Articolul precedentTriunghiul Bermudelor
  Articolul următorKrisztus az egyetlen Megváltó

  Floare de colț

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne Dumnezeule, ai vorbit, și, prin binecuvântarea Ta, casa robului Tău va fi binecuvântată pe vecie. (2 Samuel 7:29)

  Floarea-de-colț, numită și „floarea-reginei” și este o plantă deosebit de rară. Din acest motiv ea a fost declarată monument al naturii și este ocrotită prin lege.

  Termenul pentru această plantă atât în limba engleză, cât și în limba germană este „edelweiss”, fiind compus din cuvintele „nobil” și „alb”. 

  Textul de astăzi ne vorbește despre binecuvântarea Lui Dumnezeu. Ea este nobilă si curată, este Floarea Regelui iar mai mult decât atât, ea este veșnică deoarece beneficiază de ocrotirea Lui. El ne asigură că ne va da tot ce avem nevoie pentru că inima Lui este intenționată să binecuvânteze! Psalmistul a scris următoarele: „Dumnezeu nu lipsește de nici un bine pe cei care umblă în neprihănire iar Isus spune: „ Nu te teme, turmă mică; pentru că Tatăl vostru vă dă cu plăcere Împărăția.” (Luca 12:32). 

  Dumnezeu ne binecuvântează ca să binecuvântăm. Altruismul trebuie să învingă egoismul. Suntem o binecuvântare atunci când împărțim cu oamenii din jurul nostru resursele primite de la Dumnezeu, atunci când oferim pentru înaintarea Împărăției lui Dumnezeu pe pământ. Nu este nimic de la noi, ci doar dăm din ce am primit. Binecuvântarea înseamnă să-i aducem pe oameni în prezența lui Dumnezeu iar viața noastră este cu adevărat plină de sens pe măsură ce noi cultivăm calități cum ar fi ascultarea, credința și aprecierea pentru lucrurile spirituale, și suntem binecuvântați.

  Toți am dori să fim binecuvântați pentru că binecuvântările aduc fericire și bunăstare. Întrucât Dumnezeu este sursa oricărui dar bun și a oricărui cadou perfect, orice binecuvântare autentică, durabilă provine de la El. Dacă vrei să ai binecuvântarea lui Dumnezeu în lucrul care-ți este încredințat, fă totul ca pentru Dumnezeu.

  Sorin Bălăceanu, Conferința Moldova – Master Ghid

  Caută podcastul Devoționale pentru Exploratori în aplicația ta de podcast.

  Floare de colț - Devotional explo. Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne Dumnezeule, ai vorbit, și, prin binecuvântarea Ta, casa robului Tău va fi binecuvântată pe vecie. (2 Samuel 7:29)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Fără retușuri

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  zidește drept

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Mustrarea Domnului

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)David...

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...