Primăvară = binecuvântare

Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne Dumnezeule, ai vorbit, și, prin binecuvântarea Ta, casa robului Tău va fi binecuvântată pe vecie. (2 Samuel 7:29)

Atunci când se apropie primăvara, profităm de orice ocazie să dăm o notă de prospețime căminului nostru: pregătim florile pentru balcon, schimbăm pernele cu altele mai colorate, scoatem pantofii sport din cutii și băgăm în locul lor bocancii și pregătim bicicletele. 

Este început de martie…mereu mă cuprinde același sentiment de nerăbdare: vreau să înflorească pomii, vreau aer cald și proaspăt prin ferestrele deschise, vreau ghiocei în grădină, buburuze pe balcon, vreau baloane în parc și fericire în cămin, cu alte cuvinte, aștept binecuvântarea peste tot. 

Mi-am amintit curând de o legendă care spunea că pe când zăpada încă nu avea culoare, ea a pornit să își aleagă o nuanță potrivită de la flori – galbenul florii soarelui, roșul trandafirului, albastrul toporașilor – însă niciuna nu a binevoit să își împartă culoarea…Tristă și singuratică, zăpada a ajuns la ghiocel. Acesta, a împărțit cu bucurie din culoarea sa, de aceea, drept răsplată, zăpada i-a oferit privilegiul de a fi prima floare care răsare după o iarnă friguroasă pentru a vesti că binecuvântările primăverii sunt aproape.

Azi ne-am adus în casă ghiocei… Sunt albi și vestesc primăvara care ne vor inunda curând căminul. Lângă ghiocei, stă Biblia. Un alt mesager care ne anunță că avem deja un cămin binecuvântat, prin prezența zilnică a lui Isus între noi. Iar asta nu este legendă. În capitolul 7 din 2 Samuel, Dumnezeu îi transmite lui David, prin intermediul proorocului Natan, că îi va zidi o casă, iar acesta se roagă să fie binecuvântarea Sa peste căminul acela. Vă dați seama ce bucurie a fost pentru David să audă acest mesaj? Azi, când vezi că primăvara își trimite deja mesagerii, gândește-te ce daruri revarsă Creatorul peste tine și familia ta. Tu ce anume înțelegi prin binecuvântarea căminului în care locuiești?

Ilyes Claudia, Conferința Transilvania de Nord – Ghid

Caută podcastul Devoționale pentru Exploratori în aplicația ta de podcast.

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor