Tu alegi!

„Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum n-a fost nimeni înaintea ta și nu se va scula nimeni niciodată ca tine.” (1 Regi 3:12)

„Am fost unul dintre acei copii pe lângă care treceți și pe care îi evitați pe stradă“, spune Liz Murray celor care vor să afle cum din copil al străzii a ajuns absolventă de Harvard.

Părinții erau dependenți de droguri. Mama ei îi lua hainele și jucăriile primite ca ajutoare și le vindea pentru droguri. Zile întregi Liz suferea de foame împreună cu sora ei mai mică: „Mâncam cuburi de gheață pentru că ne dădeau senzația de sațietate. La cină, împărțeam un tub de pastă de dinți.”

La 12 ani, a renunțat la școală din cauza colegilor care își băteau joc de hainele ei murdare. Noaptea o îngrijea pe mama ei, care se îmbolnăvise de SIDA, iar ziua căuta disperată mâncare. După moartea mamei însă, Liz, care avea 16 ani, a rămas pe străzi. Așa că singura soluție era să doarmă pe bănci și în stațiile de metrou din New York.

Viața de copil al străzii a învățat-o cât de repede se pot schimba lucrurile. Că poate să aibă azi o casă și o familie, iar ziua următoare să doarmă în frig pe o bancă. S-a hotărât să provoace în viața ei schimbarea pe care părinții nu o reușiseră. Învățase de la tatăl ei că educația ar putea să o scape din mizerie. Nu i-a fost ușor să se întoarcă la școală. A reușit să termine liceul cu rezultate maxime la toate materiile, în doi ani în loc de patru. În tot acest timp, Liz învăța pe scările blocurilor. A fost admisă la Harvard și a ales să studieze psihologia. La doi ani de la începerea facultății, Liz și-a înghețat cursurile ca să își ajute tatăl bolnav de SIDA. Și-a terminat studiile și a absolvit în anul 2009. Acum este mamă a doi copii, doctorand în psihologie clinică și vorbitor motivațional.

Liz este o mărturie despre devotament, iertare și dorință de schimbare.

Tu ce îți dorești cel mai mult? Dacă Dumnezeu ți-ar oferi posibilitatea să alegi astăzi ceva pentru viitorul tău, ce ai alege?

Geanina Ganea, Conferința Muntenia – Master Ghid

Caută podcastul Devoționale pentru Exploratori în aplicația ta de podcast.

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor