Articolul precedentDouă mâini, două picioare
  Articolul următorA mennyei kapukon át

  Biruința este a Domnului! 2

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin suliță. Căci biruința este a Domnului. Și El vă dă în mâinile noastre„. (1 Samuel 17:47)

  Uităm prea des că lumea în care trăim este un câmp de luptă între forțele binelui conduse de Isus și forțele răului conduse de Lucifer.

  Uneori, fără nici o avertizare, suntem confruntați cu realitatea alegerii între aceste două lumi. 
  Eram în anul al doilea de facultate și în sesiunea de iarnă unul dintre cele mai grele examene a fost programat sâmbăta. Mi-am spus: „Nu este nici o problemă, sunt două grupe, așa că voi merge cu cealaltă grupă la examen.” Dar soluția aceasta a stat în picioare doar câteva minute pentru că, uitându-mă la avizier, am constatat că și cealaltă grupă are examenul programat tot sâmbăta. Ce să fac? Pot să rămân credincios lui Dumnezeu și să mă închin Lui în Sabat sau să las credința la o parte câteva ore în Sabat și să dau examenul. Eram botezat de un an și jumătate și până atunci nu mă confruntasem cu o asemenea alegere. 

  Mai era o sesiune de reexaminare în primăvară, dar și atunci examenul fusese programat tot sâmbăta. 
  Acum ce voi face? Aștept până în toamnă, dar dacă și în toamnă examenul va fi tot în Sabat, cum mă voi descurca? Atunci am decis că orice s-ar întâmpla vreau să rămân credincios lui Dumnezeu și voi lăsa consecințele în mâna Lui pentru că El poate rezolva orice problemă.

  Am decis să vorbesc cu profesorul și să îl rog să dau examenul singur în orice altă zi. Aveam 3 ore de curs în aceeași zi și în fiecare pauză mi-am propus să vorbesc cu el în pauza următoare. Profesorul a venit la cea de-a treia oră și ne-a spus că el nu poate veni în sâmbăta programată la examen și să îl reprogramăm în altă zi. Astfel, examenul a fost reprogramat într-o zi de joi și eu am văzut cum Dumnezeu a intervenit.

  Atunci am aflat că Dumnezeu biruiește în locul meu dacă eu îi sunt credincios și fac tot ce depinde de mine, lăsând în seama Lui consecințele.

  Adrian Toader, Conferința Banat – Master Ghid

  Caută podcastul Devoționale pentru Exploratori în aplicația ta de podcast.

  Biruința este a Domnului! 2 - Devotional explo. Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin suliță. Căci biruința este a Domnului. Și El vă dă în mâinile noastre``. (1 Samuel 17:47)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fără retușuri

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  zidește drept

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Mustrarea Domnului

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)David...

  Binecuvântat prin mustrare!

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Se...

  Publicate astăzi

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  „Íme az Isten Báránya”

  „Ímé az Istennek ama báránya, aki elveszi a világ bűneit!” (Ján1,29)„Jánosnak természettől fogva ugyanolyan hibái...