Secretul biruinței

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin suliță. Căci biruința este a Domnului. Și El vă dă în mâinile noastre„. (1 Samuel 17:47)

  Întâmplarea cu David și Goliat este foarte cunoscută de fiecare dintre noi. Se regăsește printre primele povestiri biblice pe care le învățăm! Întotdeauna m-a fascinat curajul și credincioșia lui David de a-l înfrunta pe Goliat, acel războinic de care până și împăratul Saul se temea.

  Cum de a fost capabil acest tânăr să ia o astfel de decizie? Cum de a putut să obțină o astfel de victorie? Prin credință, ați putea să răspundeți. Sunt de acord, dar de unde această credință? Când s-a născut ea? Atunci? În acele momente? Cu siguranță nu! Dacă ar fi apărut atunci, aceea nu era credință, ci încumetare! David a avut parte de o pregătire îndelungată din partea lui Dumnezeu, în anii în care a păscut oile tatălui său.

  „Dumnezeu îl învățase pe David lecții de credință. După cum fusese educat Moise pentru lucrarea sa, tot astfel l-a pregătit Domnul și pe fiul lui Isai pentru a deveni conducătorul poporului Său ales.” P.P. 644

  Citatul de mai sus ne arată foarte clar pregătirea temeinică în ceea ce privește credința lui David, dar el a avut parte și de o pregătire fizică pentru a fi un bun luptător. Pentru a-l pregăti în acest domeniu, Dumnezeu nu a folosit oameni războinici, ci animale de pradă. 

  Să nu ni-l imaginăm pe David un tinerel subțirel, slăbuț, care nu se luptase niciodată până la moarte. Puterea lui David și abilitatea de a lupta se vede clar din declarația sa: „Când un leu sau un urs venea să ia o oaie din turmă, alergam după el, îl loveam și-i smulgeam oaia din gură. Dacă se ridica împotriva mea, îl apucam de falcă, îl loveam și-l omoram”. 1 Samuel 17, 34.35. Experiența în lucrurile acestea a pus la încercare inima lui David și a dezvoltat în el curaj, putere și credință.” P.P. 644. 

  Prin urmare, biruința sa a fost posibilă datorită dispoziției lui de a se lăsa format de Dumnezeu. Vrei să realizezi lucruri mărețe pentru Dumnezeu și omenire? Lasă-te modelat de El și la momentul potrivit vei fi capabil să realizezi fapte asemenea lui David.

  Lazăr Andrei Valentin, Conferința Oltenia – Pastor

  Caută podcastul Devoționale pentru Exploratori în aplicația ta de podcast.

  Secretul biruinței - Devotional explo. Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin suliță. Căci biruința este a Domnului. Și El vă dă în mâinile noastre``. (1 Samuel 17:47)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Soluția salvatoare

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mai încearcă odată!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mai bun ca GPS-ul

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  La plecare și la venire

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...