Articolul precedentPlanul B
  Articolul următorNe dolgozzunk az ördögnek!

  Un om obișnuit cu biruința

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin suliță. Căci biruința este a Domnului. Și El vă dă în mâinile noastre”. (1 Samuel 17:47)

  David este unul dintre oamenii de la care avem multe lucruri de învățat. Putem învăța din succesul lui, dar putem învăța și din greșelile lui. Viața lui a fost una foarte complexă. Cu privire la biruințele lui, pe paginile Scripturii găsim notate mai multe evenimente în care David a dat dovadă de mult curaj. Curajul lui a crescut tot mai mult de la o experiență la alta.

  Când era încă tânăr și se îndeletnicea cu păstoritul, dacă venea vreun leu sau vreun urs să-i ia o oaie din turmă, alerga după el, îl lovea și-i smulgea oaia din gură, iar dacă se ridica împotriva lui, îl apuca de falcă, îl lovea și îl omora (1 Samuel 17:34-37). El folosește acest argument în fața lui Saul pentru a-l lăsa să se bată cu Goliat. Când Saul îi oferă toată armura lui și David se îmbracă cu ea, observând că nu poate merge bine, îi explică lui Saul că nu este obișnuit cu așa ceva și o dezbracă. Ar fi putut da înapoi din cauza lipsei de protecție, dar David nu se descurajează, ci se întoarce la lucrurile cu care era obișnuit: toiagul, traista de păstor, praștia și cinci pietre netede. Aceasta devine toată armura lui. Nici vorbă de descurajare. Dacă mergea doar prin puterea lui Dumnezeu, ce nevoie mai avea de armură? El știa clar că dacă nu va fi Dumnezeu cu el, nu putea birui. 

  Pentru noi este un lucru neobișnuit că Goliat a pierdut lupta, dar experiențele din trecut au făcut ca doborârea lui Goliat să fie ceva normal pentru David. Ne întrebăm de ce? Răspunsul îl găsim chiar la el. Acest „copilul cu păr bălai și cu fața frumoasă” punea tot succesul pe seama lui Dumnezeu cu care avea o relație strânsă. Dumnezeu l-a izbăvit de leu și urs și tot în Numele lui Dumnezeu vine și înaintea lui Goliat cu siguranța că îl va birui. Astfel „tot pământul va ști că Israel are un Dumnezeu” care „nu mântuiește nici prin sabie, nici prin suliță. Căci biruința este a Domnului” (1 Samuel 17:46-47). La fel ca David, și noi astăzi să ne obișnuim să luptăm prin puterea Lui!

  Dobrin Alexandru, Conferința Transilvania de Sud – Pastor

  Caută podcastul Devoționale pentru Exploratori în aplicația ta de podcast.

  Un om obișnuit cu biruința - Devotional explo. Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin suliță. Căci biruința este a Domnului. Și El vă dă în mâinile noastre”. (1 Samuel 17:47)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  O binecuvântare veșnică

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...