Fii smart!

„Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum n-a fost nimeni înaintea ta și nu se va scula nimeni niciodată ca tine.” (1 Regi 3:12)

În limbajul de argou pe care tinerii îl mai folosesc când vorbesc între ei se regăsesc cuvinte ca: „deștept”, „smart”, „cool”, făcând referire la faptul că un om sau un lucru merită toată aprecierea pentru cât de bine face lucrurile. Astfel, cele mai căutate în această vreme sunt „smartphone-urile” (cât mai capabile cu putință), cei mai apreciați sunt cei „deștepți” (nu cu referire la cât de bine învață, ci la cât de bine le ies acțiunile – „băieți deștepți, le-a mers mintea”) și cele mai urmărite clipuri pe Youtube, Instagram sau Facebook sunt cele „wow”, care îți arată chestii „cool”.

Interesant este că Solomon nu și-a dorit acest fel de minte. El era smerit și cerea lui Dumnezeu capacitatea de a conduce poporul peste care împărățea. El nu a căuta acel tip de deșteptăciune care să-l facă să câștige averi și să obțină favoruri pentru sine, ci o inimă înțeleaptă, sensibilă față de semeni, pentru a le face bine acestora. Cerând aceasta de la Dumnezeu, a primit-o cu îndestulare. Nu degeaba când se face referire la el, de multe ori se folosește sintagma „înțeleptul Solomon”. Biblia ne descoperă cât de bine i-au ieșit lucrurile, domnia lui fiind prosperă din toate punctele de vedere, datorită faptului că a primit înțelepciune de la Dumnezeu.

Tu de unde îți iei înțelepciunea? Cât de mult crezi că poți să te dezvolți personal împreună cu Dumnezeu? Te invit să experimentezi o astfel de modalitate de a fi mai capabil, cerând lui Dumnezeu să îți vină în ajutor. Un text al Sfintei Scripturi spune: „Cu Dumnezeu noi vom face isprăvi mari (vom dobândi puterea sau capacitatea de a îndeplini lucruri mari – o traducere mai exactă)” Psalm 60:12. Cu siguranță Domnul va răspunde rugăciunilor tale!

Moț Florian, Conferința Oltenia – Master Ghid

Caută podcastul Devoționale pentru Exploratori în aplicația ta de podcast.

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor