Articolul precedentLocul trei pe podium
  Articolul următorA menny polgárai

  Fii smart!

  „Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum n-a fost nimeni înaintea ta și nu se va scula nimeni niciodată ca tine.” (1 Regi 3:12)

  În limbajul de argou pe care tinerii îl mai folosesc când vorbesc între ei se regăsesc cuvinte ca: „deștept”, „smart”, „cool”, făcând referire la faptul că un om sau un lucru merită toată aprecierea pentru cât de bine face lucrurile. Astfel, cele mai căutate în această vreme sunt „smartphone-urile” (cât mai capabile cu putință), cei mai apreciați sunt cei „deștepți” (nu cu referire la cât de bine învață, ci la cât de bine le ies acțiunile – „băieți deștepți, le-a mers mintea”) și cele mai urmărite clipuri pe Youtube, Instagram sau Facebook sunt cele „wow”, care îți arată chestii „cool”.

  Interesant este că Solomon nu și-a dorit acest fel de minte. El era smerit și cerea lui Dumnezeu capacitatea de a conduce poporul peste care împărățea. El nu a căuta acel tip de deșteptăciune care să-l facă să câștige averi și să obțină favoruri pentru sine, ci o inimă înțeleaptă, sensibilă față de semeni, pentru a le face bine acestora. Cerând aceasta de la Dumnezeu, a primit-o cu îndestulare. Nu degeaba când se face referire la el, de multe ori se folosește sintagma „înțeleptul Solomon”. Biblia ne descoperă cât de bine i-au ieșit lucrurile, domnia lui fiind prosperă din toate punctele de vedere, datorită faptului că a primit înțelepciune de la Dumnezeu.

  Tu de unde îți iei înțelepciunea? Cât de mult crezi că poți să te dezvolți personal împreună cu Dumnezeu? Te invit să experimentezi o astfel de modalitate de a fi mai capabil, cerând lui Dumnezeu să îți vină în ajutor. Un text al Sfintei Scripturi spune: „Cu Dumnezeu noi vom face isprăvi mari (vom dobândi puterea sau capacitatea de a îndeplini lucruri mari – o traducere mai exactă)” Psalm 60:12. Cu siguranță Domnul va răspunde rugăciunilor tale!

  Moț Florian, Conferința Oltenia – Master Ghid

  Caută podcastul Devoționale pentru Exploratori în aplicația ta de podcast.

  Fii smart! - Devotional explo. "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum n-a fost nimeni înaintea ta și nu se va scula nimeni niciodată ca tine.” (1 Regi 3:12)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Fără retușuri

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  zidește drept

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Mustrarea Domnului

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)David...

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...