Articolul precedentTriunghiul echilateral
  Articolul următorA menny hibátlan igazgyöngye

  Urmașii

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne Dumnezeule, ai vorbit, și, prin binecuvântarea Ta, casa robului Tău va fi binecuvântată pe vecie. (2 Samuel 7:29)

  Un creștin minunat, te uimește prin hărnicia lui, prin corectitudinea lui și devotamentul lui. Un om „fain”. Toți am vrea să fim în preajma lui, am avea doar de câștigat! E sfântul pe care îl dorim toți. Dar s-ar putea ca acest sfânt să facă eforturi din răsputeri pentru a-și salva propria piele.

  Ezechia, când nu a dat slavă Domnului după vindecare a fost mulțumit că nu va suferi el consecințele, ci urmașii săi. Poate era puțin invidios pe buna relație a lui David cu Dumnezeu (datorită lui David i s-au ascultat rugăciunile). Dar ce avea David atât de special față de alții? David, prin contrast, era extrem de altruist. S-a gândit la binele altora, ăsta era obiceiul lui, nu putea altfel. Și apoi ne mirăm de binecuvântarea promisă de Tatăl. El nu a zis ,,După mine, potopul”. Se asemăna cu Mesia Cel promis. Prefera să treacă el prin greu, dar să-și știe urmașii cu un viitor veșnic. Premiul lui David va fi un buchet de suflete care-i vor datora mântuirea, dar cea mai mare surpriză va fi Mesia, ca urmaș al său. Isus e plin de surprize pentru cine Îl iubește.

  Noi nu vom putea minți pe Dumnezeu. Dacă nu ne doare pentru viitorul veșnic al celor ce vin după noi, încercăm degeaba ,,să fugim de mânia viitoare”.

  Suntem tineri, abia ieșiți din copilărie, dar a venit momentul să ne încărcăm de responsabilități. Am vrea să fim respectați și iubiți, dar ce facem pentru asta? Avem de gând să influențăm pe alții spre bine sau abia ne târâm noi spre veșnicie? David, Daniel, cei trei tineri, Iosif și mulți alții au început de tineri să lase comoditatea si văicărelile. Nu e de mirare ca au devenit lideri puternici. Au slujit pe alții fără răsplată si laude. E timpul și pentru noi!

  Dumitru Tristan, Conferința Banat – Școala Liderilor

  Caută podcastul Devoționale pentru Exploratori în aplicația ta de podcast.

  Urmașii - Devotional explo. Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne Dumnezeule, ai vorbit, și, prin binecuvântarea Ta, casa robului Tău va fi binecuvântată pe vecie. (2 Samuel 7:29)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Fără retușuri

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  zidește drept

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Mustrarea Domnului

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)David...

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...