Articolul precedentPorunca a treia
  Articolul următorIsten teljesebb megismerése

  Tu alegi!

  „Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum n-a fost nimeni înaintea ta și nu se va scula nimeni niciodată ca tine.” (1 Regi 3:12)

  „Am fost unul dintre acei copii pe lângă care treceți și pe care îi evitați pe stradă“, spune Liz Murray celor care vor să afle cum din copil al străzii a ajuns absolventă de Harvard.

  Părinții erau dependenți de droguri. Mama ei îi lua hainele și jucăriile primite ca ajutoare și le vindea pentru droguri. Zile întregi Liz suferea de foame împreună cu sora ei mai mică: „Mâncam cuburi de gheață pentru că ne dădeau senzația de sațietate. La cină, împărțeam un tub de pastă de dinți.”

  La 12 ani, a renunțat la școală din cauza colegilor care își băteau joc de hainele ei murdare. Noaptea o îngrijea pe mama ei, care se îmbolnăvise de SIDA, iar ziua căuta disperată mâncare. După moartea mamei însă, Liz, care avea 16 ani, a rămas pe străzi. Așa că singura soluție era să doarmă pe bănci și în stațiile de metrou din New York.

  Viața de copil al străzii a învățat-o cât de repede se pot schimba lucrurile. Că poate să aibă azi o casă și o familie, iar ziua următoare să doarmă în frig pe o bancă. S-a hotărât să provoace în viața ei schimbarea pe care părinții nu o reușiseră. Învățase de la tatăl ei că educația ar putea să o scape din mizerie. Nu i-a fost ușor să se întoarcă la școală. A reușit să termine liceul cu rezultate maxime la toate materiile, în doi ani în loc de patru. În tot acest timp, Liz învăța pe scările blocurilor. A fost admisă la Harvard și a ales să studieze psihologia. La doi ani de la începerea facultății, Liz și-a înghețat cursurile ca să își ajute tatăl bolnav de SIDA. Și-a terminat studiile și a absolvit în anul 2009. Acum este mamă a doi copii, doctorand în psihologie clinică și vorbitor motivațional.

  Liz este o mărturie despre devotament, iertare și dorință de schimbare.

  Tu ce îți dorești cel mai mult? Dacă Dumnezeu ți-ar oferi posibilitatea să alegi astăzi ceva pentru viitorul tău, ce ai alege?

  Geanina Ganea, Conferința Muntenia – Master Ghid

  Caută podcastul Devoționale pentru Exploratori în aplicația ta de podcast.

  Tu alegi! - Devotional explo. "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum n-a fost nimeni înaintea ta și nu se va scula nimeni niciodată ca tine.” (1 Regi 3:12)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Fără retușuri

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  zidește drept

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Mustrarea Domnului

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)David...

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...