Articolul precedentTop 3
  Articolul următorBűnbetegek orvossága

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne Dumnezeule, ai vorbit, și, prin binecuvântarea Ta, casa robului Tău va fi binecuvântată pe vecie. (2 Samuel 7:29)

  David este un personaj biblic care nu are nevoie de prezentare. Apare in multe dintre poveștile copilăriei, este un personaj plin cu curaj si cu o mare credința, acesta făcând sub conducerea lui Dumnezeu lucruri mari pentru poporul sau.

  Dumnezeu l-a binecuvântat pe David într-un mod minunat. Încă de când era copil acesta a avut o viată spectaculoasa si a putut simți modul in care divinitate a lucrat pentru binele lui. De la un umil fiu de cioban David a ajuns regale lui Israel. David își dorea ca Dumnezeu să rămână aproape de el și de copiii săi. David își dorea ca Dumnezeu sa își tina toate promisiunile pe care Acesta le făcuse asupra casei sale. Mai mult decât orice altă descoperire din viața sa, David aflase că viitorul, luptele din viată, greutățile sunt supuse voinței lui Dumnezeu. Când Dumnezeu promite, își ține cuvântul. Când Dumnezeu acționează, el acționează spre binele copiilor Săi.

  Viața lui David a fost departe de a fi perfectă. Din perspectiva omeneasca el nu merita făgăduințe, binecuvântări sau orice altceva de la Dumnezeu. David însuși a recunoscut acest fapt când a spus: „Cine sunt eu, Doamne Dumnezeule, şi ce este casa mea, de m-ai făcut să ajung unde sunt?”

  Astfel nu putem sa nu ne întrebam de ce Dumnezeu și-a ținut promisiunile atât de uimitoare făcute lui David ? De ce își tine Dumnezeu promisiunile făcute poporul Său, făcute oricăruia dintre noi?

  Răspunsul este simplu. Pentru ca ne iubește. 

  Trăim într-o lume în care oamenii sunt încurajați să se roage îngerilor, sfinților, strămoșilor, animalelor sau oricărui alt lucru fie el material sau nu , lucru care ar putea influența în vreun fel această viață. Totuși, rugăciunea creștină adecvată este adresată Tatălui nostru Ceresc. 

  Astăzi nu uita sa îi mulțumești lui Dumnezeu pentru modul plin de încredere in care te susține, pentru binecuvântările Sale. Mulțumește-I pentru prezența Sa în viața ta și promisiunile actuale si viitoare.

  Mihaela Micu, Conferința Muntenia – Conducător de Zona

  Caută podcastul Devoționale pentru Exploratori în aplicația ta de podcast.

  Promisiuni uimitoare - Devotional explo. Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne Dumnezeule, ai vorbit, și, prin binecuvântarea Ta, casa robului Tău va fi binecuvântată pe vecie. (2 Samuel 7:29)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fără retușuri

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  zidește drept

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Mustrarea Domnului

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)David...

  Binecuvântat prin mustrare!

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Se...

  Publicate astăzi

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  „Íme az Isten Báránya”

  „Ímé az Istennek ama báránya, aki elveszi a világ bűneit!” (Ján1,29)„Jánosnak természettől fogva ugyanolyan hibái...