Floare de colț

Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne Dumnezeule, ai vorbit, și, prin binecuvântarea Ta, casa robului Tău va fi binecuvântată pe vecie. (2 Samuel 7:29)

Floarea-de-colț, numită și „floarea-reginei” și este o plantă deosebit de rară. Din acest motiv ea a fost declarată monument al naturii și este ocrotită prin lege.

Termenul pentru această plantă atât în limba engleză, cât și în limba germană este „edelweiss”, fiind compus din cuvintele „nobil” și „alb”. 

Textul de astăzi ne vorbește despre binecuvântarea Lui Dumnezeu. Ea este nobilă si curată, este Floarea Regelui iar mai mult decât atât, ea este veșnică deoarece beneficiază de ocrotirea Lui. El ne asigură că ne va da tot ce avem nevoie pentru că inima Lui este intenționată să binecuvânteze! Psalmistul a scris următoarele: „Dumnezeu nu lipsește de nici un bine pe cei care umblă în neprihănire iar Isus spune: „ Nu te teme, turmă mică; pentru că Tatăl vostru vă dă cu plăcere Împărăția.” (Luca 12:32). 

Dumnezeu ne binecuvântează ca să binecuvântăm. Altruismul trebuie să învingă egoismul. Suntem o binecuvântare atunci când împărțim cu oamenii din jurul nostru resursele primite de la Dumnezeu, atunci când oferim pentru înaintarea Împărăției lui Dumnezeu pe pământ. Nu este nimic de la noi, ci doar dăm din ce am primit. Binecuvântarea înseamnă să-i aducem pe oameni în prezența lui Dumnezeu iar viața noastră este cu adevărat plină de sens pe măsură ce noi cultivăm calități cum ar fi ascultarea, credința și aprecierea pentru lucrurile spirituale, și suntem binecuvântați.

Toți am dori să fim binecuvântați pentru că binecuvântările aduc fericire și bunăstare. Întrucât Dumnezeu este sursa oricărui dar bun și a oricărui cadou perfect, orice binecuvântare autentică, durabilă provine de la El. Dacă vrei să ai binecuvântarea lui Dumnezeu în lucrul care-ți este încredințat, fă totul ca pentru Dumnezeu.

Sorin Bălăceanu, Conferința Moldova – Master Ghid

Caută podcastul Devoționale pentru Exploratori în aplicația ta de podcast.

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor