Articolul precedentDouă emisfere ale gândirii
  Articolul următorKísértések álruhában

  Gata oricând

  Rut a răspuns: „Nu sta de mine să te las, și să mă întorc de la tine! Încotro vei merge tu voi merge și eu, unde vei locui tu, voi locui și eu; poporul tău va fi poporul meu, și Dumnezeul tău va fi Dumnezeul meu”. (Rut 1:16)

  Atunci când un explorator este investit el rostește un angajament care exprimă și disponibilitatea, dar și dorința lui de a se alinia cerințelor „asociației exploratori pentru viitor”.

  Cu fiecare ocazie de întâlnire exploratorii se salută cu? 

  Da, așa este;

  „- Pentru Domnul
  – Gata oricând.”

  Acest salut este ca o reangajare a ceea ce a spus atunci când i-a fost așezată cravata galbenă în jurul gâtului.

  Cele două evenimente le găsim și în relatarea cărții Rut.

  Cu siguranță când Naomi a hotărât să plece în călătorie cu cele două nurori, au discutat și s-au pus de acord în planul pe care îl vor urma. Însă, la un moment dat, a fost nevoie de o reangajare în călătorie. Deși Orpa hotărăște să se despartă de Naomi și să se întoarcă la familia ei, Rut rămâne consecventă și se reangajează, spunând câteva replici clare și concise. Tradus pe limba exploratorismului, ea spune: „Gata oricând”.

  În același fel, Dumnezeu dorește să ne angajăm în a călători cu El pe drumul acestei vieți și, mereu și mereu, să rostim: „Gata oricând”. 

  Acest re-angajament este benefic, nu pentru El, ci pentru noi. Rostind și conștientizând importanța prezenței lui Dumnezeu în călătoria pe calea vieții, vom reuși să ne ducem la îndeplinire angajamentul făcut. 

  Îți doresc astăzi călătorie plăcută cu El.

  Emima Bucur, Conferința Muntenia – Mentor

  Caută podcastul Devoționale pentru Exploratori în aplicația ta de podcast.

  Gata oricând - Devotional explo. Rut a răspuns: „Nu sta de mine să te las, și să mă întorc de la tine! Încotro vei merge tu voi merge și eu, unde vei locui tu, voi locui și eu; poporul tău va fi poporul meu, și Dumnezeul tău va fi Dumnezeul meu". (Rut 1:16)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Soluția salvatoare

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mai încearcă odată!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mai bun ca GPS-ul

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  La plecare și la venire

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...