Articolul precedentPlanul B
  Articolul următorNe dolgozzunk az ördögnek!

  Un om obișnuit cu biruința

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin suliță. Căci biruința este a Domnului. Și El vă dă în mâinile noastre”. (1 Samuel 17:47)

  David este unul dintre oamenii de la care avem multe lucruri de învățat. Putem învăța din succesul lui, dar putem învăța și din greșelile lui. Viața lui a fost una foarte complexă. Cu privire la biruințele lui, pe paginile Scripturii găsim notate mai multe evenimente în care David a dat dovadă de mult curaj. Curajul lui a crescut tot mai mult de la o experiență la alta.

  Când era încă tânăr și se îndeletnicea cu păstoritul, dacă venea vreun leu sau vreun urs să-i ia o oaie din turmă, alerga după el, îl lovea și-i smulgea oaia din gură, iar dacă se ridica împotriva lui, îl apuca de falcă, îl lovea și îl omora (1 Samuel 17:34-37). El folosește acest argument în fața lui Saul pentru a-l lăsa să se bată cu Goliat. Când Saul îi oferă toată armura lui și David se îmbracă cu ea, observând că nu poate merge bine, îi explică lui Saul că nu este obișnuit cu așa ceva și o dezbracă. Ar fi putut da înapoi din cauza lipsei de protecție, dar David nu se descurajează, ci se întoarce la lucrurile cu care era obișnuit: toiagul, traista de păstor, praștia și cinci pietre netede. Aceasta devine toată armura lui. Nici vorbă de descurajare. Dacă mergea doar prin puterea lui Dumnezeu, ce nevoie mai avea de armură? El știa clar că dacă nu va fi Dumnezeu cu el, nu putea birui. 

  Pentru noi este un lucru neobișnuit că Goliat a pierdut lupta, dar experiențele din trecut au făcut ca doborârea lui Goliat să fie ceva normal pentru David. Ne întrebăm de ce? Răspunsul îl găsim chiar la el. Acest „copilul cu păr bălai și cu fața frumoasă” punea tot succesul pe seama lui Dumnezeu cu care avea o relație strânsă. Dumnezeu l-a izbăvit de leu și urs și tot în Numele lui Dumnezeu vine și înaintea lui Goliat cu siguranța că îl va birui. Astfel „tot pământul va ști că Israel are un Dumnezeu” care „nu mântuiește nici prin sabie, nici prin suliță. Căci biruința este a Domnului” (1 Samuel 17:46-47). La fel ca David, și noi astăzi să ne obișnuim să luptăm prin puterea Lui!

  Dobrin Alexandru, Conferința Transilvania de Sud – Pastor

  Caută podcastul Devoționale pentru Exploratori în aplicația ta de podcast.

  Un om obișnuit cu biruința - Devotional explo. Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin suliță. Căci biruința este a Domnului. Și El vă dă în mâinile noastre”. (1 Samuel 17:47)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  În vârf

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...