Articolul precedentDouă repere
  Articolul următorA biztos prófétai szó

  Când lupți alături de Dumnezeul nevăzut

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin suliță. Căci biruința este a Domnului. Și El vă dă în mâinile noastre„. (1 Samuel 17:47)

  Textul de azi reprezintă esența gândirii ciobănașului cu păr bălai, care mai târziu a devenit unul dintre uriașii credinței în Dumnezeul Bibliei. Suntem exploratori și ne plac provocările. De aceea, aș dori să te întreb: ce crezi că poate determina o astfel de gândire? Oare să fie să fie familia în care a crescut sau cei cu care a intrat în contact? Poate… Însă nu trebuie să uităm faptul că Iese, tatăl lui David, nu a reușit să vadă în cel mai mic dintre băieții săi un potențial rege. De asemenea, nici frații lui nu au văzut un potențial războinic. Înaintea luptei cu Goliat, Eliab, fratele mai mare, i-a făcut o radiografie a intențiilor care ar fi putut să-l destabilizeze. Până și împăratul Saul l-a privit cu scepticism. Statura, chipul, vârsta și, în viziunea lui, experiența nu erau de partea lui David. De aceea, Saul, a dorit să-l îmbrace cu armura lui.

  Observăm că toți cei care au interacționat cu David i-au zis că nu are potențial. Totuși, a fost capabil să depășească limitările relaționale impuse de familia sa. În al doilea rând, a reușit să depășească limitările stilului de conducere a împăratului Saul. În al treilea rând, a demonstrat că încrederea în Dumnezeu poate depăși limitele impuse Goliat, oponentul său, cu multă experiență în lupta corp la corp.

  Obstacolele nu ne limitează dacă nu le dăm voie. Chiar dacă familia și cei mai apropiați nu vedeau cine poate deveni, credința l-a așezat sub influența directă a lui Dumnezeu. Ceea ce nu vedeau ochii fizici, era tocmai sursa puterii lui. În al doilea rând, să nu lăsăm pe alții să ne impună limitele lor. Dumnezeu nu te va face răspunzător pentru darurile pe care nu ți le-a dat. El dorește să fii tu însuți. O gândire care se oprește doar la aparențe este limitată.

  Ridică-te deasupra așteptărilor celor din jurul tău, încrede-te în Dumnezeul nevăzut și El va birui orice obstacol în calea îndeplinirii misiunii tale pe acest pământ. Aceasta să fie credința ta!

  Eduart Tilihoi, Conferința Moldova – Pastor

  Caută podcastul Devoționale pentru Exploratori în aplicația ta de podcast.

  Când lupți alături de Dumnezeul nevăzut - Devotional explo. Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin suliță. Căci biruința este a Domnului. Și El vă dă în mâinile noastre``. (1 Samuel 17:47)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Fără retușuri

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  zidește drept

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Mustrarea Domnului

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)David...

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...