Gândul veșniciei

Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin suliță. Căci biruința este a Domnului. Și El vă dă în mâinile noastre”. (1 Samuel 17:47)

Există un gând care trebuie însușit de mine și de tine. Care este acesta? „Biruința este a Domnului”. Gândul acesta nu e nou, și cu siguranță nu sunt eu primul care te îndemn spre el, însă este necesar.

De ce? 

Pentru că gândul acesta arată o stare a minții, un gând al rămășiței… (ce înseamnă rămășița, e o întrebare care merită adresată părinților, pastorului sau instructorului astăzi).

Pentru că atunci când Dumnezeu ne obișnuiește cu biruința, e foarte posibil ca la un moment dat să credem că ne descurcăm și fără El. În realitate nimic nu este mai departe de adevăr.

Dumnezeu nu ne învață metode prin care devenim biruitori, ci să depindem de El.

De aceea, azi e mai multă nevoie să ne ancorăm în Dumnezeu decât ieri. Trebuie încă odată să deschidem Cuvântul Său, și să vorbim cu El prin rugăciune. Altfel, exact în momentul în care ne gândim că filistenii nu mai pot prezenta nici o provocare nouă, ne trezim în față cu Goliat.

Ce gând apare în mintea ta în fața lui Goliat? Orice alt gând în afară de „biruința este a Domnului”, trebuie alungat.

Mă gândesc că un David care s-a luptat cu leul, și cu ursul, un David despre care știm că a fost uns ca următorul rege al lui Israel putea gândi: „Acum înțeleg. Știu de ce mi-a dat Dumnezeu toate acele biruințe până acum. Cu siguranță acele lecții mă vor ajuta. Acum sunt mai puternic, mai agil, acum am tehnici mai bune.” Însă David înaintează înaintea unui războinic fără sabie, și fără suliță. Nu el poartă biruința, ci Dumnezeu.

Biblia ne spune că acest gând va fi exprimat și de cei mântuiți. În Apocalipsa 7:10, Biblia ne spune că „ei strigau cu glas tare și ziceau: Mântuirea este a Dumnezeului nostru, care șade pe scaunul de domnie, și a Mielului!„. Adică cei mântuiți vor recunoaște că nu ei au biruit, ci Dumnezeu a biruit pentru ei. Ca gândul acesta să fie gândul tău și în ceruri, trebuie să te înveți cu el de pe acum. Și David aceasta a făcut. Nu e de mirare că David a fost om după inima lui Dumnezeu. Fii și tu.

Benjamin Stan, Uniunea de Conferințe – Școala Liderilor

Caută podcastul Devoționale pentru Exploratori în aplicația ta de podcast.

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor