Secretul biruinței

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin suliță. Căci biruința este a Domnului. Și El vă dă în mâinile noastre„. (1 Samuel 17:47)

  Întâmplarea cu David și Goliat este foarte cunoscută de fiecare dintre noi. Se regăsește printre primele povestiri biblice pe care le învățăm! Întotdeauna m-a fascinat curajul și credincioșia lui David de a-l înfrunta pe Goliat, acel războinic de care până și împăratul Saul se temea.

  Cum de a fost capabil acest tânăr să ia o astfel de decizie? Cum de a putut să obțină o astfel de victorie? Prin credință, ați putea să răspundeți. Sunt de acord, dar de unde această credință? Când s-a născut ea? Atunci? În acele momente? Cu siguranță nu! Dacă ar fi apărut atunci, aceea nu era credință, ci încumetare! David a avut parte de o pregătire îndelungată din partea lui Dumnezeu, în anii în care a păscut oile tatălui său.

  „Dumnezeu îl învățase pe David lecții de credință. După cum fusese educat Moise pentru lucrarea sa, tot astfel l-a pregătit Domnul și pe fiul lui Isai pentru a deveni conducătorul poporului Său ales.” P.P. 644

  Citatul de mai sus ne arată foarte clar pregătirea temeinică în ceea ce privește credința lui David, dar el a avut parte și de o pregătire fizică pentru a fi un bun luptător. Pentru a-l pregăti în acest domeniu, Dumnezeu nu a folosit oameni războinici, ci animale de pradă. 

  Să nu ni-l imaginăm pe David un tinerel subțirel, slăbuț, care nu se luptase niciodată până la moarte. Puterea lui David și abilitatea de a lupta se vede clar din declarația sa: „Când un leu sau un urs venea să ia o oaie din turmă, alergam după el, îl loveam și-i smulgeam oaia din gură. Dacă se ridica împotriva mea, îl apucam de falcă, îl loveam și-l omoram”. 1 Samuel 17, 34.35. Experiența în lucrurile acestea a pus la încercare inima lui David și a dezvoltat în el curaj, putere și credință.” P.P. 644. 

  Prin urmare, biruința sa a fost posibilă datorită dispoziției lui de a se lăsa format de Dumnezeu. Vrei să realizezi lucruri mărețe pentru Dumnezeu și omenire? Lasă-te modelat de El și la momentul potrivit vei fi capabil să realizezi fapte asemenea lui David.

  Lazăr Andrei Valentin, Conferința Oltenia – Pastor

  Caută podcastul Devoționale pentru Exploratori în aplicația ta de podcast.

  Secretul biruinței - Devotional explo. Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin suliță. Căci biruința este a Domnului. Și El vă dă în mâinile noastre``. (1 Samuel 17:47)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  O binecuvântare veșnică

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...