Articolul precedentTrepiedul
  Articolul următorAmi az életben a legfontosabb

  Primăvară = binecuvântare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne Dumnezeule, ai vorbit, și, prin binecuvântarea Ta, casa robului Tău va fi binecuvântată pe vecie. (2 Samuel 7:29)

  Atunci când se apropie primăvara, profităm de orice ocazie să dăm o notă de prospețime căminului nostru: pregătim florile pentru balcon, schimbăm pernele cu altele mai colorate, scoatem pantofii sport din cutii și băgăm în locul lor bocancii și pregătim bicicletele. 

  Este început de martie…mereu mă cuprinde același sentiment de nerăbdare: vreau să înflorească pomii, vreau aer cald și proaspăt prin ferestrele deschise, vreau ghiocei în grădină, buburuze pe balcon, vreau baloane în parc și fericire în cămin, cu alte cuvinte, aștept binecuvântarea peste tot. 

  Mi-am amintit curând de o legendă care spunea că pe când zăpada încă nu avea culoare, ea a pornit să își aleagă o nuanță potrivită de la flori – galbenul florii soarelui, roșul trandafirului, albastrul toporașilor – însă niciuna nu a binevoit să își împartă culoarea…Tristă și singuratică, zăpada a ajuns la ghiocel. Acesta, a împărțit cu bucurie din culoarea sa, de aceea, drept răsplată, zăpada i-a oferit privilegiul de a fi prima floare care răsare după o iarnă friguroasă pentru a vesti că binecuvântările primăverii sunt aproape.

  Azi ne-am adus în casă ghiocei… Sunt albi și vestesc primăvara care ne vor inunda curând căminul. Lângă ghiocei, stă Biblia. Un alt mesager care ne anunță că avem deja un cămin binecuvântat, prin prezența zilnică a lui Isus între noi. Iar asta nu este legendă. În capitolul 7 din 2 Samuel, Dumnezeu îi transmite lui David, prin intermediul proorocului Natan, că îi va zidi o casă, iar acesta se roagă să fie binecuvântarea Sa peste căminul acela. Vă dați seama ce bucurie a fost pentru David să audă acest mesaj? Azi, când vezi că primăvara își trimite deja mesagerii, gândește-te ce daruri revarsă Creatorul peste tine și familia ta. Tu ce anume înțelegi prin binecuvântarea căminului în care locuiești?

  Ilyes Claudia, Conferința Transilvania de Nord – Ghid

  Caută podcastul Devoționale pentru Exploratori în aplicația ta de podcast.

  Primăvară = binecuvântare - Devotional explo. Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne Dumnezeule, ai vorbit, și, prin binecuvântarea Ta, casa robului Tău va fi binecuvântată pe vecie. (2 Samuel 7:29)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Fără retușuri

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  zidește drept

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Mustrarea Domnului

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)David...

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...