Articolul precedentDe la monoclu la ochelari
  Articolul următorBiztos menedék

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin suliță. Căci biruința este a Domnului. Și El vă dă în mâinile noastre”. (1 Samuel 17:47)

  Există un gând care trebuie însușit de mine și de tine. Care este acesta? „Biruința este a Domnului”. Gândul acesta nu e nou, și cu siguranță nu sunt eu primul care te îndemn spre el, însă este necesar.

  De ce? 

  Pentru că gândul acesta arată o stare a minții, un gând al rămășiței… (ce înseamnă rămășița, e o întrebare care merită adresată părinților, pastorului sau instructorului astăzi).

  Pentru că atunci când Dumnezeu ne obișnuiește cu biruința, e foarte posibil ca la un moment dat să credem că ne descurcăm și fără El. În realitate nimic nu este mai departe de adevăr.

  Dumnezeu nu ne învață metode prin care devenim biruitori, ci să depindem de El.

  De aceea, azi e mai multă nevoie să ne ancorăm în Dumnezeu decât ieri. Trebuie încă odată să deschidem Cuvântul Său, și să vorbim cu El prin rugăciune. Altfel, exact în momentul în care ne gândim că filistenii nu mai pot prezenta nici o provocare nouă, ne trezim în față cu Goliat.

  Ce gând apare în mintea ta în fața lui Goliat? Orice alt gând în afară de „biruința este a Domnului”, trebuie alungat.

  Mă gândesc că un David care s-a luptat cu leul, și cu ursul, un David despre care știm că a fost uns ca următorul rege al lui Israel putea gândi: „Acum înțeleg. Știu de ce mi-a dat Dumnezeu toate acele biruințe până acum. Cu siguranță acele lecții mă vor ajuta. Acum sunt mai puternic, mai agil, acum am tehnici mai bune.” Însă David înaintează înaintea unui războinic fără sabie, și fără suliță. Nu el poartă biruința, ci Dumnezeu.

  Biblia ne spune că acest gând va fi exprimat și de cei mântuiți. În Apocalipsa 7:10, Biblia ne spune că „ei strigau cu glas tare și ziceau: Mântuirea este a Dumnezeului nostru, care șade pe scaunul de domnie, și a Mielului!„. Adică cei mântuiți vor recunoaște că nu ei au biruit, ci Dumnezeu a biruit pentru ei. Ca gândul acesta să fie gândul tău și în ceruri, trebuie să te înveți cu el de pe acum. Și David aceasta a făcut. Nu e de mirare că David a fost om după inima lui Dumnezeu. Fii și tu.

  Benjamin Stan, Uniunea de Conferințe – Școala Liderilor

  Caută podcastul Devoționale pentru Exploratori în aplicația ta de podcast.

  Gândul veșniciei - Devotional explo. Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin suliță. Căci biruința este a Domnului. Și El vă dă în mâinile noastre”. (1 Samuel 17:47)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fără retușuri

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  zidește drept

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Mustrarea Domnului

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)David...

  Binecuvântat prin mustrare!

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Se...

  Publicate astăzi

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  „Íme az Isten Báránya”

  „Ímé az Istennek ama báránya, aki elveszi a világ bűneit!” (Ján1,29)„Jánosnak természettől fogva ugyanolyan hibái...