Articolul precedentDubluri în casă
  Articolul următorKözel van az Úr napja

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne Dumnezeule, ai vorbit, și, prin binecuvântarea Ta, casa robului Tău va fi binecuvântată pe vecie. (2 Samuel 7:29)

  Astăzi îmi doresc să învățăm despre binecuvântarea generală și cea specială. DA, există așa ceva! Când Dumnezeu are în atenție binecuvântarea cuiva, nimeni și nimic nu poate împiedica planurile divine. David îl cunoaște pe Dumnezeu, știe că făgăduințele Lui sunt sigure și dăruite oamenilor fără părere de rău. Întrebarea pentru noi ar fi dacă o promisiune a cerului poate fi valabilă și în cazul în care oamenii nu ascultă și se răzvrătesc? Este ca și cum i-am găsi pe părinții noștri binedispuși apoi am încerca să „ smulgem” promisiunea lor că îmi vor cumpăra o bicicletă sau un telefon. De obicei se întâmplă ca unul dintre ei să lanseze provocarea:” dacă vei obține un rezultat bun la școală sau vei fi ascultător, vei primi ceea ce ți-ai dorit!” Probabil că în mintea noastră nu rămâne decât gândul că „se rezolvă!” Așteptările noastre de cele mai multe ori se împlinesc pentru că „ slăbiciunea” părinților este mare și peste 80% dintre ei „rezolvă” promisiunea chiar dacă așteptările lor nu s-au împlinit…așa sunt părintii…dragostea lor îi copleșește și uită nerealizările copiilor.

  Oare cum procedează Dumnezeu ca și Tată al nostru? Biblia ne spune că „El face să răsară soarele Său peste cei răi şi peste cei buni şi dă ploaie peste cei drepți şi peste cei nedrepți.” Este o binecuvântare generală a tuturor oamenilor, cu toții suntem copiii lui Dumnezeu. Primim în mod nemeritat atât de mult! Și oferim în atât de puțin… Ce ne cere în schimb Dumnezeu? Doar ascultarea, pentru binele nostru.

  Ai dori o binecuvântare specială de la El? Alege astăzi să fi altfel decât până acum, fii o surpriză pentru părinții, familia, prietenii și colegii tăi! Binecuvântarea Lui specială te va însoți câtă vreme vei asculta glasul Lui, din Cuvântul Lui, prin părinții tăi! Descoperă acea binecuvântare specială cerând-o cu credință asemenea lui David și Dumnezeu te va surprinde mai mult decât ți-ai imaginat!

  Amedeo Andronic, Conferința Oltenia – Pastor

  Caută podcastul Devoționale pentru Exploratori în aplicația ta de podcast.

  Alege binecuvântarea specială! - Devotional explo. Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne Dumnezeule, ai vorbit, și, prin binecuvântarea Ta, casa robului Tău va fi binecuvântată pe vecie. (2 Samuel 7:29)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fără retușuri

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  zidește drept

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Mustrarea Domnului

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)David...

  Binecuvântat prin mustrare!

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Se...

  Publicate astăzi

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  „Íme az Isten Báránya”

  „Ímé az Istennek ama báránya, aki elveszi a világ bűneit!” (Ján1,29)„Jánosnak természettől fogva ugyanolyan hibái...