Privește mai sus

Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin suliță. Căci biruința este a Domnului. Și El vă dă în mâinile noastre”. (1 Samuel 17:47)

Când te-ai temut ultima dată?

În urmă cu câțiva ani eram student la Universitatea Adventistă din Montemorelos. Ceea ce trebuie să știi e că și azi, Mexic este o țară nesigură. Războiul crunt dintre cartelurile de droguri și guvern a dus la pierderea a zeci de mii de vieți. Eu nu cunoșteam toate acestea dar am aflat foarte repede. Primul lucru descoperit a fost că e foarte periculos să călătorești noaptea. Al doilea a fost recomandarea de a nu ieși din campus.
Dacă și prima recomandare mi-a fost greu să o accept datorită orelor la care ajungeam cu avionul în Mexic, a doua a fost și mai dificilă pentru că în campus era doar un mic magazin și prețurile acestuia mi se păreau foarte mari.

După ce am stat de vorbă cu unii colegi în prima săptămână, am aflat că în apropierea campusului universitar, la aproximativ un kilometru era un magazin. M-am hotărât să explorez.
Fiind foarte atent la oamenii de pe stradă, și cu un pas grăbit am făcut o primă încercare. Într-adevăr era mult mai ieftin, și chiar accesibil. Am început să merg săptămânal. Până într-o zi, când la aproximativ 100 de metrii de magazin, am fost abordat de niște oameni care păreau foarte dubioși. Nu am stat la vorbă cu ei, ci am alergat în magazin, unde am stat aproape până la ora închiderii, când am zărit un taxi pentru a mă duce înapoi în siguranța campusului. Nu credeam că odată adult voi ajunge să îmi mai fie teamă vreodată. Eram sigur pe mine.
Așa gândeau mulți din ostașii lui Saul. Asta până când l-au văzut pe Goliat. De atunci, și până apariția lui David, exercițiul lor în fiecare dimineață și seară era să găsească o ascunzătoare potrivită.

Dar David? De ce nu a fugit și el? Pentru că în timp ce toți ai săi își opreau privirea la Goliat, David privea peste el, spre Dumnezeu. El știa că atunci când alergi fiind atent la uriași, te împiedici, dar atunci când privești spre Dumnezeu, se împiedică uriașii. De aceea, oricare ar fi problema zilei, ridică-ți privirea. Dumnezeu este cheia biruinței.

Benjamin Stan, Uniunea de Conferințe – Director Exploratori și Licurici

Caută podcastul Devoționale pentru Exploratori în aplicația ta de podcast.

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor