angajăm în a călători cu El pe drumul acestei vieți și, mereu și mereu, să rostim: „Gata oricând”. 

  Acest re-angajament este benefic, nu pentru El, ci pentru noi. Rostind și conștientizând importanța prezenței lui Dumnezeu în călătoria pe calea vieții, vom reuși să ne ducem la îndeplinire angajamentul făcut. 

  Îți doresc astăzi călătorie plăcută cu El.

  Emima Bucur, Conferința Muntenia – Mentor

  Caută podcastul Devoționale pentru Exploratori în aplicația ta de podcast.

  Gata oricând - Devotional explo. Rut a răspuns: „Nu sta de mine să te las, și să mă întorc de la tine! Încotro vei merge tu voi merge și eu, unde vei locui tu, voi locui și eu; poporul tău va fi poporul meu, și Dumnezeul tău va fi Dumnezeul meu". (Rut 1:16)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  O binecuvântare veșnică

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...