Casa lui David

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne Dumnezeule, ai vorbit, și, prin binecuvântarea Ta, casa robului Tău va fi binecuvântată pe vecie. (2 Samuel 7:29)

  Când eram mică, îmi plăcea să mă joc împreună cu surioarele mele. La majoritatea jocurilor pe care le inventam aveam nevoie și de o casă. Așa că mai întâi trebuia să facem casa, apoi începeam jocul. Esențial era acoperișul, pe care îl realizam din cearșafuri puse între bibliotecă și birouri, peste care așezam niște cărți grele. Apoi ne ocupam de interior, delimitam dormitoarele, confecționam paturile, dulapurile, și aduceam în „casă” obiectele necesare.

  Sunt convinsă că acea casă pe care a construit-o David pentru familia lui nu era una improvizată, făcută la repezeală. Nu era nici măcar una obișnuită, ci era o casă impunătoare, un adevărat palat. Probabil că arhitecții care o proiectaseră luaseră toate măsurile de securitate în cazul în care palatul ar fi fost atacat. Ieșiri secrete mascate de vreun dulap sau uși proiectate în marmură despre care n-ai fi aflat niciodată dacă nu ți-ar fi spus cineva. 

  Dar ce face David? Îi cere Domnului să binecuvânteze casa pe care a construit-o pentru ca să nu fie dărâmată, ci să dăinuiască pe vecie. David era conștient că doar binecuvântarea lui Dumnezeu putea să-i ofere siguranță. El purtase nenumărate lupte cu popoarele din jur și avusese zeci de victorii, dar recunoștea că tot ce făcuse se datora binecuvântării divine.

  Poate că te afli într-un moment în care ești fericit cu realizările tale: note foarte bune la școală, concursuri câștigate sau medalii primite. Dar nu uita: toate acestea se datorează grijii pe care Domnul ți-o poartă în fiecare zi. Mulțumește-i azi pentru ce ai primit și cere-I binecuvântarea Sa pentru tot ceea ce urmează să faci. 

  Iar atunci când vei fi mare și îți vei cumpăra sau construi o casă, amintește-ți ce a făcut David și fă și tu la fel!

  Adelina Raluca Curcan, Uniunea de Conferințe – Conducător de Club

  Caută podcastul Devoționale pentru Exploratori în aplicația ta de podcast.

  Casa lui David - Devotional explo. Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne Dumnezeule, ai vorbit, și, prin binecuvântarea Ta, casa robului Tău va fi binecuvântată pe vecie. (2 Samuel 7:29)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Fără retușuri

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  zidește drept

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Mustrarea Domnului

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)David...

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...